Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443206 razy)

Andrew

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2160 dnia: Września 08, 2009, 23:29:28 »
Wątpię czy to jest to. bo nawet domyślne skiny ma ciężko wczytać

Marcin_r

• Gość
« Odpowiedź #2161 dnia: Września 09, 2009, 08:53:52 »
Witam Panów. Mam kolejne pytanie z cyklu nowicjuszowych: dwukrotnie przeszedłem kampanię niemiecką na myśliwcach i latałem tylko na Bf-109 różnych wersji od 1941 do 1945. Zawsze tak jest? Jak można dostać FW-190 ?.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #2162 dnia: Września 10, 2009, 20:15:38 »
Odpowiadając na powyższe: Musisz sobie wybrać, a jeśli idziesz od początku do końca, to ci przydzielają (symulacja, nie  :118:). Mi przykładowo w Stalingradzie dali Mietka, a chwilę później, na Kubaniu, Fokę. Oczywiście z powodu jej figlarności musiałem trochę pozmieniać sobie moje nawyki. Jednak kiedy już się to stało, wysłali mnie na Prochorovkę (czy Łuk Kurski... od miesiąca nie leciałem tej kampanii, więc nie pamiętam) i znów wręczyli BeeFkę. Czułem się, jakbym się przesiadł na odrzutowiec - ach, jak trudno na tym zwierzu przeciągnąć!

A teraz moje pytanko: Ostatnio wiele latałem na Locku. Takie coś jak HAWX, tylko Su-25 nie rozwija 2000km/h  :002: Dziś jednak postanowiłem znowu śmignąć na Iłkowe multi. Wszystko sobie włączam, HLa, wszystko się toczy dobrze i klikam "Lot". Wzlatuję, a tu: through!through!
Coś nie tak, ale co? Dobra nieważne... o, tu jakiś czerwoniec się nawija. Biorę go na cel- i już wiem o co lata. Mam straszne wrażenie, że wszystko jest jakby przyspieszone o połowę! Sprawdzam na jeszcze jednym serwerze: to samo! I w tym kontekście pytanie: to ja jestem nienormalny? To z komputerem/ustawieniami/HLem/serwerami/whatever jest coś nie tak? A może to zwyczajne wrażenie po przejściu z powolnych symulatorów odrzutowców na dynamiczniejsze (nie ma rakiet = trzeba się uganiać samemu) symulatory pokroju Iła?

Sprawdzę raz jeszcze, ale to jakieś dziwne jest... Ciekawy jestem, co o tym sądzicie.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #2163 dnia: Września 11, 2009, 23:44:57 »
Wydaje mi się że chyba zwyczajne wrażenie po przejściu z Locka - ja tam w Locku latać nie umiem, jakoś brak mi czasu na ogarnięcie obsługi elektroniki itp, ale tak jak sobie rekreacyjnie odpalę, to jakoś wszystko spokojniejsze niż w Sturmoviku, mam czas, żeby sobie zajrzeć do ściągi, wziąć łyka kawy, odgasić fajkę i puścić rakietę, w Iłku jestem zbyt zajęty staraniem się nie zafajdać zbroi :)

A jak już przy tym jesteśmy to też mam pewien problem: wciąż jestem na etapie nauki Iła, ale sporo teorii już przyjąłem, zaczynam operować skokiem śmigła i mieszanką, nie pcham się do walki kołowej, pilnuję obrotów itp, no i poprawiam celność, ale singleplayer to dla mnie wciąż pasmo frustracji (w multi się nawet boję próbować). Przykład: misja P51D ta z obroną lotniska - szybki start, wbijam na 2000m, obroty cały czas na zielonym, widzę foki, delikatny skręt, przewrót przez plecy i napieram 600hm/h na ostatniego w szyku, krótka seria i z leszcza zostaje kula ognia, biorę następnego na cel, strzelam z nieco większej odległości - 300m, koleś próbuje świecy i traci skrzydło. Odchodzę, oceniam sytuację, widzę następnego, znów wbijam mu szybko na ogon, profilaktycznie przypominam wingmanowi, żeby mnie krył, rozglądam się co parę sekund, żeby nie stać sie ofiarą własne chciwości i kiedy już prawie mam drania w zasięgu... bum, wyprzedza mnie Bubi, a zaraz za nim moje skrzydło :/

I tak mniej więcej jest zawsze! Start, dolot, parę zaplanowanych zestrzeleń i nagle kończę na glebie przez jakiegoś cwaniaka w mietku, który pojawia się znikąd. Próbowałem oczywiście zaczynać od kasowania mietków, ale to jest po prostu niemożliwe, czym bym nie leciał, zawsze są szybsi, lepiej się wspinają, a ja mam do wyboru odpuścić, albo przegrzać silnik, tak czy owak wracam na lotnisko piechotą. Skrzydłowi zamiast mi pomóc to lecą za mną na pałę (i o dziwo nikt do nich nie strzela).

W QMB problemów nie ma, zawsze wymanewruję pajaca i odstrzelę to i owo, ale misje i kampanie... no jeszcze żadnej nie przeszedłem - lament  :005:

Dzigi

• Gość
« Odpowiedź #2164 dnia: Września 12, 2009, 23:36:24 »
Gram w Ił 2 Szturmowik pierwsza czesc i jak moge zagrac w internecie ? wchodze w gra wieloosobowa i trzeba podac cos zeby sie podlaczyc na kogos serwer. Co musze zrobic zeby pograc przez internet z kims ?

« Odpowiedź #2165 dnia: Września 13, 2009, 01:34:15 »
Miejsce na Twoją reklamę.

Dzigi

• Gość
« Odpowiedź #2166 dnia: Września 13, 2009, 13:41:22 »
Dziekuje za odpowiedz ;] Trochę tego jest ale jakoś damy rade ;p Jeszcze jedno pytanie kto gra w sieci na Ił 2 Szturmowik ? ( pierwszej czesci )

Dzigi

• Gość
« Odpowiedź #2167 dnia: Września 13, 2009, 14:30:05 »
Coś jest nie tak podczas instalacji pokazuje się error jeżeli nawet zainstaluje to pokazuje się jakiś błąd i nie mogę otworzyć ;/

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #2168 dnia: Września 13, 2009, 15:34:34 »
Dzięki Marudo, tak właśnie mi się wydawało.
Dzigi, z tego co pamiętam, to musisz zaakceptować te errory trzykrotnie (jeśli chodzi o quitting error). Był jeszcze jakiś jeden, to albo musisz podać uprawnienia administratora (mówię o Viście, nie wiem jak tam na XP) albo z innej strony ściągnąć. Ostatnio dużo miałem do czynienia z radzeniem sobie z błędami (a to patchowanie, proszę się nie śmiać, to było zanim sięgnąłem po Szturma, a to patchowanie HAWXa  :karpik , Locka, ściąganie FF5 i HLa) i wszystko mi się pomieszało. W każdym razie zawsze mniej więcej właśnie to trzeba zrobić.

A tak nawiasem: naprawdę nie zaszkodziłoby Ci podać trochę więcej informacji.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Dzigi

• Gość
« Odpowiedź #2169 dnia: Września 13, 2009, 16:27:49 »
Zrobilem jak kazałeś i kiedy biorę jako administrator ( bo mam Vistę ) to wyskakuje taki błąd:

Run-time error '339'

Component 'mswinsck.ocx' or one of its dependencies not correctly
registered: a file is missing or invalid

Będę jeszcze z innej strony może to pomoże.

« Odpowiedź #2170 dnia: Września 13, 2009, 19:00:43 »
Jak działa wskaźnik skoku śmigła w 109?

Prosiłbym o jakieś info. Na przyrządzie są dwie strzałki i paski - oznaczenia godzinowe (możnaby to pomylić z zegarem), ale nie ma żadnych cyfr/liter/oznaczeń oprócz HB u góry.

Nie doszukałem się żadnych informacji w internecie (w sumie to nawet nie wiem co wpisać w google :) )
Miejsce na Twoją reklamę.

Dzigi

• Gość
« Odpowiedź #2171 dnia: Września 13, 2009, 19:23:15 »
Znowu ja ;p Tym razem mam problem z nowym joystickiem ;p latam sobie latam czesto tez na stacie samo czynie włącza mi się 50% mocy silnika. Najgorsze jest to ze to się dziele czesto nawet w walce. Co muszę zrobić żeby móc latać bez ciągłego zwiększania mocy ?

topik

• Gość
« Odpowiedź #2172 dnia: Września 13, 2009, 22:53:20 »
Jeśli joystick ma przepustnice( lub masz ustawione z opcjach że ma) a ty będziesz zmieniał moc w inny sposób to przy każdym ruszeniu wajchy w wróci na poprzednia pozycje.

Wiem że pytanie bardziej pod modyfikacje ale nie chce forum zaśmiecać. Jakie pliki trzeba podminienic w 1946 żeby zmienić sobie tło(tle obrazki z samolotami w tle nie wiem jak to nazywa). Z góry dzięki

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2173 dnia: Września 13, 2009, 23:15:37 »
Gram w Ił 2 Szturmowik pierwsza czesc i jak moge zagrac w internecie ? wchodze w gra wieloosobowa i trzeba podac cos zeby sie podlaczyc na kogos serwer. Co musze zrobic zeby pograc przez internet z kims ?
Zainstaluj HyperLobby
Nie sądze aby HL koledze pomogło jeśli to stary szturmovik. Jedyny sposób mi znany to dogadanie się z kimś kto jeszcze taki posiada i może taki server postawić. Znajdzie się tu kilka osób , które by to były w stanie chyba zrobić ;)

Dzigi

• Gość
« Odpowiedź #2174 dnia: Września 14, 2009, 17:55:36 »
Co do joya to już sam nie wiem ;p zamontowanej przepustnicy nie ma jedyne co zrobiłem to na klawiszach joya kolo klawisza odpowiadającemu Fire ustawiłem zwiększanie mocy silnika i zmniejszanie tak wiec to nie to bo na innym koncie tego nie zmienialem i problem z samoustawianiem mocy na 50% jest ;/ Poszukam jeszcze w sterowaniu ( w Ił 2 ).

srk76 chodzi ci o Iła 2 starego czyli IŁ 2 Szturmowik na okładce jest Ił2 w scenerii zimowej a podnim 4 czołgi + 2 trafione ? Bo takiego mam jeżeli ktoś ma tego samego to proszę o poinformowanie mnie bo tak to nie mam z kim grac bez HL