Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 416400 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2370 dnia: Lutego 22, 2010, 11:39:11 »
Raczej chyba nie, nie przypominam sobie takich ustawień. Zawsze miałem z tego powodu przypisane klawisze na joyu do zmiany widoku w kabinie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #2371 dnia: Lutego 22, 2010, 12:15:47 »
...Czy da sie to jakoś ustawić, aby domyślnie widok był ustawiony na rozszerzony?

Tak się nie da.
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #2372 dnia: Lutego 24, 2010, 14:18:40 »
Witam
Wcześniej w dziale o Ultra Packu pytałem się o sposób uruchomienia fotorealistycznej mapy wyspy Kiusiu. Wszystko dzięki Waszej pomocy się udało i możnaby rzec "i latał długo i szczęśliwie" gdyby nie pewien szkopuł:

Wokół mnie tekstury są realistyczne, ale dalej?! Istna tragedia... grzebię w plikach od kilku dni - i nic. Nauczyłem się świetnie obsługiwać conf.ini - ale co mi z tego, skoro za każdym razem jest tak samo? :005: To co jest u mnie na kompie w niczym nie przypomina krajobrazów stąd http://www.youtube.com/watch?v=ncraSUt9pNw&feature=player_embedded  :008:
Już pominę fakt, że u mnie woda nawet na maksymalnych ustawieniach nie przypomina w niczym przepięknej, niby z SoWa wody, która jest pokazana na filmiku :006:

Kolegów, którym mod Kiusiu śmiga jak po maśle, proszę o pomoc, bo sam sobie nie radzę  :054:
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2010, 20:27:01 wysłana przez KosiMazaki »
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2373 dnia: Lutego 24, 2010, 19:08:26 »
Może jednak conf.ini? Może LandGeom=3 ?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #2374 dnia: Lutego 24, 2010, 20:09:19 »
LandGeom=3

i to samo  :005:
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #2375 dnia: Lutego 24, 2010, 23:24:45 »
Może tak:
Zgodnie z zaleceniami z UP 2.0 masz ustawione w Setup`ie:
- W zakładce Video - Custom,
- Texture mipmap filter: trilinear
- Texture Compression: S3TC

Jeśli nie, to spróbuj przestawić na taką konfigurację. Natomiast, jeśli masz tak ustawione to dopasuj ustawienia pod swoją kartę graficzną, przy czym możesz się spodziewać "szoku klatkowego". Wydajność spadnie na łeb na szyje i nie wiem, czy to będzie miało sens. Może da radę.

Moim zdaniem, to co przedstawili w tym filmie, to trochę naciągane. Obrazki na prawdę piękne, ale jak można zauważyć, to trochę się, nawet u nich, "dusi". Może zrobili takie "marketingowe myk" na bardzo wydajnym komputerze. Niemniej jednak kawał dobrej roboty!
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #2376 dnia: Lutego 25, 2010, 17:21:07 »
Setupie... którym setupie? Chodzi Ci o plik "il2setup" czy "Hardware Setup" w grze? Zresztą w "il2setup" nie ma takich zakładek, a w grze mam wszystko wyustawiane na maksa, więc nie tędy droga...

« Odpowiedź #2377 dnia: Lutego 25, 2010, 17:33:00 »
To jest po prostu BUG tych ultrarealistycznych map.
Przykro mi.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #2378 dnia: Lutego 25, 2010, 21:46:51 »
Pocieszające :006:
A jakaś reinstalacja tego coś da czy nie bardzo? :008:

« Odpowiedź #2379 dnia: Lutego 25, 2010, 23:41:55 »
Nie bardzo, ja pod tym względem, testowałem mapę Okinawy, właśnie z takimi super teksturami, i nic się z tym nie da zrobić, nie wiem czy jest to efekt niedopracowania, czy ograniczeń gry, ale niezależnie od sprzętu i ustawień ten beznadziejny efekt wizualny występuje.

« Odpowiedź #2380 dnia: Lutego 28, 2010, 12:45:52 »
Mam pewien problem z instalacją Ił-a. Mam windowsa 7 i kiedy chce zacząć instyalację z pliku setup.exe  kompletnie nic się nie dzieje a kiedy włącze menadżer zadań pokazuje mi że instalacja jest rozpoczęta i zużywa mi 50 % mocy procesora :005: to samo dzieje się kiedy próbuje odpalić autorun, za to jak sprawdzałęm u kolegi na xp to odpaliło od razu. czy to znaczy że na 7-mce sobie nie polatam? czy może to się da jakoś obejść? 

« Odpowiedź #2381 dnia: Lutego 28, 2010, 21:15:29 »
Na płycie jest aplikacja z niebieskim monitorkiem ( a.exe), klikasz na nią i instalator powinien się odpalić.

« Odpowiedź #2382 dnia: Marca 01, 2010, 16:23:08 »
pisałem. nie odpala z tego pliki ani z autoruna

[gmod]Proszę stosować poprawną pisownię. Dziadek Kos.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2010, 19:45:40 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #2383 dnia: Marca 01, 2010, 16:51:23 »
pisałem. nie odpala z tego pliki ani z autoruna
Uruchom instalatora z setup.exe jako administrator.
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

« Odpowiedź #2384 dnia: Marca 02, 2010, 19:57:15 »
nadal to samo może spróbuje przeinstalować system dawno w sumie tego nie robiłem może tu gdzieś jest problem?

[gmod]Skoro prośby nie pomagają... "zielony pasek" na początek. Dziadek Kos.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2010, 07:15:25 wysłana przez Kos »