Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442986 razy)

sniper

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1185 dnia: Kwietnia 19, 2008, 17:23:55 »
Och przepraszam ależ jest oczywiście locale. Chyba już ślepnę xD  :008: ,a zatem jakiego mam patcha wgrać i jakimi samolotami latać na początku i co zrobić by zagrać w necie ????

Hmmmmm tyle pytań  :001:

« Odpowiedź #1186 dnia: Kwietnia 19, 2008, 17:56:50 »
... a zatem jakiego mam patcha wgrać

Od pewnego czasu nie bawię się "iłkiem", ale o ile jestem na bieżąco to 4.08m oraz 4.09b1m

...jakimi samolotami latać na początku.

Takimi jakie ci odpowiadają, podobają się lub takimi do których czujesz sentyment - to naprawdę kwestia indywidualnego wyboru.

Elvenking

• Gość
« Odpowiedź #1187 dnia: Kwietnia 19, 2008, 19:47:58 »
Bardzo przyjemny na początek jest Bf-109F ;) Trudno przeciągnąć i dużo wybacza.

« Odpowiedź #1188 dnia: Kwietnia 19, 2008, 22:37:06 »
i co zrobić by zagrać w necie ????

Szanowny kolego Sniper praszę przejrzeć temat niżej " Patche, dodatki i gra przez internet .........  .
    Wszystko pięknie wytłumaczone .

sniper

• Gość
« Odpowiedź #1189 dnia: Kwietnia 20, 2008, 17:34:39 »
A, czy jest tu taki ktoś na tym forum co robi skiny do samolotów (malowidła) ?????

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #1190 dnia: Kwietnia 20, 2008, 18:09:13 »
Spawa załatwiona  :021:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #1191 dnia: Kwietnia 20, 2008, 18:12:23 »
A, czy jest tu taki ktoś na tym forum co robi skiny do samolotów (malowidła) ?????
Skiny robi Apacz i przykleja je w odpowiednich miejscach na forum więc na Twoim miejscu walił bym prosto do niego...
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Van GORRE

• Gość
« Odpowiedź #1192 dnia: Kwietnia 23, 2008, 09:08:24 »
Witka

Specjalnie kupiłem sobie Joya (Saitek Cyborg Evo Wireless) do IL-2 Sturmovik (1 wersja bo dopiero zaczynam) i wszystko byłoby super gdyby nie to ,że wraz z poruszaniem drążka zmienia się widok kamery w kabinie. Wykonując manewr w dół, "głowa" w kabinie także idzie w dół ( i patrzę sobie na "stopy"). Manewr w lewo -> głowa ucieka w lewo. W końcu jest tak ,że nie mam pojęcia gdzie lecę! Jedyne rozwiązanie to powrót do poziomu lub wycentrowanie HATem. Niestety jest to bardzo uciążliwe i nie pozwala na komfortowa grę. Podejrzewam ,że coś mam źle ustawione w opcjach ale nie bardzo mogę dojść do strzału co jest źle. O jaką opcję może chodzić?

« Odpowiedź #1193 dnia: Kwietnia 23, 2008, 09:59:17 »
Nie wiem czy do joya instalowane jest jakieś oprogramowanie, ale wyglada na to jakbyś pod joya miał myszkę przypisaną. Może używałeś jakiegoś programu?

Sajdzi

• Gość
« Odpowiedź #1194 dnia: Kwietnia 30, 2008, 19:30:33 »
Witam. Pisze z takim zapytaniem, gdzie można z wami polatać może podpatrzeć jakies manewry i taktyki? Latam troche z CPU ale to przeciętne wyzwanie a z drugiej strony nie umiem grac online, czuje sie jak kaczka na strzelnicy...

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1195 dnia: Maja 01, 2008, 08:39:20 »
 Każdy był kiedyś kaczką na strzelnicy. Nie zrażać się i walczyć :) Linka do dobrego latania nie dostaniesz :)
Ćwiczyć, ćwiczyć i w końcu to ty będziesz Sprite. Jak masz 1.22 to zapraszam na Ubi. W kupie raźniej ;)

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #1196 dnia: Maja 01, 2008, 11:50:02 »
Wiesz Sajdzi, może my jednak źle serwer wybraliśmy. Wypatrywanie zielonych kropek na zielonym tle z przewagi 2000 metrów wysokości średnio nam wychodzi, za to nas w odwrotnej sytuacji najwyraźniej widać jak na dłoni ;)
Chociaż nie, chyba sam się próbuję pocieszać. Jak już dojdzie do starcia na równych warunkach, to też jest niedobrze :P
« Ostatnia zmiana: Maja 01, 2008, 12:01:24 wysłana przez krmichal »
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

sniper

• Gość
« Odpowiedź #1197 dnia: Maja 01, 2008, 13:26:31 »
Małe pytanie co to jest BST2

mirnit

• Gość
« Odpowiedź #1198 dnia: Maja 03, 2008, 08:33:39 »
Na początku chciałbym przywitać się z wszystkimi użytkownikami forum.To mój pierwszy post.Czytając zauważyłem,że chętnie jest udzielana pomoc takim nowicjuszom jak ja.Oczywiście na początek potrzebna jest gra,w necie znalazłem coś takiego,http://www.emarkt.pl/sturmovik-complete-edition-pcgra-p-20384.html doradzcie czy warto kupić.Po zakupie gry na pewno pojawią się pytania i liczę na pomoc ludzi obeznanych w tym temacie.

« Odpowiedź #1199 dnia: Maja 03, 2008, 08:46:25 »
... doradzcie czy warto kupić.

"Complete Edition" to zestaw FB+AEP+PF czyli gra do wersji 4.04m. Jeżeli masz zamiar "latać" online, na serwerach - to raczej postaraj sie kupić  IŁ2'1946 czyli grę w wersji 4.07m, którą sobie podniesiesz darmowymi patchami do 4.09mb1 i będziesz "kompatybilny sieciowo".

Jeżeli nie masz zamiaru grać w sieci, a tylko offline to możesz sobie spokojnie kupić to wydanie, bo w stosunku do tzw. "aktualnej wersji" będziesz miał trochę samolotów mniej (zresztą większość to "wynalazki", które nie brały udziału w DWS) i mniej map.

Osobiście jednak poleciłbym zakup późniejszej wersji czyli takiej:

Nigdy nie wiadomo czy nie zaczniesz grać w sieci, a o ile się orientuję serwerów w wersji 4.04m jest raczej śladowa ilość, a patche 4.05, 4.06 i 4.07 są płatne (zresztą nawet nie wiem czy dostępne osobno - chyba nie -  czy tylko w IŁ-2'1946) więc nie będziesz mógł podnieść "Complete Edition" do wersji 4.09mb1 używanej aktualnie przez graczy w sieci.
« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2008, 08:56:56 wysłana przez Razorblade1967 »