Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 416206 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2355 dnia: Lutego 05, 2010, 17:09:04 »
W Blazing Angels joy działa. We właściwościach joya wszystko się rusza, każdy przycisk reaguje, przepustnice i osie x,y,z również się ruszają. W sturmoviku moge przypisać funkcjom jedynie przyciski klawiatury. Jak zaznaczam jakąś pozycję do zmiany i naciskam przycisk na aviatorze aby do niego ją przypisać nie ma żadnej reakcji. Co dziwne bez ustawiania podczas lotu jedynym działającym przyciskiem jest trigger.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #2356 dnia: Lutego 05, 2010, 21:00:05 »
A ja z takim troszku nietypowym pytaniem chciałbym się zwrócić, otóż jaki jest najwyższy obiekt w Sturmie? Bo ostatnio układałem pare misji wyścigowych, ale nie wiem czy stosowane przeze mnie kominy są najwyższe. Używałem Obiektów 688, takich czerwonych ceglastych kominów fabrycznych. Ale jak nieraz oglądałem filmiki na YT, to widziałem kominy przy których samoloty to małe pchełki :003:
ps. tam jest 750 obiektów, pomyłujcie, przecież to horror przegrzebywać się przez coś takiego :005:
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #2357 dnia: Lutego 07, 2010, 13:25:03 »
Witam i na dzień dobry 2 sprawy. 1 gdzie w spitach jest wskaźnik paliwa? :D. 2 chociaż to się dzieje w nie tylko tej grze ale po prostu mam blue screena i coś z rzutem pamięci. 3 gdzie można znaleźć jaki dobry może polski ale zagranicznym nie pogardzę, serv dla noobów? bo trochę mi się już znudziło latanie i spadanie...

PS do oldeagle zestrzeliłem samolot! :D sęk w tym że techniką kamikadze...

« Odpowiedź #2358 dnia: Lutego 07, 2010, 18:31:19 »
Odnośnie pierwszego pytania -

« Odpowiedź #2359 dnia: Lutego 07, 2010, 19:21:22 »
Dzięki poproszę jeszczę o pomoc przy innych sprawach.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2360 dnia: Lutego 11, 2010, 12:53:28 »
Witam

Znów mam ten sam problem co półtora roku temu - mianowicie podczas wczytywanie niektórych dźwięków, szczególnie komunikatów radiowych, gra zacina się na chwilę, trwa to nieraz po kilka sekund. Ostatnim razem polecono mi poprawkę kb888111, jednak tym razem nic ona nie dała. Ustawienia dźwięku na default, nic nie mieniane. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Edit: Aha, specyfikacja PCta:
Win XP SP2
Intel E5300
GeForce 7300SE
1GB RAM
Gigabyte GA-Q35M-S2

« Odpowiedź #2361 dnia: Lutego 17, 2010, 19:13:51 »
Witam wszystkich,

Jest to mój pierwszy post na tym forum i w ogóle pierwszy kontakt z Ił-2. Mam kilka pytań zwiazanych z tym symulatorem, a więc...

Kupiłem joya, zamówiłem Ił-2 1946 na allegro, jako że jestem bardzo niecierpliwy ściągnąłem demo Ił-2 stąd:
http://www.idg.pl/ftp/gry_1103/IL.2.Sturmovik..html
Chciałem (nadal chce)  zagrać online, więc przeczesuje od 2 dni to forum, dowiedziałem się że:

-można zagrać na serwerach Ubisoftu czy cuś, ale tego nie polecacie więc nie idę w tym kierunku.
-można zagrać ściągając klient Hyper Lobby i tu zaczynają się problemy. Odwiedziłem ta stronkę:
http://hyperfighter.sk/modules.php?name=Your_Account&op=new_user
pobrałem klienta i ...nic, nie mogę stworzyć konta:
"Sorry, this Module isn't active!"

Czy to jest chwilowe, jakaś przerwa techniczna ?

Co prawda próbuje zagrać w DEMO multiplayer, jednak już boję się że wywaliłem pieniądze w błoto kupując oryginał Ił-2 1946. Czy są jeszcze jakieś inne sposoby na grę online ?

Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość jeśli niejasno opisałem problem.

Pozdrawiam

~Oleg

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2362 dnia: Lutego 17, 2010, 19:24:57 »
Z tego co czytałem na innym forum Hyper Lobby miało dziś jakieś problemy. Samo konto tworzy się już w HLu, próbowałeś?

« Odpowiedź #2363 dnia: Lutego 18, 2010, 16:05:31 »
Ok poradziłem sobie z tym HL, jednak nie pograłem na demo bo w pokoju było tylko 3 graczy. Dzisiaj kolejny problem, tym razem już z oryginałem Ił-2 Szturmovik 1946 wersja PL. Zainstalowałem grę, wszystko przebiegło pomyślnie jednak gra nie chce mi się włączyć. Pokazuje sie MENU, klikam URUCHOM, pojawia się taka ikonka obracającej się płyty i...nic, na tym koniec. Czy ktoś wie w czym problem ? Proszę o pomoc

Młody_Bałtyk

• Gość
« Odpowiedź #2364 dnia: Lutego 18, 2010, 22:43:28 »
http://i47.tinypic.com/13yqe6o.gif

Witam serdecznie !

Ten obrazek to błąd który wyskakuje mi podczas instalacji . Rzecz jasna nie mam płyty  :004: 

Przeglądałem forum lecz nigdzie nie potrafiłem znaleźć pomocy .

Pozdrawiam!

« Odpowiedź #2365 dnia: Lutego 19, 2010, 08:27:17 »
Trzeba instalować z oryginalnej płyty CD.
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

« Odpowiedź #2366 dnia: Lutego 19, 2010, 08:36:08 »
Ok poradziłem sobie z tym HL, jednak nie pograłem na demo bo w pokoju było tylko 3 graczy. Dzisiaj kolejny problem, tym razem już z oryginałem Ił-2 Szturmovik 1946 wersja PL. Zainstalowałem grę, wszystko przebiegło pomyślnie jednak gra nie chce mi się włączyć. Pokazuje sie MENU, klikam URUCHOM, pojawia się taka ikonka obracającej się płyty i...nic, na tym koniec. Czy ktoś wie w czym problem ? Proszę o pomoc
Może być wiele przyczyn:
1. Przed uruchomieniem gry trzeba uruchomić setup i poustawiać parametry gry - grafikę, dźwięki itp.
2. Gra się nie uruchom,i jeżeli zainstalowałeś ją w katalogu o nazwie z polską literą
3. Nie uda się uruchomić mimo poprawnej instalacji, jeżeli instalowałeś ją z nieoryginalnej płyty.
4. Jeżeli w.w. trzy przyczyny nie wchodzą w grę - spróbuj na pulpicie utworzyć skrót do pliku il2fb.exe i stamtąd uruchom.
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #2367 dnia: Lutego 19, 2010, 08:41:38 »
http://i47.tinypic.com/13yqe6o.gif

...Rzecz jasna nie mam płyty  :004: 

W takim razie z jakiego źródła posiadasz grę? Wszedłeś na bardzo cienki lód a to może skończyć sie dla Ciebie źle. Na razie będzie tylko ostrzeżenie ale nie ręczę za innych Moderatorów.

Dziadek Kos

« Odpowiedź #2368 dnia: Lutego 19, 2010, 14:56:19 »
Może być wiele przyczyn:
1. Przed uruchomieniem gry trzeba uruchomić setup i poustawiać parametry gry - grafikę, dźwięki itp.
2. Gra się nie uruchom,i jeżeli zainstalowałeś ją w katalogu o nazwie z polską literą
3. Nie uda się uruchomić mimo poprawnej instalacji, jeżeli instalowałeś ją z nieoryginalnej płyty.
4. Jeżeli w.w. trzy przyczyny nie wchodzą w grę - spróbuj na pulpicie utworzyć skrót do pliku il2fb.exe i stamtąd uruchom.

Problem rozwiązany, grę trzeba było zainstalować /dysk C/program files/
Wszystko działa, jednak kolejny problem - joystick. Posiadam joystick LOGITECH Force 3D Pro, co można zrobić żeby nie reagował tak nerwowo ? Jakie ustawienia PITCH ROLL YAW są najlepsze dla początkujących ?

Knight Raider

• Gość
« Odpowiedź #2369 dnia: Lutego 22, 2010, 06:41:24 »
Witam. Pierwszy post na forum,
Mam problem z widokiem w Sturmoviku 1946.
Jak wiadomo w kokpicie są 3 widoki.
Na celowniku, normalny i rozszerzony. Ja zawsze wstawiam go na rozszerzony, ale kiedy przechodzę na widok zewnętrzny, i powracam do kokpitu, widok przestawia mi sie na normalny.
Czy da sie to jakoś ustawić, aby domyślnie widok był ustawiony na rozszerzony?

Pozdrawiam Knight Raider