Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443074 razy)

avenger400

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #450 dnia: Czerwca 21, 2007, 15:57:32 »
Witam,mam problem następującej treści : Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000142). Klikinij OK, żeby zakończyć aplikację.
co mogę zrobić z tym fantem :011:

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #451 dnia: Czerwca 21, 2007, 16:41:18 »
Sprawdź antywirem jakimś komputer i zainsataluj na nowo, no i jak mantrę będę powtarzał " do domyślnego katalogu" ...heh :karpik
Coś ci sie musiało wysypać w instalce, bo normalnie sie tak nie dzieje.... acha i ten wątek , który Destracto poleca , oczywiscie przeczytaj :banan

avenger400

• Gość
« Odpowiedź #452 dnia: Czerwca 21, 2007, 20:05:01 »
Howdy Glebas :001:  Wszystko robiłem tak jak pisał Destracto w dodatku niejeden raz i nic :005:
ale domyślam się, że to wszystko może być spowodowane tym że grę ściągłem z neta...

To po co zawracasz głowę porządnym uczciwym ludziom!

Nieprzestrzeganie Regulaminu Forum - pkt.2
Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2007, 20:49:30 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #453 dnia: Czerwca 21, 2007, 20:31:16 »
ale domyślam się, że to wszystko może być spowodowane tym że grę ściągłem z neta...
O w mordę !!!  :karpik Już po Tobie  :020:
Tooo ... z czego dziś Szefostwo strzela  :011:
PS. Domyślałem się tego od poczatku  :003:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2007, 20:39:46 wysłana przez Destracto »
Spokój cechuje Mistrza.

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #454 dnia: Czerwca 26, 2007, 10:22:36 »
Mam pytanie odnośnie nagrywanych tracków w IŁ 2 w wersji 4,05. Track nagrywa się bez problemów, ale gdy go chcę odtworzyć są kłopociki. Na początku wszystko jest ok (start przelot po waypointach itd.) ale po jakimś czasie dzieją się dziwne rzeczy- mój samolot przestaje zachowywać się jak prowadzony przeze mnie, natomiast zdradza objawy jakby przejął kontrolę autopilot. Reszta misji przebiega zupełnie inaczej, łącznie z efektem końcowym. Chciałbym zaznaczyć że dzieje sie tak gdy nagrywam misję która trwa dłużej niż 20 minut, krótsze tracki nagrywają się bez problemu.

Czy ktoś spotkał się z tą przypadłością? Mam podejrzenia że jest to wina któregoś z patchów - w podstawowej wersji problemu nie było. :008:

« Odpowiedź #455 dnia: Czerwca 26, 2007, 11:33:40 »
Wiele na tem temat powiedziano w wątku http://www.il2forum.pl/index.php/topic,8800.0.html
Generalnie, nagrany track po zakończeniu misji w formacie nazwa.trk, należy następnie odtworzyć i w trakcie odtwarzania włączyć szybkie nagrywanie klawiszem S. Wówczas tworzy się plik quickxxxx.ntrk, który jest poprawnie odtwarzany wszędzie.
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

uki122

• Gość
« Odpowiedź #456 dnia: Czerwca 26, 2007, 11:48:20 »
siemak wszystkim. Mam taki problem:
gdy wlaczam il-2 1946 pokazuje sie:

Conflict with Emulation Software detected.
Please have a look at http://www.securom.com/message.asp?m=emu&c=2500 for further, more detailed information.

O co tu chodzI? co mam z tym zrobic? prosze o odpowiedz na forum lub gg. 7427734

« Odpowiedź #457 dnia: Czerwca 26, 2007, 12:01:52 »
Conflict with Emulation Software detected.
...
O co tu chodzI? co mam z tym zrobic?

Coraz więcej zabezpieczeń programów nie chce uruchamiać gier gdy zainstalowane jest na dysku oprogramowanie tworzące jakieś obrazy płyt czy jakieś wirtualne dyski (nie znam się na tym za bardzo). Najlepszym wyjściem jest odinstalowanie takich programów lub ich części. Miałem taki problem z inną grą (jeszcze przed IŁ2'1946) i oprogramowaniem Pinnacle (dostarczonym mi zresztą w komplecie z nagrywarką DVD) - przeinstalowałem program wybierając ręcznie elementy instalacji i nie instalując tego "oprogramowania emulującego". Problemy zniknęły.

Po prostu wywal te całe Alkohole czy inne tego typu programy i będzie po kłopocie.

Możesz tez spróbować użyć "no-cd patch", bo skoro masz legalny program (a Twoje problemy o tym świadczą) to nijakiego "przestępstwa" w tym nie widzę. :001:

dragonfly

• Gość
« Odpowiedź #458 dnia: Czerwca 26, 2007, 12:13:42 »
Albo użyj programu Pr0t.St0p, który ukrywa wirtualne napędy.

uki122

• Gość
« Odpowiedź #459 dnia: Czerwca 26, 2007, 12:26:08 »
a masz moze link? bul bym bardzo wdzieczny  :020:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #461 dnia: Czerwca 26, 2007, 12:32:52 »
http://www.google.com/search?q=Pr0t.St0p

@uki122
Przypominam, że na tym forum zdania rozpoczynamy wielką literą oraz używamy polskich liter!
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #462 dnia: Czerwca 26, 2007, 13:58:56 »
W sumie podlinkowany wątek wiele wyjaśnia, tyle że głównym tematem były różnice pomiędzy wersją 4,05 a 4,08. Natomiast problem dotyczy wyłącznie wersji 4,05m (4,08 nie posiadam jeszcze) w dodatku track odtwarzany jest już za pierwszym razem w ten specyficzny sposób.
  :005: Jest jescze możliwość że dodatek TLD powoduje całe zamieszanie. Choć przyznaję się bez bicia że nie wiem, czy Olo był poprawiany w temacie modelu lotu.
Dzięki jurekt49 za radę, spróbuję twojego sposobu.

mcc

• Gość
« Odpowiedź #463 dnia: Czerwca 27, 2007, 22:59:28 »
Witam
Mam takie pytanie odnosnie Ił-2 Szturmowik.
Czy beda jakies problemy z graniem online z polska wersia jezykowa???

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #464 dnia: Czerwca 27, 2007, 23:14:08 »
Lepiej zainstaluj sobie angielskiego patcha, niezależnie czy chcesz grać online czy ine- polska wersja jest po prostu bardzo zabugowana.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.