Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442786 razy)

barthez

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #525 dnia: Sierpnia 13, 2007, 17:53:11 »
Nie można, ani w:
- demo
- forgotten battles
- ace expansion pack
- pacific fighters
- peshka (4.05)
- 1946 (4.08)

A czy można w demie malować czeli np. zmieniać kolory samolotów

« Odpowiedź #526 dnia: Sierpnia 13, 2007, 23:38:24 »
A czy można w demie malować czeli np. zmieniać kolory samolotów

W demie nie wiem. Normalnie w grze jest folder PaintSchemes / Skins. W nim są zawarte foldery z nazwane od nazw samolotów. W tych folderach znajdują sie pliki z "malowaniami". Są to bit mapy po 1Mb 1024x1024 pikseli. Dodatkowo masz czyste schematy, pliki Void. Możesz je sobie dowolnie kolorować w paintcie, albo innym programie. Jednak by działały muszą spełniać wymagania.

Więcej znajdziesz tu -> http://www.il2forum.pl/index.php/topic,8735.0.html

Lesiu

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: Września 06, 2007, 13:49:01 »
Od jakiegoś czasu ślęcze nad szturmowikiem. Generalnie quick mission i staram się poznać mechanikę latania. No i testuje wpadanie w korka, zarzynanie silnika i inne takie. Od czasu do czasu biorę sobie przeciwnika AI do postrzelania w. I tu nachodzi mnie kwestia używania broni pokładowej - czy warto walić ze wszystkiego co mam, czy też opukiwać blachy z km-ów a działka używać na twardsze cele?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #528 dnia: Września 06, 2007, 14:11:47 »
Swoje szanse w Sturmie trzeba zwiększać więc walimy ze wszystkiegio, bo czesto już nie mamy okazji poprawić drugi raz [;

Ps. Wszystko żależy jeszcze którą wersje gry masz.
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2007, 15:10:18 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #529 dnia: Września 06, 2007, 14:38:31 »
... I tu nachodzi mnie kwestia używania broni pokładowej - czy warto walić ze wszystkiego co mam, czy też opukiwać blachy z km-ów a działka używać na twardsze cele?

A co na Tobie by wywarło większe wrażenie jeden NKWDzista z Naganem czy pluton egzekucyjny ? No może nie najlepszy przykład, ale daje pogląd na sytuację..... :karpik
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Lesiu

• Gość
« Odpowiedź #530 dnia: Września 06, 2007, 18:10:45 »
Wersje mam 4,08m.
Po krótkich testach wyszło że lepiej mieć w podstawowym spuście wszystkie pukawki. Im szybciej zadam poważne uszkodzenia, tym mniej nadstawiam się potencjalnemu drugiemu przeciwnikowi. I faktycznie, czasami drugiej szansy na poprawkę nie dostane.
Latam niemieckimi maszynami, narazie tylko 109e, za przeciwnika biorę sobie yaki.

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #531 dnia: Września 12, 2007, 16:51:31 »
Taaa.. Najpierw ze wszystkiego, co fabryka dala, a potem i tak same pestki zostaja :) A wtedy nasze dylematy przestaja miec jakiekolwiek znaczenie  :021:

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #532 dnia: Września 12, 2007, 17:23:50 »
Po krótkich testach wyszło że lepiej mieć w podstawowym spuście wszystkie pukawki.

:D Jak widać empiryczne dochodzenie prawdy jedak bierze górę nad suchym teoretyzowaniem czy zdawaniem się na opinię innych. Na sieci tego typu dylematy z czego walić znikają jeszcze szybciej :D
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Lesiu

• Gość
« Odpowiedź #533 dnia: Września 13, 2007, 00:05:26 »
Właśnie nie mogę przetrawić faktu ze fw190 to złom, natomiast wszelkie radzieckie wynalazki są cudami techniki. Przecież przykładowo yak1 skaldal się ze sklejki, szmat, nierównych wymiarów i bohatera probującego to coś utrzymać w powietrzu. Przy gwałtownych manewrach zmieniał geometrie skrzydeł, albo gubił silnik. A w ile yak1 lata jak rakieta. Paranoja.

Kiedyś ostrzegałem, że za nazwanie samolotu Jak "hamerykanskim" zapisem Yak będę walił w kolano!
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,8454.45.html

Niniejszym to czynię!

W języku polskim głosce Я (czyli samolot jest Як-1, bo głównym konstruktorem był: Александр Сергеевич Яковлев) odpowiada zestaw liter Ja (Jak-1 konstruktor Aleksandr Sergiejewicz Jakowlew)

Przebywanie na forum miłośników symulatorów i lotnictwa do czegoś zobowiązuje!

Pisanie w Polsce "Yak" czy "La" jest większą paranoją niż osiągi samolotów w "ologierce"  :090:

Jednak ze względu na niewielki staż "winowajcy" na Forum wysypałem nieco prochu z naboju przed ponownym jego scaleniem i strzałem! Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Września 13, 2007, 06:44:59 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #534 dnia: Września 13, 2007, 01:35:05 »
Właśnie nie mogę przetrawić faktu ze fw190 to złom

Hmm? Nawet u Olega to maszyna wysoce zabójcza gdy napada na stado bądź zabłąkaną owcę... Trzeba, to lubić,  a  cała reszta i tak jej się nie tyka, bo się podobno ciężko celuje lol i w T&B ze spitami, jakoś blado wypada :D

Natomiast wszelkie radzieckie wynalazki są cudami techniki. Przecież przykładowo yak1 skaldal się ze sklejki, szmat, nierównych wymiarów i bohatera probującego to coś utrzymać w powietrzu. Przy gwałtownych manewrach zmieniał geometrie skrzydeł, albo gubił silnik. A w ile yak1 lata jak rakieta. Paranoja.
Spróbuj z ruskami wyżej polatać, a może zmieni Ci się punkt widzenia :) Lepiej było by gdybyś nie poruszał tego tematu tutaj... na przestrzeni lat obyło się już zapewne kilkadziesiąt dyskusji zmierzających nieuchronnie  zawsze do tego samego punktu -  do moderatora na wieżyczce walącego z MG42 przed zamknięciem tematu :D
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

« Odpowiedź #535 dnia: Września 13, 2007, 06:09:42 »
Szanowni Koledzy to jest temat "pomocowy" a nie dyskusja nad odwzorowaniem Fw 190 czy Jak-1 w grze.

Proszę zaprzestać tych dywagacji tutaj i odnaleźć sobie odpowiedni temat dla prowadzenia takiej dyskusji lub ewentualnie założyć sobie nowy z odpowiednią nazwą itd.

PS. Jak dyskusja będzie prowadzona na poziomie ludzi cywilizowanych to nikt nikogo nie "postrzeli".  :001:
« Ostatnia zmiana: Września 13, 2007, 06:33:21 wysłana przez Razorblade1967 »

harrison

• Gość
« Odpowiedź #536 dnia: Września 14, 2007, 09:14:17 »
a ja mam taki problem w il 2 sturmovik - dokładniej w 3 misji rosyjskiego oblatywacza maszyn -
gdy siedzę za sterami odrzutowca obok hangaru(misja zimowa i zamiast kół samolot ma płozy) a mianowicie nie mogę odpalić maszyny- wciskam klawisz odpowiedzialny za włączenie silnika i za każdym razem wyskakuje komunikat - silnik wyłączony (w innych misjach po prostu włączam silnik klawiszem 'i' przepustnica na 100%, zwalniam hamulec i udaje mi się wystartować  :001:...może mi ktoś pomóc??

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #537 dnia: Września 14, 2007, 11:44:30 »
Napisz jaki samolot

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #538 dnia: Września 14, 2007, 11:49:44 »
Prawdopodobnie BI.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

harrison

• Gość
« Odpowiedź #539 dnia: Września 14, 2007, 12:10:58 »
tak - to jest BI-1 (nazwa kampanii - kampania BI-1)
ale dziwne jest to że w poprzedniej misji(gdzie również musiałem wystartować - ale samolot miał koła, wszystko było ok) - czyżby jakiś błąd w grze??

Proszę pamiętać o poprawnej pisowni. Zdania rozpoczynamy wielką literą. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Września 14, 2007, 13:57:02 wysłana przez Kos »