Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442993 razy)

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1380 dnia: Sierpnia 09, 2008, 14:36:21 »
@baji
Podłącz się do neta ,,na sztywno" z pominięciem routera. Czy ten router to aby nie jakiś Linksys. Podejrzewam, że to jednak wina routera, pomimo, że dodałeś mu rozszerzenia portów, mam podobny przypadek z inną grą online ...ale mogę się mylić :004:   

Baji, nie widziałem Twojego posta odpowiadajacego na to, co poradził Ci Destracto. Czy odłączyłeś router i próbowałeś się połączyć się bezpośrednio? To ważne - dwóch moich kolegów miało identyczny komunikat i u obu spowodowany był przez problemy z routerem.

U mnie natomiast problem ten pojawiał się dwukrotnie - raz jak próbowałem wejść na serwer który wymagał autoryzacji (trzeba było najpierw zarejestrować swój nick na stronie internetowej) a drugi raz jak kolega z USA, który hostował, miał poważne problemy ze swoim połaczeniem.

~S~

Booze

baji

• Gość
« Odpowiedź #1381 dnia: Sierpnia 09, 2008, 16:34:53 »
Nie mogę się podłączyć na "sztywno". Kabel prowadzący od komputera do routera, różni się od kabla prowadzącego z routera do gniazdka. A nie mogę nigdzie dorwać przejściówki (jeśli są takie)

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #1382 dnia: Sierpnia 09, 2008, 16:47:04 »
Tu niestety wkraczamy na trudny dla mnie teren, bo nie znam się na połaczeniach za bardzo...Sam jestem podłączony przez modem USB
Ale może przez kartę sieciową spróbujesz?

~S~

Booze

« Odpowiedź #1383 dnia: Sierpnia 09, 2008, 16:58:42 »
Jak już wspomniałem dodałem HL i IL2 do wyjątków firewalla, odblokowałem porty w routerze i przeszukałem forum HL. Internet mam w neostradzie tp

Ktoś ma jakieś świeże pomysły na rozwiązanie mojego problemu  :005: ?

Piszesz, że odblokowałeś porty na routerze, chodzi oczywiście o port UDP 21000, a nie TCPiP. 
Jeżeli nadal nie działa zrób taki myk: wyedytuj plik hlpro.ini w katalogu HyperLobbyPro3 i w sekcji [Forgotten Battles] zmień DetectLocalIP=1 na DetectLocalIP=0

Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

baji

• Gość
« Odpowiedź #1384 dnia: Sierpnia 09, 2008, 17:19:11 »
jurekt49  - KOCHAM CIĘ  :karpik działa, nareszcie działa!!  :020: serdeczne dzięki!!

« Odpowiedź #1385 dnia: Sierpnia 09, 2008, 18:18:38 »
jurekt49  - KOCHAM CIĘ  :karpik działa, nareszcie działa!!  :020: serdeczne dzięki!!
Jojoj, robie sie purpurowy!  :003:
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #1386 dnia: Sierpnia 09, 2008, 22:33:57 »

Uwierz mi, mój problem istnieje, a nadal nie został rozwiązany.  :015: Wszystkie wcześniejsze porady nic nie pomogły.

Widzisz Baji? Alive miał rację  ;)

~S~

Booze

baji

• Gość
« Odpowiedź #1387 dnia: Sierpnia 10, 2008, 13:36:50 »
Tak! Teraz mogę się z tym w 100% zgodzić  :002:

Mogę Was jeszcze prosić o pomoc? Mam jeszcze taki jeden, mniejszy wagi  problem. Mianowicie, nie mogę poprawnie dodać/zainstalować/odpalić samoltu B17. Gdy instalowałem pierwszym raz, zdzwiło mnie że instalatory podmieniały większe pliki na mniejsze. A po zainstalowaniu napisy w grze miałem w języku rosyjskim. Możecie mi powiedzieć jak poprawnie to zrobić? Nie za bardzo łapię co jest napisane na tej stronie
http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=3114&start=0

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #1388 dnia: Sierpnia 10, 2008, 19:35:32 »
Przy instalowaniu tego typu modów (nowe samoloty) bardzo waża jest kolejność pewnych rzeczy - i o tym napisane jest pod linkiem, który podajesz.

- Najpierw zainstluj ENG_SOUND_MODE
- Zinstaluj wrapper.exe
- Zainstaluj AC_Installer_V2.3 exe (ten programik przy instalacji pyta, którą wersję ENG_SOUND_MODE zainstalowałeś, musisz podać właściwą, to ważne!)

NORMALNE jest, że po zaonstlowaniu tego wszystkiego będziesz miał ekran startowy gry (ten z samolotami) w języku rosyjskim, natomiast cała reszta powinna być po angielsku. Są bodajże na tej stronie mody, które ten ekran zminiają na normalny, ale nie chciało mi się szukać.
Postępując zgodnie z powyższymi instrukcjami wszystko powinno działać, ale UWAGA:

-instalowałem różne samoloty i wszystko było OK, natomiast za żadne skarby świata nie mogłem zainstalować/uruchomić Spitfire MkI i do dzisiaj nie wiem co było tego przyczyną.

Poszukaj jeszcze na tym forum tematu o instalowaniu modów, tam bardzo wiele ciekawych wskazówek daje kolega Kelso!

~S~

Booze

baji

• Gość
« Odpowiedź #1389 dnia: Sierpnia 12, 2008, 22:36:41 »
Super dzięki! Wszystko OK! Życzę tyle samo lądowań co startów  :001:

S!

Dolfo

• Gość
« Odpowiedź #1390 dnia: Sierpnia 13, 2008, 13:09:24 »

Witajcie

Piszę na tym forum po raz pierwszy,na początku chciałbym pozdrowić wszystkich serdecznie oraz życzyć jak najmniej kłopotów z naszym Iłkiem.

Moja wersja gry to IŁ-2 fb-aep-pf 4.04m

Mam być może banalny problem ale nie mam już siły czasu ani cierpliwości nad tym siedzieć.Mianowicie wygląda to następująco:nie potrafię usunąć informacji z kursem z głównego ekranu gry,mam ustawiony realizm na najwyższy,sprawdzałem już wszędzie,instrukcja do gry,w opcjach w samej grze,szukałem tego w pliku config w katalogu głównym gry,szukałem tego problemu tutaj i nic nie mogę poradzić.Do tej pory latałem na IŁ-2 FB i ogólnie do gry nie miałem żadnych zastrzeżeń wszystko było jak najbardziej w porządku.Korzystanie z busoli w kokpicie dodaje tylko smaku tej pięknej gierce która ma przecież z założenia symulować prawdziwy samolot,dlatego to"niepokonane"info z kursem szczerze mnie dobija i nie mogę na to patrzeć,jak nic się nie da z tym zrobić to wracam do FB.
Proszę Was o pomoc,możliwe że to jest błąd gry,i potrzeba jakiejś łatki,a może jest to bardziej banalne.Pomóżcie.

Pozdrawiam Was i dziękuję.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #1391 dnia: Sierpnia 13, 2008, 13:54:31 »
Jeśli wyświetla Ci się kurs, prędkość i wysokość w lewym dole ekranu tzn., że nie masz włączonego "najwyższego poziomu".
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Dolfo

• Gość
« Odpowiedź #1392 dnia: Sierpnia 13, 2008, 14:02:46 »

Mam wszystkie ustawienia na real i nadal jest info z kursem,tak jak napisałem powyżej,jest to pewnie jakiś bug albo co w każdym razie jest i nie chce zniknąć.Macie jakieś pomysły jak to usunąć?
Mam Cmplete Edition  4.04m i nic nie doinstalowywałem.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1393 dnia: Sierpnia 13, 2008, 14:36:42 »
Hey.

Nie odznaczaj opcji "real" w ustawieniach realizmu, tylko manualnie przestaw wszystkie przełączniki tak aby "zapaliły" się przy nich kontrolki. Mała uwaga - tego jest dwie strony - może opcja o którą pytasz jest na następnej.
Piszę z głowy - wrócę do domu to sprawdzę na dokładnie.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #1394 dnia: Sierpnia 13, 2008, 15:39:36 »
A mi się zdaje, że rozwiązanie jest jeszcze inne.

Nawet gdy masz full real to i tak sam kurs będzie się wyświetlać. Problem leży w tym, że musisz skonfigurować przycisk do przełączania tego paska z info. Wtedy możesz sobie go przełączyć do takiego stanu, że nic nie wyświetla :021: Opcja ta w controlsach nazywa sie Toggle Speed Bar.