Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442886 razy)

Offline PikAs

• *
  • Check Your 6!
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2895 dnia: Maja 05, 2013, 14:38:13 »
Po instalacji i odpaleniu moda HSFX 6.0.1 oraz kilku lotach testowych, interesuje mnie czy jest poprawka lub mod do obsługi 6 DOF.
Chodzi mi konkretnie o lepszy i bardziej aktywny ZOOM – oś zbliżenia.

Dla przykładu, o co biega, gdy korzystam z moda, UP3, w trakcie lotu, kiedy się pochylam, mogę mięć maksymalne zbliżenie do celownika i nie muszę przełączać widoku do maksymalnego.
W HSFX zbliżenie działa, ale nie jest na tyle interaktywne, żeby było aż pod celownik. Muszę przełączać widok na celownik pstryczkiem by mieć maksymalny zoom. (nie chodzi o Shift + F1)
Sugestie jak to zmienić były by dla mile widziane.

Oprócz tego, chciałbym zmienić obraz tła dla menu. Zastąpić obraz korzystając z innej ulubionej fotki.
Jeśli ktoś wie gdzie znajduje się plik odpowiedzialny za podkład obrazu było by też super.

Salute!

PER ASPERA AD ASTRA
                               RAZOR-6

« Odpowiedź #2896 dnia: Sierpnia 12, 2013, 11:12:21 »
Boty mają jakieś inne modele lotu? Ciężko za nimi nadążyć, a po wykonanej misji, kiedy wracałem za dowódcą do bazy, skończyło mi się paliwo, zanim doleciałem nad lotnisko.
Jak zrobić, żeby rozglądanie się joyem działało jak w War Thunder - płynnie i nie od razu do końca?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2897 dnia: Sierpnia 12, 2013, 12:00:16 »
Model lotu AI jest poprawiany z każdym patchem (ostatni to 4.12.1m) ale najwyraźniej wciąż latają na nieco innych warunkach.
Do płynnego rozglądania grzybkiem przyda się program NewView.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #2898 dnia: Sierpnia 13, 2013, 00:38:30 »
Od 4.11 AI lata tym samym modelem lotu co gracz. 4.12 poprawiło to nieco w kampanii, bo AI lecąc na "starych" parametrach paliło silniki (wcześniej nie musieli się martwić przegrzaniem). Inna sprawa, że w tych nowych patchach wcale łatwo nie jest. Po prostu trzeba się nauczyć walki manewrowej, zachowanie energii i wykonywania skrętów tak, żeby podążyć za przeciwnikiem. W 1v1 raczej nie powinno być problemu, jeśli jednak walczymy z 2 i więcej przeciwnikami, to szybko wezmą nas w 2 ognie jeśli nie będziemy uważać.

Mogę dać jeden pro tip na początek: jeśli przeciwnik ciasno skręca, nie lecimy za nim na pałę, tylko ciśniemy najpierw lekko w górę i dopier robimy zrwot. To zapewnia lepszy kąt do ataku i minimalnie większy potencjał energetyczny na później (wysokość). Ciężko to opisać, trzeba to zobaczyć. Polecam YT, ewentualnie można zawracać gitarę komuś z forum, może zgodzą się na jakiś lot treningowy i kilka wyjaśnień.

« Odpowiedź #2899 dnia: Sierpnia 15, 2013, 12:55:08 »
A ja nie mówię nawet o przeciwnikach, tylko o sojusznikach i dolocie na miejsce, a potem powrocie do bazy.

« Odpowiedź #2900 dnia: Sierpnia 15, 2013, 14:14:50 »
Kolejne pytanie: dlaczego nie działa klawisz do podnoszenia fotela? Nie działają również klawisze przypisane do trymowania samolotu.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #2901 dnia: Sierpnia 15, 2013, 14:22:59 »
Nie we wszystkich samolotach można podnosić fotel i nie wszystkie mają każdy trymer - np niemieckie można trymować tylko na osi pitch.

« Odpowiedź #2902 dnia: Sierpnia 15, 2013, 14:48:20 »
To to ja wiem, ale amerykańskie miały praktycznie wszystkie trymy, a nie działa żaden. Ustawiałem pod klawisze =-0987. Nie działa żaden. Zamiast tego ustawiają się obroty. Co do fotela, to nie wiem, czy P-40 miał taką opcję.

« Odpowiedź #2903 dnia: Sierpnia 15, 2013, 17:30:54 »
"Podnoszenie fotela" działa tylko na paru samolotach pokładowych np. Zeke, przy otwartej owiewce i widoku shift+F1.

« Odpowiedź #2904 dnia: Sierpnia 15, 2013, 23:32:56 »
A skąd można pobrać program NewView? Szukałem przez google, ale wyskakuje mi strona jakiejś firmy albo strona 316 dywizjonu, a ja nie chcę się nigdzie rejestrować. Jest jakiś polski skład, który lata po czerwonej stronie?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2905 dnia: Sierpnia 15, 2013, 23:54:31 »
Można u autora, z http://www.hruks.com/ a dokładniej z tej podstrony http://www.newview.hruks.com/

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #2906 dnia: Sierpnia 16, 2013, 08:19:20 »
Ściągnął się jakiś dll.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2907 dnia: Sierpnia 16, 2013, 09:37:55 »
Mistrzu, ten DLL to fix do wersji... Coś im poginęło i nie ma części plików, ze strony http://www.newview.hruks.com/download_en.php weź wersję 37i, nie wiedzieć czemu tylko ona się wczytuje.

http://newview.hruks.com/NewView_37i.zip

PS: Nie przeraź się programem.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #2908 dnia: Sierpnia 16, 2013, 09:54:08 »
Już mi się nie podoba. A chciałem tylko normalnie się rozglądać.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2909 dnia: Sierpnia 16, 2013, 10:08:26 »
Program jest tak naprawdę banalnie prosty w obsłudze. Ściągasz, wypakowujesz, ustawiasz grzybek, kasujesz przypisania grzybka w ILe i gotowe.
Poza stroną naszego dywizjonu nie znam strony, gdzie New View byłby opisany po polsku, łącznie z poradnikiem video.