Autor Wątek: Flary w LO  (Przeczytany 1393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GS_Kill_PL

• Gość
Flary w LO
« dnia: Grudnia 16, 2006, 12:49:01 »
 Cze.
  Czy jest możliwość zwiększenia ilości flar, jeśli tak to jak? :011: :011:

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: Flary w LO
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 16, 2006, 13:47:14 »
A po co? Strzelanka piętro wyżej, można polatać w dywizjonie Rzymian.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 16, 2006, 14:08:38 »
Kusch nie bądź taki,podaj koledze jakieś combo  :021:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 16, 2006, 14:27:40 »
Oj, Kusch ma dzisiaj zły humorek. :002:

@ GS_Kill_PL

Nie można "zwiększyć ilości flar". W końcu jest to symulator i masz tyle flar... ile masz... :P

Jak mniemam Twój problem z niedoborem flar wynika z nadużywania (bodajże) klawisza Q (czyli wyrzucenie flar i dipoli jednocześnie).
Jeśli tak jest, to radzę się przerzucić na klawisze (bodajże) Insert i Delete czyli - albo wyrzucasz fary, albo dipole. Tak więc jak RWR Ci wariuje, lecący w Ciebie pocisk jest naprowadzany radarowo i wyrzucanie flar to czyste marnotrawstwo. Jak nic nie słyszysz to znaczy, że pocisk naprowadzany jest (zazwyczaj) na IR i wtedy dopiero używasz flar. Jako, że ustrojstwo wypatrzeć dość trudno (no chyba, że z labelsami się gra) to w praktyce rzadko kiedy do użycia flar dochodzi. :118:
I nagle okazuje się, że "flar Ci u nas dostatek". :002:

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 16, 2006, 14:33:28 »
Potwierdzam w zasadzie to co napisał Jascha - grzebiąc w plikach MEInit czy innych plikach konfoguracyjnych nie natrafiłem na parametr odpowiadający za ilość flar itp., choć nie wykluczam, że gdzieś jest taki parametr, którym możnaby zmienić i uzyskać więcej flar. Po prostu chyba nikt nie szukał - dotychczasowe zabiegi (ze zmianami w plikach gry), które tu dokonywaliśmy miały na celu raczej zbliżenie gry do rzeczywistości,a nie odwrotnie.  :020:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 16, 2006, 14:36:12 »
No nie wiem, w wypadku F-15, dopiero ingerencja ED spowodowała zwiększenie ilości Flar i konfetti... z tym, że nadal odpalane są podwójnie (powinny byc pojedynczo).