Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 416468 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2535 dnia: Czerwca 27, 2010, 00:05:32 »
W sumie znalazłem rozwiązanie nie wiem czy poprawne ale działa. Musze mieś włączonego freetracka ale z zablokowanym wyjściem. Jak go wyłączę mimo zablokowanego wyjścia dalej myszka nie chodzi.

« Odpowiedź #2536 dnia: Czerwca 27, 2010, 11:30:04 »
Albo TrackIRuse=0 w conf.ini... Który raz juz to pisze :)
Miejsce na Twoją reklamę.

codex

• Gość
« Odpowiedź #2537 dnia: Czerwca 28, 2010, 09:32:27 »
Witam ponownie asów przestworzy borykam się z problemem,dzisiaj przyszedł do mnie joystic firmy tracer który zamówiłem specialnie dla gry IL sturmovik.
Niestety nie działa mi napęd(spiep.... się) i mam problem bowiem nie działa mi przepustnica najpewniej przez brak sterów,czy mógłby mi ktoś podać stronkę z której można zedrzeć stery do joyów tracera(szukałem ale jakoś znaleść nie mogłem).

« Odpowiedź #2538 dnia: Czerwca 28, 2010, 12:52:32 »
http://tracer.pl/

wejdz na kontrolery gier wybierz joy'e i znajdz swojego - pod opisem masz sterowniki

W sumie są tylko dwa joy'e

Joystick TRACER JetForce V2 USB
Joystick TRACER Black Hawk USB

pozdro

codex

• Gość
« Odpowiedź #2539 dnia: Czerwca 28, 2010, 15:41:51 »
No stery niby mam włączam wibracje na joysticu,nie działa... przepustnicy nie da się ustawic ale w innej grze działa.
Wie ktoś jak to zrobić.
PS:Wibracje już ok ale proszę niech ktoś mi poradzi jak ustawić tą  przepustnicę???.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2010, 15:51:09 wysłana przez codex »

« Odpowiedź #2540 dnia: Czerwca 28, 2010, 18:06:15 »
A ustawiasz ją w HOTAS Controls?

codex

• Gość
« Odpowiedź #2541 dnia: Czerwca 28, 2010, 18:12:05 »
Ale ze mnie głupek faktycznie nie ustawiłem w hostas :003: mam tylko jeszcze jedno ostatnie pytanie mam joy z 12 przyciskami jakie opcje najlepiej przypisać na joyu proszę o porade weteranów.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2010, 18:22:33 wysłana przez codex »

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #2542 dnia: Czerwca 28, 2010, 18:45:26 »
Ale ze mnie głupek faktycznie nie ustawiłem w hostas :003: mam tylko jeszcze jedno ostatnie pytanie mam joy z 12 przyciskami jakie opcje najlepiej przypisać na joyu proszę o porade weteranów.

Wszystko zależy od tego jaki masz joystick, gdy kiedyś używałem Attack'a 3 moje ustawienia wyglądały następująco: na samej głowicy trymer steru wysokości i lotek, spust był odpowiedzialny za.... wiadomo co  :003: , reszta odpowiadała za ster kierunku, podwozie i klapy. Obecnie posiadam Cyborga X więc ustawienia są znacznie inne, ale ostateczny wybór należy do Ciebie.

codex

• Gość
« Odpowiedź #2543 dnia: Czerwca 28, 2010, 18:56:02 »
A np zmiana widoków gdy mamy pojedynek sieciowy i gdy ustawienia sa na max trudności jak rozgladac sie z kabiny,ja mam taki joy:http://www.agito.pl/akcesoria-pc-dla-graczy/tracer-trj-209-jetforce.2076.339015.html#
Może umiałby ktoś coś poradzić,chciałbym zobaczyć opinie innych jak najlepiej ustawić joy dla początkującego.

« Odpowiedź #2544 dnia: Czerwca 29, 2010, 00:33:59 »
Ja macham myszką. Największa precyzja nie używając TrackIRa/FreeTracka.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2545 dnia: Czerwca 29, 2010, 01:15:20 »
A np zmiana widoków gdy mamy pojedynek sieciowy i gdy ustawienia sa na max trudności jak rozgladac sie z kabiny,ja mam taki joy:http://www.agito.pl/akcesoria-pc-dla-graczy/tracer-trj-209-jetforce.2076.339015.html#
Może umiałby ktoś coś poradzić,chciałbym zobaczyć opinie innych jak najlepiej ustawić joy dla początkującego.

Program newview do twojego hat-a na joyu, znajdziesz na forum wszystko o nim.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #2546 dnia: Czerwca 29, 2010, 10:58:36 »
Ja macham myszką. Największa precyzja nie używając TrackIRa/FreeTracka.

Machanie myszką to dobry sposób, ale ja korzystam z nasadki.

« Odpowiedź #2547 dnia: Czerwca 29, 2010, 22:36:01 »
Mnie i mojego kolegę nurtuje jedno pytanie. W czasie wykonywania misji udaje nam się rozstrzelać samolot przeciwnika - zwycięstwo zaliczone, trafiam następny samolot - kopci się okrutnie, śmigło stoi, pilot zginął, samolot leci ku Matce Ziemi. W między czasie szybka potyczka z trzecim wrogiem, obrywam, wyskakuję z samolotu który wali się w dół i rozbija - ja żyję. :P teraz wracamy do drugiego samolotu wroga który o dziwo nie runął jak kamień tylko z szybował do ziemi i rozbił się dopiero po moim wylądowaniu ze spadochronem i tu przychodzi pora na nasze pytanie: dlaczego nie zostaje zaliczone zestrzelenie skoro pilot przeżył? W normalnych warunkach  było by to zaliczone. Czy można to jakoś poprawić?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #2548 dnia: Czerwca 30, 2010, 02:37:12 »
Z tego co wiem, twoje lądowanie liczy się jako koniec misji, maszyna wroga musi się rozbić przed końcem, żeby zaliczyć killa. W sumie to głupie, bo np lądowanie awaryjne, kiedy wroga maszyna pęka na pół, ale nie eksploduje, nawet po bailu pilota, też nie liczy się jako kill.

codex

• Gość
« Odpowiedź #2549 dnia: Czerwca 30, 2010, 18:27:48 »
Mam pytanie jak zwiększyć liczbę samolotów w ił(chyba da się jakoś za pomocą pliku cofing.ini?) bo w edytorze szybkich misji jest tylko max 16.
PS:Chyba engine iłka na dobrym sprzęcie wytrzyma więcej,jak by ktoś wiedział to proszę o napisanie sposobu ahoy!.