Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443042 razy)

Tygrys205

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #360 dnia: Kwietnia 22, 2007, 21:21:33 »
Panowie ich brauche Hilfe nocheinmal :D A mianowicie: czy to, że mam ciągle Timeouty na HL'u to efekt zablokowania przez administratora portu czy jakiegoś programu? Pytam się, bo mam to od dłuższego czasu, administrator nie odpowiada i chciałbym temu jakoś zaradzić (czytałem już wszystkie tematy o Timeoucie i nie jestem do końca pewien co mojemu KompGeratowi dolega). Może ktoś będzie wiedział. Z góry Danke.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #361 dnia: Kwietnia 24, 2007, 22:31:16 »
Zobacz czy nie zblokowałes na firewallu czegoś takiego jak "ping.exe".
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #362 dnia: Kwietnia 24, 2007, 23:02:01 »
Niestety w dalszym ciągu nie działa :( Odblokowałem nawet wszystko, co miało w nazwie "ping" (tak na wszelki wypadek) i nic. Może jakieś dalsze propozycje?

P.S.: Mam tylko Windowsowskiego firewalla jakby co.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #363 dnia: Kwietnia 24, 2007, 23:05:55 »

P.S.: Mam tylko Windowsowskiego firewalla jakby co.
To wywal go w p***u.Wyłącz go w usługach
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #364 dnia: Kwietnia 25, 2007, 07:01:05 »
To wywal go w p***u.Wyłącz go w usługach
"Zapora systemu Windows" i "Centrum zabezpieczeń" to źródło 80% kłopotów w "mojej" sieci "służbowej".
Każdy inny firewall jest "przytomniejszy". Polecam freeware'owy Zone Alarm i coś do skanowania w czasie rzeczywistym np AVG Anti-Spyware.
Leszek

« Odpowiedź #365 dnia: Kwietnia 25, 2007, 10:05:14 »
Czy masz dostęp do internetu poprzez jakis router?
Jeżeli tak, musisz odblokować na routerze port UDP 21000. To sprawa dla administratora sieci, jeżeli z takowej korzystasz.
Ja mam modem-router D-Link DSL-G604T i bez odblokowania tego portu nie mialem dostepu do HL'a
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: Kwietnia 25, 2007, 11:43:40 »
Chyba jednak problem będzie z portem, bo zainstalowałem ZoneAlarm i dalej nic. No cóż, będę musiał poczekać. I dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #367 dnia: Maja 04, 2007, 10:41:56 »
Mam takie pytanie :

Robie sobie własną kampanie no i nie wiem jak nakazać innym samolotom eskortę drugich , nie chodzi mi o to że ja mam eskortować tylko komputer komputera po przeciwnej stronie...

« Odpowiedź #368 dnia: Maja 04, 2007, 11:35:31 »
Nie mam akurat na kompie , z którego pisze zainstalowanej gry ale z tego co pamiętam to wystarczy zrobić to tak jak w przypadku kiedy każesz myśliwcom zaatakować bombowce . Jeżeli każesz im atakować wrogie bombowce - będą je atakować, jeśli swoje własne- wówczas będą je najzwyczajniej eskortować. Na wszelki wypadek (jeśli to nie wypali) ustaw im tę samą prędkość przelotu.

PS mogę się mylić- nie wiem czy Maddox czegoś nie pozmieniał w ostatnich patchach
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #369 dnia: Maja 04, 2007, 12:32:46 »
W menu obiektu (w tym przypadku myśliwców) przechodzisz do zakładki punktu nawigacyjnego gdzie jest przycisk pod "cel" klikasz w "wybierz" i przeciągasz na punkt nawigacyjny bombowców, które mają być eskortowane. Wtedy nie interesuje cię dostosowywanie prędkości przelotowej oraz wysokości. Myśliwce będą eskortować aż do następnego waypointu bombowców. Jeśli chcesz żeby eskortować je dalej postępujesz analogicznie z następnym punktem nawigacyjnym.

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #370 dnia: Maja 05, 2007, 10:51:16 »
Mam takie pytanko: jak się przesuwa/zdejmuje przesłone z celownika np: w Ki27 czy D3A. Jakoś nie latałem wcześniej tymi maszynami i nie spotkałem się z zasłoniętym celownikiem, stąd moje pytanie. Nigdzie nie mogę znaleźć gdzie to się ustawia.

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #371 dnia: Maja 05, 2007, 11:25:08 »
@Lewy
ctrl + D

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #372 dnia: Maja 11, 2007, 14:31:41 »
Nie jestem początkujący, ale mam pytanie.
Jakiś czas temu nabyłem fajnego laptopa -TOSHIBA P100-285 Duo Core 2x2.16GHz 1G RAM z możliwością podniesienia do 4G, 17 calowa matryca i bla bla bla.
Postanowiłem zapakować na niego FB-AEP-PF-Pe8.
Wgrywa się wszystko ładnie (FB mam wersję polską lub FB-AEP nabyte w USA itd.).
Po zapakowaniu uzupełniam skiny, kampanie i inne dodatki, uruchamiam i G...NO :006: .
Gra się uruchamia , jest intro, główne menu się wyświetla, tylko;
-nie mogę uruchomić misji i kampani
-tracki też nie wchodzą
-po wejściu na qmb nie mogę zmieniać skinów, pilotów, jednostek(wyświetlają się tylko kufajskie i szwabskie oznaczenia)
-reszta też nie działa

I teraz pytanie JAK TO NAPRAWIĆ :010: :011:
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

johan kraus

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: Maja 14, 2007, 09:12:02 »
Poduczam się w celowaniu z AI ale mam problem z prędkością, nie jestem w stanie dogonić myśliwców.
Lecę np. Bf109g-14 za Jak1 i barierą jest zawsze odległość 300m bliżej tego magicznego dystansu już nie dopuści, chyba że zrobi świecę. Rozumiem że bf jest ciężkie itp. ale bez przesady. Ogólnie dogonić jestem w stanie tylko z lotu nurkowego z xxx metrów nad celem.

Jeżeli wybieram tą samą maszynę co przeciwnik to zawsze zostaje daleko z tyłu, mogę mu tylko pomachać i zahuczeć z przegrzanego silnika, nawet nie wykonując tak karkołomnych wytracających prędkość manewrów co on.

Przy włączonym i wyłączonym complex enginee managment sprawa wygląda podobnie (może nie umiem się tym posługiwać, nie wiem)
w niektórych maszynach np w bf109g-14 nie daje się sterować mieszanką paliwa, to jest normalne w tej maszynie, w sensie czy jest sterowane z automatu czy bug?

« Odpowiedź #374 dnia: Maja 14, 2007, 09:59:26 »
Co do mieszanki, to bf ma automatyczną regulację jej składu, ale tak w ogóle to odpuść sobie. Jedyny efekt zabawy składem mieszanki to brak dymu na dużych pułapach, w zasadzie mozna latać na 100% i dymić ponieważ nie ma to jakiegoś większego wpływu na osiągi.

W kwestii doganiania samolotów AI to niestety Olo już tak to wykombinował, że podlegaja one innym prawom fizyki i z reguły latają szybciej niż gracz robiąc przy tym efektywne beczki itp, jednakże w podanej przez ciebie konfiguracji powinieneś tego jaka dogonić. Wytrymuj prawidłowo maszynę a zyskasz kilka kilometrów na budziku