Autor Wątek: Falcon 4.0 AF nie uruchamia się, a w tle słychać tylko dźwięki i muzykę.  (Przeczytany 10151 razy)

extradd

• Gość
Witam.Robiłem zmianę HDD(twardego dysku) i oczywiście zostałem zmuszony do nowej instalacji wszystkiego.Nie wiem dlaczego nie mogę odpalić Falcona4.0 AF, słyszę tylko dźwięk, gra nie reaguje na nic, monitor jest czarny i słychać tylko podkład muzyczny z gry.Gra jest updatowana.Używam winXP+sp2.Co to może być? :005:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2007, 17:36:18 wysłana przez KosiMazaki »

Iceman

• Gość
Odp: Falcon 4.0 AF nie uruchamia się, a w tle słychać tylko dźwięki i muzykę.
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 09, 2007, 19:28:35 »
moze filmiki. Mozna w linii uruchomienia af-a dopisac parametr  -nomovie chociaz mi osobiscie na wszelakie bolaczki pomoglo dopiero wywalenie katalogu movie z dyzia.

extradd

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 09, 2007, 20:19:27 »
Filmiki jak usunąłem to wyskakiwał error 36.Same filmy które znalazłem w c:/program files.... normalnie odpalały.Jak dopisać ten parametr  -nomovie?

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 09, 2007, 20:40:21 »
caly katalog movies usunales i nie dzialalo? dziwne. A jak dopisac. Tworzysz skrot do FalconAF.exe, dajesz wlasciwosci i do sciezki uruchomieniowej programu w zakladce skroty dodajesz -nomovie (podstawy windowsa :) ) Mozna jeszcze wyedytowac plik falcona - bodajze falconaf.cfg- ale aktualnie mam af-a na desktopiei nie powiem ci dokladnie w ktorym miejscu co dopisac. Zrob wiec standardowo tak jak Bil Gates przykazal.

extradd

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 09, 2007, 22:16:04 »
Podsunąłeś mi pomysł.Gra posiada cfg jak każda, znalazłem ten pliczek i zmieniłem ustawienie skipintra z "0" na "1".I jak się okazało intro blokowało :banan.Mam nadziję że komuś w przyszłości to pomoże.

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 10, 2007, 12:42:30 »
no tylko zacznij kampanie w Korei ;) U mnie po tym gra znowu sie wywalała - wstepniak do kampanii to filmik i znowu zonk  :021:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 10, 2007, 13:27:58 »
Nazwa tematu!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

extradd

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 10, 2007, 16:26:22 »
Iceman- przecież wyłączyłem tylko intro w configu.
KosiMazaki- nie rozumiem :011:

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 10, 2007, 16:48:45 »

No to pozwól, że ja Ci to wyjaśnię zanim wpadnie moderator. :) Nazwa tematu powinna mówić innym użytkownikom (i przyszłym pokoleniom też) o co Ci chodzi. Wyobraź sobie, że ktoś będzie miał taki sam problem i będzie szukał rozwiązania na Forum. Jakim cudem wpadnie, że temat "Ciemność, widzę ciemność" jest tym o który mu chodzi? Rozumiesz już teraz? :)

Pozdrawiam

PS. Radzę przeczytać Regulamin.
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

extradd

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 10, 2007, 16:57:17 »
Nie posiadam możliwości edytowania żadnego z swoich wątków.Zresztą wydaje mi się że temat jest okey, owszem użyłem przenośni co nie jest chyba przestępstwem i każdy z nas ma codziennie do czynienia z przenośnią.

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 10, 2007, 17:04:47 »
Zasada KISS i jego polski odpowiednik BUZI nadal aktualna

http://pl.wikipedia.org/wiki/KISS_(reguła)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 10, 2007, 17:34:38 »

Naturalnie że nie wiesz, bo nie zadałeś sobie minimum trudu i nie przeczytałeś regulaminu. Tam wszystko było napisane, co do tematów oraz edycji postów.

http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5137.0.html

Nie posiadam możliwości edytowania żadnego z swoich wątków.Zresztą wydaje mi się że temat jest okey, owszem użyłem przenośni co nie jest chyba przestępstwem i każdy z nas ma codziennie do czynienia z przenośnią.

Temat jest OK, ale nazwa tematu już nie,a tak się składa że ma już dość upominania każdego nowego użytkownika tego forum z osobna. Przenośni możesz używać ale nazwy tematu mają być nazywane tak aby można było dowiedzieć się z nich czego dotyczy problem i szybcjej je odnajdywała wyszukiwarka. Zastanów się, wolałbyś przekopać 4 strony tematów z napisem "Problem, PILNE!" czy to samo tylko po konkretnych nazwach? Myśleć ludzie myśleć!

Ja bardzo lubie przenośnie, często używam przenośni. Lubię mówic czapa albo owoc i mam na myśli bana.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

extradd

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 10, 2007, 17:53:13 »

Temat jest OK, ale nazwa tematu już nie,a tak się składa że ma już dość upominania każdego nowego użytkownika tego forum z osobna.

Takie jest już życie admina i zapewne nie raz będziesz tą czynność powtarzał i nie obwiniaj się o to.Ja mam gorzej pilnując graczy na serwerze a uwierz mi że dzieci potrafią sypać łaciną no ale zawsze mogę dać im czape :004:.Dobra wytłumaczę się dlaczego tak piszę, jestem z natury człowiekiem wesołym i posiadającym wiecznie dobry humor.

PS.Piszę bez sprawdzania ortografii.To teraz idziemy polatać.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 10, 2007, 17:57:20 »
To nie takie życie admina, bo ja mogę bez upomnienia dawać ostrzeżenia i się skończy powtarzanie. Poprostu każdy wkraczając w nowe towarzystwo powinien się zapoznać z obowiązującymi  zasadami, od tak żeby gafy nie palnąć.

extradd

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 10, 2007, 21:16:44 »
Ot tak więc obiecuję że przeczytam w wolnej chwili jak uśpię syna.

PS.Zrobił się jeden wielki offtop