Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442785 razy)

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #750 dnia: Grudnia 04, 2007, 10:57:34 »
Czemu nie będę wymiatac na nowym?? Możesz mi to wyjaśnic dokładnie? Chcę kupic 1946DVD ale nigdze nie można go znaleźc, więc muszę teraz latac na v.1.2. ale przecież w sieci chyba są takie same parametry lotu jak offline...

Ponieważ na "nowym" panują bardziej hardkorowe zasady tzw. dla facetów z jajami. Owszem.. w sieci są takie same parametry lotu, a radykalnie zmieniają się parametry walki. W sieci poznasz kolesi, którzy trafiają Cię z 800 metrów, a ty nawet nie możesz w nich wycelować, poznasz wieloosobowe watahy, którym szaloną przyjemność sprawia psucie Ci zabawy. Poznasz ból, krew, pot, łzy oraz histeryczne resety :D  itp.. :)
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #751 dnia: Grudnia 04, 2007, 11:02:34 »
Zgadzam się z tym, że za bardzo staram się pocelowac i moje ruchy joyem są zbyt nerwowe ale przeciez sytuacja robi się nerwowa gdy celuje do nieprzyjaciela  :004:
Mam też duży problem z identyfikacją samolotów gdy już jest walka. Jak rozpoznac, która maszyna jest po czyjej stronie, jeżeli widzę tylko bardzo malutkie sylwetki samolotów? Czy istnieje jakiś lepszy sposób niż np. rozpoznawanie po kolorach pocisków (chodzi mi o samoloty w oddali)? Czy w grze online stosowane są ikony??

Hans

• Gość
« Odpowiedź #752 dnia: Grudnia 04, 2007, 11:09:18 »
O ja.... Alive to ja już zaczynam się bać, ból, krew, pot i łzy  :karpik aaa !!!!... No czyli to taki będzie mój drugi dom  :021: hehe ;] nie ma to jak wyrywać sobie włosy i przeklinać w akcie desperacji  :020: to jest to hehe nerwica gwarantowana...  :banan

BTW: Rozumiem, że w większości Mietków, walka kołowa to zło ostateczne i najlepszym sposobem jest bum and zoom ??
Wiem wiem znowu się genialnie wtopiłem w to forum  :banan hehe

Hans

• Gość
« Odpowiedź #753 dnia: Grudnia 04, 2007, 11:14:07 »
Z tego co mi wiadomo, a wiadomo mi bardzo mało  :020: i raczej nie powinienem nikomu doradzać bo to się może źle skończyć dla takiego osobnika to jednak coś powiem i pewnie będzie to głupota do potęgi entej ale co tam  :002: a więc w online raczej nie stosuje się ikon, ale to różnie bywa... i chyba powtarzam CHYBA zależy to od serwera... :011:

p.s. mówiłem, że mało wiem więc prosił bym o łagodny wymiar kary  :001:

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #754 dnia: Grudnia 04, 2007, 11:35:11 »
Każdy serwer ma własne ustawienia. Na jednym będą ikony, na innych nie. Czasem wchodzę na serwer z 95% realizmem, gdzie po wystartowaniu praktycznie głowa obraca się we wszystkich możliwych kierunkach. Często się zdarza, że nawet nie wiem skąd wziął się samolot na mojej 6-stej w dodatku już z wymierzonymi karabinami w moje skrzydło. Często też widze jakiś samolot z daleka, ale nie wiem czy to wróg czy nie. Dlatego staram sie wejść mu na ogoni zbliżyć się na tyle by widzieć kto to.
U mnie najwiekszym problemem jest celowanie. Udaje mi sie komuś "usiąść" na ogonie, najczęściej wróg orientuje się o tym i zaczyne "bójać" swoim samolotem, żeby utrudnić mi celny strzał. Nie mam pojęcia jak większość tak celnie trafia. Mój celownik ciągle się trzęsie i nie jestem w stanie mieć 90% pewności ze choć jeden nabój wbije się w blachy wrogiego samolotu.  :005:

« Odpowiedź #755 dnia: Grudnia 04, 2007, 11:42:38 »
Dla treningu ustaw w conf.ini Arcade=1 , ja mam też HighGore=1.
Będzie zaznaczone w co trafiłeś samolot , wadą tego rozwiązania są dymki . W momencie trafienia w wrogi samolot może nad nim pojawić się dymek na Pilot Kill , Gunner Kill etc. przesłoni to trochę widok. Inna sprawa że jak ciebie trafią to kompletnie stracisz widok , bo twój dymek pojawi się przed tobą  :021:

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #756 dnia: Grudnia 04, 2007, 11:50:41 »
Przyznam, lubie realizm, więc nie skorzystam z Twojej rady. Poza tym mi nie chodzi o informacje gdzie trafiłem, tylko co robić, żeby tak trafiać jak 70% pilotów, którzy bez problemu trafiają we mnie mimo, że próbuje różnych nie znawanych przeze mnie manewrów. A przecież czasem udaje mi sie siedzieć na czyimś ogonie nawet dłużej, ale moja "ofiara" nigdy nie jest w celowniku, a jedynie w odrębie przedniej szyby.

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #757 dnia: Grudnia 04, 2007, 12:22:59 »
Fremen, ja mam identyczny problem co Ty. Ja też czasami siedzę na ogonie bardzo długo, potrafię cały magazynek wystrzelac i nie trafic... Może to jest problem Joya, jego zbytniej wrażliwości lub czegoś w tym stylu?? Ktoś się orientuje, bo ciężko jest mi operowac Joyem tak aby płynnie zmienic niewielkie odchylenia (wziąc niewielkie poprawki na cel), najczęściej latam celownikiem od prawa do lewa i strzelam do okoła a nie potrafię wcelowac w samolot...

NoGutsNoGlory

• Gość
« Odpowiedź #758 dnia: Grudnia 04, 2007, 12:32:34 »
Tylko spokój może was uratować Panowie  :021: ,oraz oczywiście trening,trening i jeszcze raz trening.

dopawcia magazynek ? Ciekawe ,ciekawe  :004:

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #759 dnia: Grudnia 04, 2007, 12:40:44 »
Dobrze dałem z tym magazynkiem  :003:
Ale to nie jest tak, że w nowszych wersjach Szturmowika (np. FB) ogólnie latanie i tym samym celowanie jest łatwiejsze??

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #760 dnia: Grudnia 04, 2007, 12:41:55 »
Hm, ale ja jestem spokojny, przynajmniej tak sie czuję. Dopawcia więc witaj w klubie. A gdzie latasz? Może wspólnie potrenujemy. Raz jeden ucieka a drugi w niego strzela, a potem na przemian  :karpik ?
Gdy wchodzę na jakikolwiek serwer zawsze czuję się najsłabszy ze wszystkich  :007: Latam na Bf 109G2 i mam wrażenie, że wszyscy latają na maszynach z 1944 r. Jestem najwolniejszy i wszyscy mnie doganiają i łatwo na ogon siadają, ale jestem uparty i chcę kiedyś właśnie tą maszyną pokazać, że latam starociem, a daję rade.

NoGutsNoGlory

• Gość
« Odpowiedź #761 dnia: Grudnia 04, 2007, 12:52:27 »
Panowie, co do łatwości latania to sie nie wypowiem bo latam 4 lata na gołym Iłku i dodatkach więc mówiąc szczerze mi osobiście różnicy to nie robi.Fakt że w starym Ile hitboxów było mniej ,ale czy to akurat utrudnienie to ciężko mi sie wypowiedzieć (poza tym pamięć już nie ta a starego Iła odkurzam teraz sporadycznie).
 Jak już pisałem wydanie 1946 jest głownie potrzebne do latanie po sieci.Umiejętności latania moim skromnym zdaniem można się nauczyć także na starym Iłku aczkolwiek nastawiając się na zabawę online bardziej opłaca się zacząć od kompilacji(1946).
 Problemy ze strzelaniem,hmm nie wiem co mam wam koledzy jeszcze napisać,może byście spróbowali szkoły Dziadka Kosa :011: Wiem że większość asów zaczynało właśnie tam  :001:

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #762 dnia: Grudnia 04, 2007, 13:02:42 »
Fremen pewnie, możemy razem potrenowac, tzn. wzajemnie się podołowac  :004: Ja gram na razie tylko kampanie w Szturmowika v.1.2. i nie mam innej wersji tej gry, więc latanie tylko na tej wersji wchodzi w grę. Po sieci jeszcze nie latałem ale chętnie spróbuje. Jeżeli pasuje Ci to co napisałem to napisz mi na priva swój nr gg to się jakoś ustawimy. Ktoś się orientuje gdzie można kupic to wydanie 1946?? A co to jest ta szkoła Dziadka Kosa??

NoGutsNoGlory

• Gość
« Odpowiedź #763 dnia: Grudnia 04, 2007, 13:08:06 »
Szkoła Dziadka Kosa (temat tuż poniżej Pomocy dla Początkujących):

http://www.il2forum.pl/index.php/topic,2200.0.html

Obawiam się że wersja wymaganą do latania jest 4.08 czyli "spachowany" Ił 1946

Gdzie kupić? Ja swojego kupiłem w Czechach ,tzn znajomy mi kupił i wysłał.Nie chce być uszczypliwy ale czasem wystarczy trochę poszukać i proszę:

http://www.allegro.pl/item278666916_il_2_sturmovik_1946_folia%5D_f_vat%5D.html

P.s Chłopaki a jak u was ze startami i lądowaniami?

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #764 dnia: Grudnia 04, 2007, 13:14:14 »
Tą ofertę z Allegro już przeglądałem i troche zniechęca mnie czas oczekiwania na przesyłkę jaki jest tam podany :5-20 dni... Trochę długo i miałem nadzieję, że można ją kupic gdzieś indziej. A czy wymagania sprzętowe do tej wersji 1946 wzrosły w porównaniu z pierwszym wydaniem Szturmowika??