Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442746 razy)

Bialy_ICE

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #180 dnia: Lutego 06, 2007, 22:48:41 »
Witam!
Podkreślam że jestem początkujący.
Lece np; Huricanem, osiągam prędkość w locie poziomym 350km/h i lece bez manewrów prosto na stałej stabilnej wysokości i to jest max szybciej się nie da lecieć...
Interesi mnie, czy jest możliwe, rozpędzic jeszcze szybciej krype, bez nabierania wysokości czy nurkowania. Mam problemy z doganianiem klucza po starcie z lotniska. Mimo iż są na tym samym pułapie to ja jestem cały czas za nimi i bez efektu próbuję dołączyć do klucza.
Pozdrawiam.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Lutego 06, 2007, 23:03:22 »
Chodzi ci o Ai bo oni zawsze szybciej lecą . Chyba że ustawisz w edytorze prędkość przelotową na WP na mniejszą .A jak używasz DCG to także trzeba zmniejszyć. A i zamknij chłodnicę to polecisz trochę szybciej no i skok śmigła na 100%.

« Odpowiedź #182 dnia: Lutego 06, 2007, 23:29:43 »
A i zamknij chłodnicę to polecisz trochę szybciej no i skok śmigła na 100%.
U Ola to może, ale w rzeczywistości z tego co wiem to jak jazda na jedynce ;)

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Lutego 07, 2007, 00:26:41 »
Przy starcie?
Łopata na 90\100 a im wyżej tym mniej w gierce zawsze 100% a o tym mowa

Bialy_ICE

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Lutego 07, 2007, 00:58:45 »
Czyli AI lecą szybciej a jak na online tez mniejwięcej podobnie jest z prędkościa?

Poza tematem (((Jak dołączyć w profilu orazek pod podpis bo nie wiem. :020:))))

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #185 dnia: Lutego 07, 2007, 09:33:12 »
Jak chcesz dogonić w offline inne samoloty to musisz jak najszybciej wystartować. Najlepiej równo z tym, który stoi przed tobą. Możesz też boczkiem, boczkiem  :021: i czekać już w powietrzu na towarzyszy. Łatwiej jest przecież dołączyć do formacji która jest lekko z tyłu, niż ją gonić :021:.

« Odpowiedź #186 dnia: Lutego 07, 2007, 11:42:04 »
A i zamknij chłodnicę to polecisz trochę szybciej no i skok śmigła na 100%.
U Ola to może, ale w rzeczywistości z tego co wiem to jak jazda na jedynce
Przy starcie?
Łopata na 90\100 a im wyżej tym mniej w gierce zawsze 100% a o tym mowa
Z Twojego pierwszego postu w żaden sposób nie wynika, że pisałeś o starcie :121: No ale przynajmniej się zgadzamy co do użytkowania tego geratu ;D

« Odpowiedź #187 dnia: Lutego 07, 2007, 12:25:15 »
Z tymi startami to wcale nie tak łatwo, danie full mocy równo  z samolotem AI przed nami wcale nie musi pomóc. Gdy ja tak zrobiłem ostatnio wyprzedziłem startującego przedemną P-40 jeszcze przed Końcem pasa, a włączany w takiej  nie zręcznej sytuacji auto pilot potrafi skutecznie uziemić maszynę :020:

spit_pilot

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Lutego 08, 2007, 22:25:04 »
Nowe pytanko i nowy orzech do zgryzienia dla wymiataczy HL'owych.
Jak stawiam grę na HL w okienku "open mission" , to wszyscy maja u mnie tomeout, natomiast ja mogę się na HL'u łączyć ze wszystkimi bez problemu... Czemu tak się dzieje?
(poproszę o wszystkie możliwe kombinacje problemu, nie tylko te oczywiste...)
Z góry dzięki za pomoc. S!

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #189 dnia: Lutego 08, 2007, 22:31:14 »

1.Firewall programowy bądź harweare'owy nie przepuszcza graczy.

2.Masz wewnętrzne IP (jesteś za NAT'em).

Boruta

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Lutego 08, 2007, 22:58:27 »
Witam wszystkich użytkowników forum! To mój debiut, ale na forum jestem już prawie rok. Widać nieśmiały... :P
A teraz do rzeczy - czy poza stroną dywizjonu 304 znacie jakieś strony poświęcone lataniu bombowcem tudzież samolotem myśliwsko-bombowym z nastawieniem na tą drugą część jego nazwy, tzn. zajmujące się niszczeniem celów niepowietrznych przy pomocy specjalnie do tego celu skonstruowanych samolotów.
Latanie myśliwcem jest fajne, szkolę się pilnie u Kosa, ale "bombowa" działalność lotnicza kusi mnie mocno... Słowem - pomocy!!! :D

Bialy_ICE

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Lutego 09, 2007, 00:18:51 »
Ja miałem podobny problem ale na FalconieAF bo nawet bez stawiania serwa połączyć się nie mogłem.
Zawsze był Time Out... mimo że porty wymagane do gry online miałem odblokowane na firewallu.
Dopiero jak udałem się do mojego administratora sieci przekierował mnie na zewnetrzny IP i problem z głowy. Mogę teraz nawet serwer stawiać na Halu. Oczywiście usługa jest płatna. :021:

SuicideKid

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: Lutego 09, 2007, 00:30:20 »
Hej, pogrywam od czasu do czasu w tą wspaniałą grę jaką jest Ił 2 sturmovik forgotten battles. NIe jestem znawcą lotnictwa, ani "nie wymiatam" w ta gre, wiec mam do was kilka pytan. aha, posiadam wersje 1.22. A wiec: 1) czemu czasem w trakcie lotu, zaczyna mi sciagac maszyne stopniowo w dół, aż do ziemi:/ i nie jestem w stanie z tym nic zrobic? Najczesciej w radzieckich"szczurach". Nawet jak włączam autopilota to on tyż nie może sie z tego wykaraskac. Myslałem, ze moze to byc spowodowane brakiem paliwa, ale czasem ta aparatura niby pokazuje ze jest benzyna(chyba ze źle te wskaźniczki odczytuje, albo po prostu nie działaja?). 2) czy aby w 100% zakonczyc misje musze wyladowac i wjechac w poblize tych namiotow dla samolotow? czy ujest to niezbedne? 3) z jakiej wysokosci i z jaka predkoscia najlepiej zrzucac bomby samolotami szturmowymi? 4) czy to, ze trace ja, lub komputer, samoloty podczas misji ma wplyw na cala kampanie? w sensie czy jest konkretna liczba samolotow dla danej kampanii, czy tylko dla misji, że nie jest to jakby zintegrowane? 5) czy w moja wersje 1.22 moge grac na necie? bo zeby miec nowsza wersje to trzeba chyba znow kupic jakis dodatek tak ? Dziekuje za wysłuchanie i licze na wyrozumiałosc i odpowiedz ;p

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Lutego 09, 2007, 00:43:24 »
Poszukaj na forum bo większość jest napisane za dużo pytań na raz  ;)

Jak co to jutro ci pomogę albo koledzy

Pozdrawiam

Bialy_ICE

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Lutego 09, 2007, 01:21:53 »
Ad:1- Jeżeli chodzi o spadanie w dół nie napisałeś jakie to spadanie bo są różne. Jeżeli spadasz korkociągiem np: płaskim to nawet po włączeniu autopilota AI sobie z tym nie poradzi. :020:

Propozycje z mojej strony to:
a) sprawdzić w konfiguracji ustawień testowych joya. Chodzi o kalibracje.
b) Jeżeli masz nie kontrolowane nachylenie/odchylenie samolotu a ster jest w pozycji neutralnej to trzeba trymować ster. Nanieść poprawkę by samolot leciał stabilnie.

Ad:2- Jest niezbędne by zaliczyć. Misje kończysz po wylądowaniu i po zatrzymaniu samolotu i wyłączeniu silnika wtedy możesz wyjść z gry do jej podsumowania.

Ad:3- Bomby samolotem szturmowym zrzucać można z wysokości, która zagwarantuje tobie że odłamki po jej wybuchu nie trafią twojego samolotu. Sam ocenisz.

Ad:4- Samolotów Ci będzie dostatek... :021:

Ad:5- Nie pograsz online bo musisz mieć wersje 4.071m lub 4.08m

Jeżeli chodzi o dodatki do gry i patche http://www.il2forum.pl/index.php/topic,3673.270.html

« Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2007, 01:28:19 wysłana przez Bialy_ICE »