Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 444586 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2145 dnia: Sierpnia 30, 2009, 14:16:26 »
Jak się nazywa mustang w FB?? F-51 nie mogę znaleźć.
A Mustang to czasami nie P-51?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

topik

• Gość
« Odpowiedź #2146 dnia: Sierpnia 30, 2009, 17:05:02 »
Mustang to p-51 i ani jednej ani drugiej nazwy nie mam w QM bo ma jakąś śmieszną wersje.

topik

• Gość
« Odpowiedź #2147 dnia: Września 01, 2009, 14:10:46 »
Co jest najlepsze do przyśpieszania skok śmigła mieszanka czy zmiana mocy?? Czy zależy to od samolotu albo od czegoś innego (wysokość??) jak tak to od czego, i czy lepiej skupić się na jednym a reszty używać okazjonalnie, używać wszystkich naraz czy na przemiennie w zależności od sytuacji(jeśli się czym od siebie różnią)??

Sory ze tak dużo.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2148 dnia: Września 01, 2009, 15:54:16 »
Przyspieszasz mocą oczywiście. Mieszanka i skok śmigła służą do optymalizacji pracy silnika i co za tym idzie osiągania największej dostępnej mocy w danym momencie. Operacji mieszanką dokonujesz aby uzyskać największą dostępna moc na danej wysokości im wyżej tym uboższa i raczej nie służy do przyśpieszania. Skok śmigła służy już bardziej do przyspieszania. Niestety szkoda tu pisać więcej o tych sprawach bo jest to już i na forum opisane i na stronach np. www.kg200.prv.pl. Poczytaj, bo stwierdzenie że że operujesz mieszanką i skokiem daje duży mir w gronie symulotników. Są tez tacy którzy w ile i FB się tym nie przejmują i nie dotykaja tych spraw co nie przeszkadza im spuszczać w ilościach hurtowych nie tylko to co pod lufy samo podleci :D.   

http://www.il2forum.pl/index.php?PHPSESSID=e139cd6f74706597f26464fc8f7f59dd&topic=1955.0
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

kangurinho

• Gość
« Odpowiedź #2149 dnia: Września 01, 2009, 16:35:31 »
Yo. Jestem nawy na stronie, ale w Ił2 gram i to często. Mam do was pytanie. Czy nie wydaje wam się że trochę dziwnym jest fakt iż czasem trzeba wyłożyć np. w PF większość amunicji (strzelając np z P-40E które ma 6 karabinów 12.7mm) w Zero które normalnie nie miało żadnego opancerzenia i w dodatku po wystrzeleniu tych naboi, Zero jeszcze nie spada tylko z dymem z silnika leci dalej... No może trochę większym dymem... ale coś takiego powinno go zestrzelić.
Albo leciałem raz Messerschmittem za B-17G i władowałem jej 4 lub 5 pocisków z 30mm działka z dziobu, które było wspierane karabinami MG-17 w ogon, który o dziwo nie miał tylko jednego statecznika a ten pionowy był trochę poszarpany i bodajże zabiło strzelca... Moim zdaniem powinno mu oderwać ogon lub przynajmniej statecznik górny i któryś dolny. Coś takiego mnie rozwala po prostu... Co myślicie? Mogę się mylić że to brak realizmu, dlatego się pytam :) Czy są jakieś patche które jak coś mogą to naprawić?
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2009, 16:41:16 wysłana przez kangurinho »

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2150 dnia: Września 01, 2009, 18:03:34 »
Ja tam nie wiem :) U mnie z P-40 to się zeki palą po serii  :021:
Jak nie wierzysz to chodź na ZvsW i wsiadaj w zeke na Dancing Matilda.

BTW Nie prowokuj ludzi zdaniem "brak realizmu" bo się dorobisz  :002: To jest gra i musisz się z tym pogodzić.

hatysz

• Gość
« Odpowiedź #2151 dnia: Września 02, 2009, 15:49:22 »
mam pytanko... zakupilem il2 1946 i chcialbym pograc po sieci... kiedys mialem FB i gralem przez taki programik ubisoftu ubi.com a teraz z tego co widze to juz nie ma tej platformy. Co zrobic zeby pograc po sieci? np na stornie podajecie program hyperlobby ale nie moge go zainstalowac!( sic !).. niewiem czy vista go nie blokuje w jakis sposob. A i zaistalowalowac 4,08 patcha? bo z tego co wyczytalem niedlugo ma byc 4.09

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #2152 dnia: Września 02, 2009, 15:54:42 »
Patch jak najbardziej zainstalować.

hatysz

• Gość
« Odpowiedź #2153 dnia: Września 02, 2009, 15:56:52 »
a czy mozesz mi powiedziec czy ugadujecie sie wspolnie na jakies latanie? w jakis dzien i o konkretnej godzinie? jezlei tak to podajcie tez na jaiej wersji smigacie no i adresy serwerow. pozdro

Proszę w swoich postach stosować poprawną pisownię. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Września 02, 2009, 18:39:29 wysłana przez Kos »

kangurinho

• Gość
« Odpowiedź #2154 dnia: Września 02, 2009, 19:04:39 »
Spróbuje jakiegoś patcha zainstalować i  może będzie gitara :)  Bo ciężko grać jak sie strzela i praktycznie minimalny efekt :D
I nie będę używał już słów "brak realizmu" pzdr. :)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2155 dnia: Września 03, 2009, 07:48:10 »
Nie mam Visty, HL nie używam, ale zdaje się na Viscie HypperLobby trzeba instalować na prawach administratora. Może nawet i uruchamiać? Poszukaj po sieci, jest o tym pewnie wiele...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2156 dnia: Września 03, 2009, 15:35:23 »
Spróbuje jakiegoś patcha zainstalować i  może będzie gitara :)  Bo ciężko grać jak sie strzela i praktycznie minimalny efekt :D
I nie będę używał już słów "brak realizmu" pzdr. :)
Nie chodzi o patch. Nauczysz się tak strzelać że wszystko będzie ok. Możesz najwyżej zainstalować mod UP 1.7. Efekty wystrzału pocisków ich lotów są tu poprawione (czy bardziej realne to nie wiem bo z prawdziwych nie strzelałem). Dzięki temu możesz zobaczyć , że np. twoje poprawki były daremne , tobie się wydawało a sie nic nie działo :) Po szkoleniu z celowania na UP wróciłem do moda UI z forum aaa a celność mi się w miarę poprawiła i jak chce trafić w silnik to trafiam a jak w skrzydło to też trafiam. Spadają częściej. Żaden patch ani mod jak na razie nie zmieniał siły pocisku (chyba).

@Hatysz - przeszukaj forum , jest tu kilka tematów na temat Visty i HL , instalacja i poprawa widoku okna HL. HL mam ale nie używam , za bardzo obciąża system. Też mam Vistę.

kangurinho

• Gość
« Odpowiedź #2157 dnia: Września 03, 2009, 16:08:49 »
Ja jak chce trafić w skrzydło albo w silnik to też trafię... I w ogóle nie chodzi tu o celność bo prawie wszystkie serie z 50-tek trafiły w takiego zero i sobie dalej leciał więc... :P aaa i Dzięki za rady :)
pzdr.

Andrew

• Gość
« Odpowiedź #2158 dnia: Września 07, 2009, 15:39:52 »
Witam. Mam problem z wczytywaniem skinów przez il2. Obojętnie jaki skin bym wybrał to najpierw komp muli a i tak zostaje wczytany domyślny. Mam nowy komp. Czyżby stery nie takie? Albo coś z javą? Nawet głupie oznaczenia długo wczytuje....

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #2159 dnia: Września 08, 2009, 23:21:26 »
Kangurinho, cały sekret celowania i trafiania z kaemów w tej grze kryje się pod magicznym hasłem 'convergence'. Domyślnie wartość ta jest ustawiona na 500m co jest totalną pomyłką. Ponoć w samolotach z okresu standardowo było 300. Dla mnie sensowna zabawa zaczyna się jak ustawimy na 100. W teorii wygląda to tak, że powiedzmy, że masz ustawione te 300 i faktycznie strzelasz z 300m, trafiasz, ale zamiast spektakularnej kuli ognia widzisz najwyżej strużkę dymu. Cały problem chyba w tym, że na tym dystansie rozrzut jest wciąż spory i nawet jeśli trafiasz, to i tak nie wszystko co wystrzeliłeś trafia w cel, stąd małe uszkodzenia przeciwnika. Jeśli przy tych ustawieniach strzelasz z bliższej odległości to mimo trafienia, część kul i tak idzie bokiem - efekt ten sam. Jak ustawisz na 100, to na tych 100 metrach, czyli dystansie na którym samolot przeciwnika wypełnia ci cały celownik tak pi razy oko powinna być już konkretna kondensacja ołowiu i Zero powinno się zapalić. Niestety przy takich ustawieniach jesteś zmuszony prać z bliska. Nie wiem na ile Ci to pomoże, u mnie się poprawiło, chociaż wciąż daleko mi do jakichś wybitnych umiejętności w tej grze. Ogólnie polecam poczytać sobie artykuły na http://mission4today.com - mają tam fajny art o poprawkach w celowaniu i innych takich. Jeśli ktoś wie lepiej i to ja coś pokręciłem, to chętnie posłucham mądrzejszych w tej kwestii ;)

Andrew, na pewno nie stery i na pewno nie java. Jakie skiny pobierasz i jaką wersję Sturmovika odpalasz? Bo jeśli np masz hi-resowe skiny z All Aircraft Arcade i pchasz je pod zwykłe 4.08 to raczej nie pójdą, one są zdaje się robione pod modowaną wersję  AAA UI.