Witam wszystkich lotników!!
Na początek chciałem powiedzieć, że to fajne forum i wielu ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć. Oby tak dalej.
Trochę przeglądałem różne tematy jako gość i chce zadać, tak na dobry początek trzy pytania:
1. Czy ktoś coś wie na temat oficjalnego patcha 4.071, który miał się pojawić w pierwszej połowie stycznia?? Czyżby zapowiadało się coś więcej poza tym co dostaliśmy w wersji BETA??
2. Nurtuje mnie sprawa wszystkich wersji Spitfire'a w których klapy można ustawić tylko w dwóch pozycjach - "do lądowania" i "zamknięte". Nie ma pozycji "do startu" i "walka".
Na forum znalazłem wzmiankę o tej sprawie i "możliwości przypisania klap pod jakąś oś - co powoduje ich płynne kontrolowanie". Ustawiłem je na rolce myszki, ale przydały by się te dwa brakujące wychylenia. Zwłaszcza "Combat" jak trzeba je szybko włączyć w ferworze walki.
Nie wiem czy z tymi klapami w Spitfire to celowe czy niedopatrzenie. Po drodze było już kilka poprawek i nic.
3. Skalowanie mocy silnika w różnych typach samolotów. Np. Spitfire i jeszcze kilka innych maszyn ma tylko od 0 do 100%. Większość samolotów ma od 0 do 110%.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.