Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443277 razy)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2130 dnia: Sierpnia 25, 2009, 12:44:12 »
Powinien przede wszystkim podać wersję jaką ma i tytuł gry, bo niektórzy mimo wszystko nazywają FB Iłem i nie wiadomo o którą grę chodzi. Jeżeli to stary Ił - 2 to mogą to być problemy z Javą. Trzeba ją przeinstalować, najlepiej zastąpić najnowszą wersją.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2131 dnia: Sierpnia 25, 2009, 12:46:59 »
A może po prostu ma wyłączone opcje realizmu? Na easy karabiny mają dużo większą skuteczność i ledwo muśnięty cel wybucha.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Marcin_r

• Gość
« Odpowiedź #2132 dnia: Sierpnia 25, 2009, 13:00:00 »
Dziękuję za rady  :002: Po powrocie do domu zainstaluję patche i zobaczymy jakie będą efekty. Javę mam najnowszą, a gra to Il-2 Szturmowik wersja polska (nie wiem jak - sprawdzę) nabyta w sklepie.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2133 dnia: Sierpnia 25, 2009, 17:48:49 »
Jeśli to wersja 4.08 to wejdź na Zeke vs Wildcat do niebieskich. Gwarantujemy Ci że poznasz wszelkie rodzaje śmierci wirtualnej. A w zeczkach to masz ogień gwarantowany  :021:

Marcin_r

• Gość
« Odpowiedź #2134 dnia: Sierpnia 25, 2009, 18:19:59 »
Mam wersję Il-2 Szturmowik v1.2, po zainstalowaniu patcha w dalszym ciągu z trafionych samolotów nie ma dymu, ognia itp. Tylko rozpadają się na części...  Naprawdę nie wiem co teraz robić...

Acha, co do patcha... Ściągnąłem, rozpakowałem i przeniosłem do katalogu z grą. Teraz pytanko: czy samo wypakowanie patcha załatwia sprawę tj. gra automatycznie zacznie rozpoznawać dodatki z patcha, czy też trzeba jakoś zainstalować. Wybaczcie pytania naprawdę laickie, ale kompa używam do pracy, a nie do grania. Więc wiedza moja z zakresu "grywologii" jest poniekąd niewielka.
Pozdrawiam Marcin
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2009, 18:25:14 wysłana przez Marcin_r »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2135 dnia: Sierpnia 25, 2009, 18:23:18 »
Na jakich opcjach trudności latasz?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2136 dnia: Sierpnia 25, 2009, 18:38:59 »
Mam wersję Il-2 Szturmowik v1.2, po zainstalowaniu patcha w dalszym ciągu z trafionych samolotów nie ma dymu, ognia itp.

Coś mi się kołatało po głowie że to już było. I się nie myliłem.

http://www.il2forum.pl/index.php?topic=8109.msg177376#msg177376

hehe i też w sierpniu

BTW pogrzebałem sobie jeszcze i znalazłem jak usunąć napisy wszelakie z okna. Do zdjęć mi było potrzebne i jak zwykle pierdoła :) Warto czytać ten wątek nawet jak się już troszkę gra.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2009, 18:45:18 wysłana przez srk76 »

Marcin_r

• Gość
« Odpowiedź #2137 dnia: Sierpnia 25, 2009, 20:01:23 »
Stopień trudności skonfigurowałem sam  :003: Strzelanie ustawione na realistyczne, uszkodzenia samolotu też. Nie znalazłem locale=pl... może źle szukałem, chociaż opcja wyszukaj też nie pomogła. Szlag mnie trochę trafia, bo gra naprawdę ciekawa, ale brakuje teraz realizmu troszeczkę.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2138 dnia: Sierpnia 25, 2009, 20:43:54 »
Na bank jest w głównym folderze gry plik conf.ini
Otwierasz notatnikiem i szukasz lini locale= i jeśli jest pl usuwasz. Nie ma takiej opcji żeby tego nie było.

Marcin_r

• Gość
« Odpowiedź #2139 dnia: Sierpnia 25, 2009, 22:44:38 »
Znalazłem  :banan Usunięcie PL nic nie dało, w dalszym ciągu brak spektakularnych efektów wizualnych  :006:. Trudno, widać ten typ tak ma.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2140 dnia: Sierpnia 26, 2009, 09:15:08 »
Wrzuć mi Swój mail na PM. Poślę Ci swój conf.ini.

Porównasz sobie. Jeśli byś chciał go wkleić do swojej gry to nie zapomnij starego conf.ini skopiować gdzieś.
Napisz jeszcze jaki masz system i gdzie instalowałeś grę.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #2141 dnia: Sierpnia 26, 2009, 11:32:18 »
Trudno, widać ten typ tak ma.

Dobrze, zatem mały tutorial:

1.Instaluję Szturmowika w wybranej lokalizacji:

2.Uruchamiam go bez instalacji patcha, jak widać efektów nie ma:

3.Ściągam patcha z:
http://www.pobieralnia.pl/pobierz-4647.html
4.Wypakowuję go do lokalizacji instalacji:

5.Uruchamiam ponownie:

Jak widać efekty są, poza tym nastąpiła zmiana języka na angielski...

Marcin_r

• Gość
« Odpowiedź #2142 dnia: Sierpnia 26, 2009, 21:26:36 »
Wszystko dział wspaniale ! :020: Nic tak nie cieszy jak widok płonących Messerów i Junkersów. Pojawiły się także dymy podczas strzelania, łuski, kurz spod kół i inne atrakcje. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wyrozumiałość i pomoc, zwłaszcza Kolegom Tomkowi 1988 oraz SRK76.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2143 dnia: Sierpnia 26, 2009, 21:34:53 »
No to zapraszam na serwery 1.22
Jak wróce do domu to ci podeślę dwa serwery na których się jeszcze lata. Jeden widoczny na Ubi.com jeśli go IDF odpala i rosyjska
StreamArena. Ten drugi z IP. Tylko uwaga ... nie tolerują angielskiego i do Polaków trochę nie ufni niestety ze znanych wszystkim powodów jeśli o tą grę chodzi. Wystarczy poznać słowa "priwet" i "poka" i będzie dobrze :)
Można u nich poćwiczyć (przez kilka tygodni spadanie szybkie :) )parę fajnych taktyk.
Jedyny feler to taki że dostępne serwery które znam są jedynie w łatwiejszych ustawieniach. Nie znam żadnych full real. Próbowaliśmy z monsterem383 stworzyć coś poważnego ale nie wyszło tym bardziej że Richard zrezygnował niestety z prowadzenia iłowego wolontariatu :(
Znajdę czas to sobie włącze FB 1.22 chociaż mam z nią kilka problemów technicznych.

topik

• Gość
« Odpowiedź #2144 dnia: Sierpnia 30, 2009, 12:00:40 »
Jak się nazywa mustang w FB?? F-51 nie mogę znaleźć.