Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 416453 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2415 dnia: Kwietnia 02, 2010, 21:47:40 »
A więc kolejne pytanie od początkującego: jak zrobić screena podczas gry?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2416 dnia: Kwietnia 02, 2010, 22:27:05 »
Klawisz PrintScreen, nie używaj go jednak online, bo powoduje lagi.

ogniowestrzelby

• Gość
Łatwy scenariusz
« Odpowiedź #2417 dnia: Kwietnia 03, 2010, 01:40:21 »
Chciałbym pograć bez ściemniania, tzn. realistyczne lądowanie, ograniczona liczba pocisków, turbulencje, itp, jednak wobec mnogości modeli jestem bezradny. Niektóre z nich okazują się kompletnie nieobliczalne. Inne zbyt wolne, by dogonić wroga, czy nawet swoich ;) Proszę o podpowiedź:

najłatwiejsza maszyna (sterowanie, walka)
+uzbrojenie
najłatwiejsze do zestrzelenia maszyny przeciwników
+najgorsze dla nich uzbrojenie

ew. in.

Jablon1000

• Gość
« Odpowiedź #2418 dnia: Kwietnia 03, 2010, 08:42:20 »
Jak 3P (ten z 3 Dziakami) a dla wroga hmm Tb-3? Jak ma być "wróg myśliwiec" to najlepiej żeby był podobny do twojego (z tego samego okresu) bo walka z wolnymi myśliwcami wcale taka łatwa nie jest (mało czasu na wymierzenie i ostrzelanie). Pamiętaj o zbieżności działek/kaemów jakieś 300-400 metrów to optimum dla myśliwca.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2419 dnia: Kwietnia 03, 2010, 10:35:26 »
300-400 metrów to już dosyć daleko, rozrzut brono daje się już wtedy we znaki. Najlepszą skuteczność uzyska się poniżej 300 metrów - sam mam zbieżność ustawioną na 200m, a koledzy w dywizjonie nawet mniej.

« Odpowiedź #2420 dnia: Kwietnia 03, 2010, 15:06:27 »
Dzięki :001:

ogniowestrzelby

• Gość
« Odpowiedź #2421 dnia: Kwietnia 03, 2010, 16:53:00 »
Dzięki za Jaka. Pierwszy lot - po praz pierwszy od dawna udało mi się wylądować! Świetny jest ten symulator. Moje ostatnie loty były na c64, w grze Ace :) Jest różnica!!

Wybrałem prosty scanariusz, jako przeciwników same TB3, miejsce: Moskwa. Obleciałem całą trase prowadzącej linii na mapie - i nie napotkałem ani jednego samolotu! Bomb, ani wogóle żadnej broni nie dało się wybrać, więc pozostały mi 2 standardowe km-y. Fabrki ani mostu się nimi nie zniszczy (próbowałem kilkusekundowymi seriami z bliska). W końcu, gdy linia doprowadziła mnie spowrotem do mojeggo lotniska , wylądowałem.
Fajna misja, ale uboga ;)

Jak zrobić, żeby samoloty przeciwnika były blisko? Szczerze mówiąc, tego się spodziewałem po pełnej wersji, w opcji Trening. To co zastałem, to instruktaż (teoria, a nie praktyka).

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2422 dnia: Kwietnia 03, 2010, 17:09:01 »
Jeśli chcesz potrenować latanie, strzelanie, manewry itp to w Szybkich Misjach (Quick Mission Builder) wybierz odpowiednie opcje - można tam wybrać typ i ilość samolotów (sojuszniczych i wrogich), wysokość, miejsce, cel itepe.

ogniowestrzelby

• Gość
« Odpowiedź #2423 dnia: Kwietnia 04, 2010, 00:03:25 »
Dzięki!! Nie wybrałem liczby samolotów przeciwnika, więc zostało zero :) Przy okazji znalazłem "szybkie piłki" - start i lądowanie na lotniskowcu.

Z kolei gdy wylądowałem, zabrakło jakiegoś potwierdzenia, że jest okay.. Maszyna cała, zaparkowana z boku, na ile się dało, silnik włączony, klocki  podłożone, kokpit otwarty, a w podsumowaniu 0 zestrzeleń (misja lądowania ;/ )0 punktów i standardowe opcje: leć ponownie, albo zakończ. Czy program nie potwierdza udanego zakończenia misji?

ogniowestrzelby

• Gość
« Odpowiedź #2424 dnia: Kwietnia 04, 2010, 00:04:36 »
Dzięki!! Nie wybrałem liczby samolotów przeciwnika, więc zostało zero.

W międzyczasie znalazłem "szybkie piłki", o jakie mi chodziło - start i lądowanie na lotniskowcu.

Z kolei gdy wylądowałem, zabrakło jakiegoś potwierdzenia, że jest okay.. Maszyna cała, zaparkowana z boku, na ile się dało, silnik włączony, klocki  podłożone, kokpit otwarty, a w podsumowaniu 0 zestrzeleń (misja lądowania ;/ )0 punktów i standardowe opcje: leć ponownie, albo zakończ. Czy program nie potwierdza udanego zakończenia misji?

Fifolec96

• Gość
« Odpowiedź #2425 dnia: Kwietnia 05, 2010, 14:17:57 »
Jak mogę grać w zwykłego Ila przez neta? Czy muszę wpisywać IP czy wyszukać... nie wiem.

Fifolec96

• Gość
« Odpowiedź #2426 dnia: Kwietnia 05, 2010, 14:20:17 »
I jeszcze jak mogę po wylądowaniu wyjść z samolotu (nie ewakuacja)
]

« Odpowiedź #2427 dnia: Kwietnia 05, 2010, 15:15:00 »
Przez internet grasz korzystając z programu HyperLobby

Z samolot nie da się wyjść "normalnie"
Miejsce na Twoją reklamę.

ogniowestrzelby

• Gość
« Odpowiedź #2428 dnia: Kwietnia 05, 2010, 16:55:46 »
Zabrzmiało groźnie.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2429 dnia: Kwietnia 08, 2010, 20:16:10 »
Minamir wymiękłeś ?  :karpik

Panowie całkiem nowi w temacie. Zacznijcie od przeczytania tego wątku od samiuśkiego początku.

Następnie http://yoyosims.pl/multiplayer1.html

można też tu http://sturmovik.pl/szkola-pilotow albo tu http://forum.warbirds.pl/viewtopic.php?t=1842

Wszystkiego można się dowiedzieć zanim się zacznie pytać. Mnóstwo osób już próbowało zadać pytania jak wy. Mnóstwo osób już na nie odpowiedziało. Więc czytać ,czytać i czytać ...później pytać jak już innej możliwości nie będzie.

Witamy na wirtualnym niebie  :004: ...powolutku.

ps.

1. do screenów najlepiej używać programu Fraps (tak myślę) ,
2. z samolotu się nie wychodzi , to nie GTA ;) Po wylądowaniu Esc i mamy wybór zakończenia sprawy.
3.Co do najłatwiejsze , najtrudniejsze - lepiej nie ryzykować bo można wywołać dysputę ocierającą się o WC i specyficzne ślady po pociskach na ciele. Wybór rocznikowy wskazany.