Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442750 razy)

silientbob

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #465 dnia: Czerwca 28, 2007, 07:43:30 »
Sherman ma rację, ale na upartego da się. Też miałem polską wersję, ale brak było w niej efektów typu pociski smugowe kopcących śladów z uszkodzonych maszyn itp. Zainstalowałem patch 1,2ov i poprawiło się. Na tym zakończę moje rozważania na temat. Nie sądzę aby ktokolwiek pracujący przy spolszczeniu Sturmovika zaglądał tutaj, skoro nie miał dość motywacji żeby sprawdzić czy wszystko działa jak należy.

mcc

• Gość
« Odpowiedź #466 dnia: Czerwca 28, 2007, 13:31:36 »
Czyli jak na Il 2 Szturmowik PL zainstaluje angielskiego patha to wszystko bedzie ok??
Sorki jesli to pytanie wyda wam sie glupie ale jak dla mnie brzmi calkiem logicznie :002:

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #467 dnia: Czerwca 28, 2007, 15:23:52 »
Czyli jak na Il 2 Szturmowik PL zainstaluje angielskiego patha to wszystko bedzie ok??
Tak!  :001:
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

mcc

• Gość
« Odpowiedź #468 dnia: Czerwca 28, 2007, 15:30:48 »
dziekuje  :001:

Hellboy

• Gość
« Odpowiedź #469 dnia: Lipca 02, 2007, 12:45:51 »
Witam wszystkich, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem IL 2. Sturmovik Complete Series, czyli tzw. 3 w 1 :) Do tej pory byłem i jestem  :001: maniakiem symulacji związanych z morzem SH2 vs. DC, SH3 ale teraz chciałbym także spróbować swoich sił w powietrzu,  stąd też moje pytania. Czy moja wersja gry posiada już wbudowane patche umożliwiające grę w sieci? Jeśli nie, jakie powinienem zainstalować i po czym poznać jaki wersję gry posiadam? Zainstalowałem program Hyperlobby (jeśli nazwę napisałem z błędem to sorki) lecz woła ode mnie nicka i hasło, czyli domyślam się ze gdzieś wcześniej powinienem się zarejestrować. Proszę o pomoc, poniżej wrzucam linka z grą, którą posiadam:
http://www.empik.com/showobject.jsp?objectId=2815872&currentCategory=4010400
Pozdro!

dragonfly

• Gość
« Odpowiedź #470 dnia: Lipca 02, 2007, 13:25:43 »
No to nie masz najnowszej wersji. Najnowsza Il-2 1946 jeszcze w Polsce nie została wydana, a po sieci praktycznie tylko w nią wszyscy łupią. A rejestrujesz się po prostu na Hyperlobby.

Hellboy

• Gość
« Odpowiedź #471 dnia: Lipca 02, 2007, 13:46:00 »
ale jest najnowsza oficjalna polska wersja? hmmm... z tego wynika, że większość lata na english version, co do hyperlobby to nie widziałem tam opcji: register new user, tylko miejsce na nika i hasło, no ale mogłem tego nie zauważyć, niestety teraz jestem w pracy i nie mogę tego sprawdzić...
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2007, 13:54:01 wysłana przez Hellboy »

« Odpowiedź #472 dnia: Lipca 02, 2007, 14:11:07 »
z tego wynika, że większość lata na english version
Język możesz mieć polski, angielski czy jaki sobie wybierzesz poprzez zmianę jednego parametru w pliku conf.ini.

3mw

• Gość
« Odpowiedź #473 dnia: Lipca 02, 2007, 16:08:18 »
co do hyperlobby to nie widziałem tam opcji: register new user, tylko miejsce na nika i hasło, no ale mogłem tego nie zauważyć
Bo takiej opcji nie ma, po prostu wymyślasz sobie jakiś nick i podajesz hasło, jeśli nie jest zajęte to jeszcze musisz powtórzyć to hasło do czatu, podać email niekoniecznie prawdziwy i już. Jeśli nick jest już zajęty wyświetli Ci się komunikat, że podałeś nieprawidłowe hasło.

Hellboy

• Gość
« Odpowiedź #474 dnia: Lipca 02, 2007, 19:57:36 »
wymyślasz sobie jakiś nick i podajesz hasło, jeśli nie jest zajęte to jeszcze musisz powtórzyć to hasło do czatu
dzięki, działa  :001:
jeszcze nie wiem po czym poznać jaką mam wersję gry, gdzie to można sprawdzić? Bo nie wiem jakiego patcha muszę zainstalować aby móc grać z innymi.

Przypominam o stosowaniu prawidłowej pisowni. Zdania rozpoczynamy wielką literą. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2007, 06:31:00 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #475 dnia: Lipca 02, 2007, 20:15:36 »
Odpal sobie iłka.W momencie ładowania się gry spójrz na lewy dolny róg. Zobaczysz numerek wersji - v. ......
Spokój cechuje Mistrza.

sas

• Gość
« Odpowiedź #476 dnia: Lipca 03, 2007, 22:52:13 »
Witam.

Od soboty stałem się szczęśliwym posiadaczem gry IŁ2 szturmowik którą to dostalem w prezencie na urodzinki. Taki szybki prezent. Ale nie o tym.

Mam kilka pytań:
1. Czy isteniej jakaś szkola latania tzn. czy może napisal ktoś coś jeszcze oprócz tego co jest w samej grze?
2. Mam polską wersję 1,2 ale po zainstalowaniu patch'a wszystko już jest po angielsku. Angielski rozumiem ale co komfort to komfort. Czy każdy patch jest angielski?
3. Gra ktoś jeszcze w sieci w Iłka szturmowika czy tylko już FB lub PF i moge sobie tylko pomarzyć o wspólnym lataniu? A jak tak to możecie podać jakieś namiary?

Narazie chyba tyle.

Pozdrawiam
sas

3mw

• Gość
« Odpowiedź #477 dnia: Lipca 03, 2007, 23:53:56 »
Ad.1: http://www.il2forum.pl/index.php/topic,2200.0.html - Szkółka Dziadka Kosa, o ile się orientuję w wersji 4.05.
http://acn.waw.pl/sturm/porady.html
Ogólnie przejrzy całą stronkę YoYosims jest sporo porad itp.

Ad.2: Skoro masz 1.2 to po co instalujesz pacza? To już ostatnia wersja, choć lepiej zainstaluj angielskiego pacza bo w polskiej wersji jest trochę błędów.

Ad.3: Jeszcze gra trochę osób w wersję 1.2, przeważnie wieczorem można spotkać około 10 osób(+/- 10 :D) , w dzień nie licz zbytnio na latanie.
Jak chcesz pograć potrzebujesz programu HyperLobby:
http://acn.waw.pl/sturm/multiplayer1.html
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,3673.0.html

sas

• Gość
« Odpowiedź #478 dnia: Lipca 04, 2007, 01:01:47 »
Wielkie dzięki.
Wgrałem patch'a bo wiele rzeczy nie chodziło ale teraz cholera nie wszystko rozumiem.

Mam już HL'a ale niestety nikogo nie znam stąd też kolejne pytanie. Czy jest ktoś na forum kto jeszcze ciupie szturmowika 1,2?

A Kos zawisil nauki latania do połowy września po za tym nie wiem czy dobrze zrozumialem ale i tak chyba bym nic u niego sie nie nauczyl bo on lata na jakiejś wersji 4.05 cokolwiek to znaczy.

Jeszcze raz dzieki za pomoc.

Ikaar

• Gość
« Odpowiedź #479 dnia: Lipca 04, 2007, 10:47:30 »
Jestem nowy na forum zaczynam swoją przygode z samolotami :)  i mam pytanie :

- w jaka wersje sturmovika gra sie po sieci ?? i czy potrzebny jest do tego oryginalna wersja?

Znam tylko oryginalne wersje gry.
Gero