Kolego Kurokow, miło by było, gdybyś podał wersję gry, którą posiadasz. We wczesnych wersjach normalnym było, iż samoloty przeciwnika obdarzone były cudownymi wręcz możliwościami w porównaniu z maszyną gracza. Ale to nie musi być powód.
Wersję gry można odczytać na pierwszym ekranie podczas uruchamiania gry, koło "procentów".
(...)
Dodatkowo, gdy tak manewruję za uciekającym wrogiem często a raczej zawsze zdarza się tak że mój silnik zaczyna zawodzić.
(...)
... w połowie walki mój silnik też zaczął takie wydawać a gdy już skończyła mi się amunicja nie mogłem wyciągnąć nawet 230km/h i dałem sobie spokój.
(...)
Cały czas podczas walki moc silnika była ustawiona na 100%.
(...)
I nic dziwnego. Najprawdopodobniej przegrzewasz silnik, i dlatego ulega on zatarciu. Zwróć uwagę, czy w czasie walki nie pojawia się komunikat "engine overheat". Jeśli tak, to najprawdopodobniej to właśnie jest przyczyną tych akurat kłopotów. Pamiętaj również, że do opanowania temperatury silnika możesz się również posłużyć chłodnicą (radiator) - wystarczy ją otworzyć (domyślnie przycisk "r" bodajże...).
O ile pamiętam, Hurri Mk.II ma też silnik z gaźnikiem pływakowym, który nie lubi ujemnych przeciążeń. Przy ich wystąpieniu przerywa, a nawet może zgasnąć. Co prawda zwykle daje się go znów odpalić, ale nie lubi takich wybryków, i po kilku razach również wyraźnie straci moc.
Poza tym trzeba pamiętać, że Bf-110 ma tylnego strzelca - demona z piekła rodem, który z odległości ponad kilometra potrafi jedną kulą trafić Cię między oczy. Może to on stoi za tą niewytłumaczalną niesprawnością silnika?...