Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443253 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2025 dnia: Czerwca 26, 2009, 15:54:50 »
Co to znaczy czarna magia?

Klikasz właściwości i otwiera ci się zakładka testowanie. Masz tam biały kwadrat z krzyżykiem pośrodku. Poruszaj joystickiem i sprawdź czy ten krzyżyk rusza się tak samo.
Miejsce na Twoją reklamę.

« Odpowiedź #2026 dnia: Czerwca 26, 2009, 16:20:12 »
err a więc o to biega ^__^ tak się składa że mam 2 krzyżyki ale rusza się ten drugi taki w kółku a ten pośrodku nie

« Odpowiedź #2027 dnia: Czerwca 27, 2009, 11:47:44 »
dziękuje bardzo Dziadkowi kosowi rozwiązując problem z przepustnicą rozwiązał też problem z sterowaniem i po raz 1 raz wystartowałem "normalnie" dwa razy pod rząd ^__^ teraz poszukać jakiś tutoriali serwerów dla noobów i można napierać jak by co mój nick na hypperze to kazunapl ^__^ do zobaczenia w płonącym wraku  :021:

Proszę stosować w swoich postach poprawną pisownię. Przypomnę, że zdania rozpoczynamy wielką literą, kończymy kropką. Stosujemy też znaki interpunkcyjne. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2009, 20:45:01 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #2028 dnia: Czerwca 27, 2009, 12:15:35 »
Mam pytanie.
Ściągnąłem Hyperlobby <czy jak to sie tam zwie> i nie wykrywa mi iłka.
Mieliście takie problemy ?? Jeżeli wiecie co zrobić to proszę  o pomoc.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2029 dnia: Czerwca 27, 2009, 12:20:45 »
Musisz wybrać Forgotten Battles, NIE Pacific Fighters ani IL-2 Sturmovik. Tak zrobiłeś?

« Odpowiedź #2030 dnia: Czerwca 27, 2009, 12:24:06 »
No widać mój brak inteligencji wyszedł na jaw ;] Chyba teraz działa bo nie pyta już o ścieżkę

« Odpowiedź #2031 dnia: Lipca 12, 2009, 11:35:41 »
Panowie pomocy,, zainstalowałem moda AAA 1.1 i mam wszystkie odprawy przed misja, nazwy kampani itp. po rosyjsku znaczy cyrylica(czy jak to się pisze). Ni w ząb nie kumam po rosyjsku, skonczylem naukę tego języka w 3 klasie podstawówki:)

« Odpowiedź #2032 dnia: Lipca 12, 2009, 21:17:58 »
Panowie pomocy,, zainstalowałem moda AAA 1.1 i mam wszystkie odprawy przed misja, nazwy kampani itp. po rosyjsku znaczy cyrylica(czy jak to się pisze). ...
Można "ręcznie" to zmienić http://www.il2forum.pl/index.php?topic=10885.0
Leszek

« Odpowiedź #2033 dnia: Lipca 13, 2009, 02:55:46 »
Spasiba Leszek :003:

Problem z programikiem FRAPS
« Odpowiedź #2034 dnia: Lipca 19, 2009, 21:00:31 »
Ściągnąłem sobie program FRAPS do zgrywania w formacie avi walki w szturmowiku. Okazało się że wersja darmowa nagrywa tylko 30 sekund. Jak zrobiś, by nie płacąc za full wersję nagrać całą walkę, ewentualnie czy jest jakiś inny darmowy programik do tego celu przydatny? :005:

Odp: Problem z programikiem FRAPS
« Odpowiedź #2035 dnia: Lipca 19, 2009, 21:41:28 »
Ściągnąłem sobie program FRAPS do zgrywania w formacie avi walki w szturmowiku. Okazało się że wersja darmowa nagrywa tylko 30 sekund. Jak zrobiś, by nie płacąc za full wersję nagrać całą walkę, ewentualnie czy jest jakiś inny darmowy programik do tego celu przydatny? :005:

Cześć,

możesz nagrać kilka 30 sekundowych sekwencji i potem je połączyć (ale nie licz na "czysty" ekran, bo w wersji free jest też adres www na górze nagranego filmiku).
Z innych "nagrywaczy" jest jeszcze Gamecam, ale z tego co wiem, jego obsługa nie jest już tak łatwa jak Fraps, a co gorsza, wersja free nie zapisuje dźwięku... :005:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2036 dnia: Lipca 19, 2009, 21:43:35 »

możesz nagrać kilka 30 sekundowych sekwencji i potem je połączyć (ale nie licz na "czysty" ekran, bo w wersji free jest też adres www na górze nagranego filmiku)

Zawsze można w obróbce skadrować tak żeby adresu nie było widać.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

brak dźwięku w Ił 2 sturmovik '46
« Odpowiedź #2037 dnia: Lipca 20, 2009, 12:11:47 »
Witam,
moja przygoda z iłem zaczęła się dokładnie 15 minut temu gdy zainstalowałem go z płyty pożyczonej od kolegi. Wszystko bardzo fajne, ładne zniszczenia, fizyka i realistka na bardzo wysokim poziomie ale... No właśnie jest ale...
Nie ma dźwięku. W opcjach jest wszystko na max, ale nadal nie słychać nic, tak jakby była to wersja demo, ale demem ta gra z pewnością nie jest. I jeszcze uprzedzę wasze pytanie: Tak, jest to oryginalna wersja ił-2 sturmovik 1946.

PS: takie pytanie z innej beczki: czy można wgrywać do iłka dodatkowe samoloty tak jak w Microsoft Flight Simulator?
« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2009, 12:19:19 wysłana przez barteus »

« Odpowiedź #2038 dnia: Lipca 20, 2009, 13:30:22 »
Witam,
moja przygoda z iłem zaczęła się dokładnie 15 minut temu

Witam. Może dlatego jeszcze kolega nie wie o wszystkich opcjach ustawień dźwięku, jakie oferuje gra. Mnie odkrywanie tej gry zajęło dużo więcej czasu niż kwadrans. Proponuję powertować jeszcze temat samemu, a dopero potem szukać pomocy. Oczywiście zakładam, że kolega sprawdził wszystkie możliwości braku dźwięku z winy kompa, a nie gry ( w 15 minut  :003:).

.
PS: takie pytanie z innej beczki: czy można wgrywać do iłka dodatkowe samoloty tak jak w Microsoft Flight Simulator?

Proszę poczytać w dziale o modowaniu iłka. Jest tego sporo, więc podejrzewam, że zajmie to koledze więcej niż 15 minut.

pozdr

« Odpowiedź #2039 dnia: Lipca 20, 2009, 13:31:32 »
dodam jeszcze że w menu dźwięk jest, tylko podczas gry nie ma. A co do moderatorów i adminów, nie mogłem już edytować poprzedniego posta i dlatego ten 2

Proszę pisać poprawnie. Przypomnę, że zdania rozpoczynamy wielką literą a kończymy kropką. Dziadek Kos.
« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2009, 14:09:53 wysłana przez Kos »