Autor Wątek: Równorzędna walka dla FW190 - przeciwnicy  (Przeczytany 10604 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Równorzędna walka dla FW190 - przeciwnicy
« dnia: Grudnia 16, 2006, 23:30:10 »
Z jakimi myśliwcami alianckimi FW190 nawiązuje równorzędną walkę w grze??? - pytanko do "Eksperten LW" :)

Szczególnie interesuje mnie model A6.
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

Schmeisser

• Gość
Odp: Równorzędna walka dla FW190 - przeciwnicy
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 16, 2006, 23:36:05 »
jak zapewne wiesz jest to nazistowskie forum, zaś immanentną cecha tego systemu jest odgórna regulacja pragnień, uczuć i zachowania ludu.
Powtarzaj za mną

Jest jedna foka
Foka jest gdzies na niebie
Jeśli spotkałeś foke izyjesz to znaczy że zabrakło jej paliwa oraz amunicji
...itd, w kółko macieju do usr...  :D :D :D

A na poważnie to nie mam bladego pojęcia  :020:

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 16, 2006, 23:53:05 »
I love U Shmeisser, very good answer!

I' not a found od a spitfire or La7
Jak kogoś kochasz to mu wyślij pierścionek albo mercedesa, zależy na co liczysz, lecz nie zaśmiecaj przez to wątków.
Ger0nim0
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2006, 09:56:32 wysłana przez Ger0nim0 »

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 16, 2006, 23:56:45 »
Na takie pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, a skoro o to pytasz, to rozumiem, że nie masz zbyt dużego doświadczenia.
Twoje szanse zależą od kilku czynników: poziomu pilota, wysokości, prędkości i sytuacji.
Np. P-47. Jeżeli jesteś wysoko - przegrałeś, jeżeli nisko-masz przewagę, ale nie pewność, że wygrasz.
Przy lataniu każdą foką decyduje sposób walki, a jaki- sam powinieneś zrozumieć.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 17, 2006, 00:01:56 »
Nie da się jednoznacznie określić równorzędnego przeciwnika, ponieważ (według mnie) co najmniej 80% efektywności w walce to zastosowana technika i taktyka oraz położenie względem siebie przeciwników.
W umówionej walce położenie może być równorzędne ale w dogu lub coopie to się prawie nie przytrafia.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 17, 2006, 00:48:08 »
Jak to nie nie da się określić równorzędnego przeciwnika?

Druga Foka !  :118:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 17, 2006, 02:18:35 »
Juz miałem napisać"W jakiej grze?"I mi się palec omsknął jak zobaczyłem model A6  :021: Z każdym jak ma przewagę wysokości
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 17, 2006, 03:02:29 »
Jest jedna foka
Foka jest gdzies na niebie
Jeśli spotkałeś foke izyjesz to znaczy że zabrakło jej paliwa oraz amunicji
...itd, w kółko macieju do usr...  :D :D :D

herr Schmeisser - pańskie niektóre posty w jakiś magiczny sposób powodują, że chce sie żyć, latać i umierać dla virtualnej Rzeszy  :020:
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 17, 2006, 06:54:37 »
Ostatnio Fokę natłukłem Spitfirem Vb (CW). Ale wolałbym jednak zrobić to na Jaku 9U albo Bf-109G-2 - trwałoby to krócej... :-D
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 17, 2006, 06:59:14 »
Natłuc można nawet Galdiatorem.Pytanie jest nieprecyzyjne.Co to jest równorzędna walka?
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

Bladerunner

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 17, 2006, 11:03:48 »
P. 11c...

Kiedys mi sie udało... A walka była naprawdę wyrównana :D

« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 17, 2006, 11:24:47 »
No cóż, może pytanko nie było zbyt precyzyjne....

Według raportów z walk na froncie wschodnim foki łoiły strasznie LaGGi oraz Sturmoviki - wystarczy spojrzeć na listę zestrzeleń Nowotnego.

Można stąd wnioskować, że aby zabawa była odzwierciedleniem WWII to na HL powinniśmy lecieć czwórką FW przeciw 10 LaGGą i mieć dobrą zabawę -  :021:  -. Jednakże w "naszej rzeczywistości" na HL mamy innych przeciwników. W większości mamy kontakt z La7, Jakiem 3 oraz Spitem IX. Dodadkowo najczęściej piloci wirtualni spotykają się na podobnym pułapie.

Zastanawiam się, czy potraficie, drodzy Eksperten, nawiązać walkę (np. na A6) z wymienionymi przeze minie zabawkami Ola. Ja na A6 najczęściej dostaję w du..... i muszę znów się wznosić znad lotniska (a tu już czycha Spicik... i guzik z budowania przewagi wysokości - lepiej wziąć sobie Jak3 pod szyldem He112).

No, to jak jest z tą A6 Eksperten ...

"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 17, 2006, 11:32:42 »

Można stąd wnioskować, że aby zabawa była odzwierciedleniem WWII to na HL powinniśmy lecieć czwórką FW przeciw 10 LaGGą i mieć dobrą zabawę -  :021:  -. Jednakże w "naszej rzeczywistości" na HL mamy innych przeciwników.

To lataj na takich na których planeset jest wyważony(samoloty z tego samego rocznika),albo wybieraj dalsze lotnisko zeby mieć czas nabrać wysokości

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 17, 2006, 11:38:17 »
Dodadkowo najczęściej piloci wirtualni spotykają się na podobnym pułapie.

Zastanawiam się, czy potraficie, drodzy Eksperten, nawiązać walkę (np. na A6) z wymienionymi przeze minie zabawkami Ola. Ja na A6 najczęściej dostaję w du..... i muszę znów się wznosić znad lotniska (a tu już czycha Spicik... i guzik z budowania przewagi wysokości - lepiej wziąć sobie Jak3 pod szyldem He112).

No, to jak jest z tą A6 Eksperten ...

1. Skoro spotkaliście się na tej samej wysokości, tzn że coś źle zrobiłeś:):).
2. Jak spotkasz samemu SpitIX na tej samej wysokości, to idziesz na h2h i liczysz, że facet jest tak głupi że będzie tłukł się spitem z 4xmg151/20. Jeśli nie był tak głupi, albo nie trafiłeś, to do ziemi, gaz do dechy, zamknięta chłodnica, i głośno wzywasz teutońskie bóstwa wojny. Profesjonalne nazywa się to odseperowanie w pionie :002:
3. Fw190 to maszyna która (w grze), ukazuje swoją prawdziwą moc przy lataniu w parze. Dobrze ustawiona para fw190 potrafi siać grozę i zniszczenie.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 17, 2006, 11:38:55 »
Gdyby , gdyby , gdyby... ale może od początku8
Gdyby PF miał więcej cech sima niż strzelałki, gdyby Olo był profesjonalistą potrafiącym się zdobyc na obiektywne spojrzenie, i gdyby wreszcie odworowane były róznice róznice jakościowe pomiedzy np. FW-190 A4 a takim Jakiem 1b czy . może w nieco mniejszym stopniu Spitem V, wówczas musiałaby się nazywać 'Symulator hurtowego odstrzeliwania kufajmanów', a Jaki powinny tracic skrzydła przy prędkości niższej niż Vmax takiego Mieczysława czy Foki, w locie poziomym.
Zainteresowanych , odsyłam do lektury "FW-190:Asy frontu Wschodniego", jest tam ciekawy opis bardzo ciekawej walki 2xFW-190 A4 vs 20 LaGGów-3, przy czym goniącymi były Fokia , a gonionymi Laggi

Inny smaczek to motyw z mojego ulubionego okresu - Zmerzchu Bogów , czyli karnawał AD 45 :D
Otóż pan Mischke poleciał 'Efką' zbombczyc most , najlepiej z kolumna ruską na nim , by dac cywila i pozostałościa WH kilka cennych godzin przewagi w wyscigu do amerykanskich linii.  Poleciał sobie , i po drodze  do celu spuścił 4 jaki , nie odrzucając nawet bomb, a w drodze powrotnej jeszcze 4 się nawineło. Kilka dni później , by nie zostać posądzonym o posiadanie tzw. farta , pozwolił sobie podczas identycznego zadania  spuścić coś o 3 maszyny więcej niż poprzednim razem.
Aha. Foka miała tylko dwa działka 20 mm.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2006, 11:45:29 wysłana przez Schmeisser »