Witam wszystkich.
Na wstępie chciałbym pozdrowić szanowne grono oraz życzyć wszystkim udanej zabawy sylwestrowej, a w Nowym Roku chciałbym życzyć wielu sukcesów zarówno na polu prywatnym, jak też zawodowym.
Zamieszczam post w dziale przeznaczonym dla żółtodziobów, bo w istocie takowym jestem (choć wiekiem niekoniecznie), jeżeli chodzi o latanie.
W "Iłka" zacząłem grać ponad rok temu, ale najpierw na klawiaturze (totalna porażka), potem za pomocą "joya" za 60 zł (też nie lepiej zwłaszcza, że rozleciał się po trzech miesiącach). Teraz nareszcie po długiej, prawie półrocznej przerwie, wybłagałem u żony saiteka (ją przekupując odtwarzaczem MP3

) i chciałem zabrać się za poważne latanie. Chciałem też popróbować swoich sił w sieci (wcześniej latałem trochę na UBI- skutki- frustracja mimo kilkudziesięciu zestrzeleń- najczęściej wracałem na ziemię "z parasolem" i ołowiem w kuprze).
Mam kilka pytań (od razu mówię, że Dziadek Kos odpada- jestem "niekompatybilny")- w jaki sposób samemu dobrze się wyszkolić? Przeczytałem połowę forum- przeglądam też podawane linki, ale cały czas czuję, że to nie to. Największy mój problem to opanowanie samolotu zwłaszcza kontrola prędkości w ataku- zwykle mijam cel i muszę podchodzić po kilkanaście razy- no i manewry.
Drugie pytanie: jak dużo czasu Wam zajęło osiągnięcie jako-takiego poziomu (mam na myśli taki poziom gdzie bez większego problemu jesteście w stanie zestrzelić samoloty sterowane przez komputer (szybkie misje) zakładając, że latacie na "gorszym" sprzęcie, no i przeciwnik jest przynajmniej weteranem.
Ostatnie pytanie: czy można na forum (i, w jaki sposób) zamieścić nagranego tracka (.ntrk), aby ktoś go obejrzał i ewentualnie skomentował błędy.
Za pomoc i odpowiedź z góry dzięki.
Z podrowieniami
M.K