Autor Wątek: Red Viper aka Free Falcon 4  (Przeczytany 28890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Red Viper aka Free Falcon 4
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 03, 2007, 17:29:15 »
Witam,
mam pytanie dotyczące setup,controlles,advance:view,flight i avionic.Gdzie można znaleźć opis ustawień tych parametrów
pozdrawiam
vito_zm

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 03, 2007, 20:06:20 »
A z kad(skąd) tego Red Vipera aka Free Falcona 4 sie bierze ?
Na stronie free falcona nic nie znalazlem.

Proszę pamiętać o prawidłowej pisowni. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2007, 20:10:44 wysłana przez Kos »

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 03, 2007, 20:38:41 »
http://www.freefalcon.com/forum/view_topic.php?id=15017&forum_id=25

W luźnym tłumaczeniu, nie mogę Ci powiedzieć, żebyś poszukał na thepiratebay.org, bo to nielegalne ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 03, 2007, 20:41:11 »
Dostęp do Ara Support Forum (czyli forum dot. FF4) jest tylko dla zarejestrowanych.

@vito_zm
FF4.0_RV1_Manual.pdf od strony 90
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 03, 2007, 20:49:02 »
W takim razie przeklejka:
Q1. IS THIS A LEAK....?

It may very well be a leak.  Things are being shared on p2p networks, and there is not much we can do to stop it.

Again - the FreeFalcon group has ALWAYS complied with the wishes of the legal IP Holder.

As it seems to be spreading, we have decided to offer support for the product.

Q2. Where can I D/L it....?

Unfortunately, we are UNABLE to mention sites such as Mediafire and Piratebay. This is AGAINST our rules.  We will NOT be party to such behaviour. Be advised that ANY links to these sites, or mention of these sites will be deleted.

Furthermore, we would ask that you do NOT publish the name of the "redviperpackage1".  ANY reference to the name "redviperpackage1" will be DELETED.

« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 03, 2007, 20:57:27 »
Dziękuję Some1
pozdrawiam
vito_zm

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 03, 2007, 23:45:49 »
Jak to, to ten dodatek Free Falcon 4 o ktorym tu piszecie jest nielegalny ???!!!???

To ja juz nic nie rozumiem: Free Falcon 3 jest za darmo i kupic go (za kase) nie mozna, a Free Falcon 4 - co ? - ani kupic ani sciagnac ????
 :011: :o

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 04, 2007, 00:42:40 »
No właśnie on jest "nie do końca legalny", cokolwiek by to znaczyło. Oficjalnie jeszcze nikt nie zgłaszał pretensji (i całkiem możliwe, że LP nie podejmie żadnych działań), ale nikt się linkami nie chwali, bo w końcu grupa FF nie ma praw do edycji tego programu. Właśnie dlatego był to taki release stylizowany na "wyciek", żeby potem FF mogli od wszystkiego umyć ręce.

FF3 był inny, bo tam były jedynie tzw. data edits, czyli nowe skiny, teren, kokpity, modele lotu, które były legalne. Nie było modifykacji kodu źródłowego (exe edits), bo to było nielegalne. W FF4 już są (właśnie RedViper to nowy "exe"). Nie wiadomo w sumie, co się teraz stanie. W historii Falcona było już wiele podobnych przekrętów (SuperPaki też powstały na bazie zmodyfikowanego, nielegalnego kodu...) i szczerze mówiąc gubię się w tej całej polityce i podchodach. Tak naprawdę jedyna do końca legalna wersja Falcona obecnie to Allied Force - chociaż z drugiej strony mówią, że LP "nakradło" sporo pracy ludzi z 'community', wykorzystało bez zgody czyjeś modele 3d czy coś tam :)

Są pierwsze raporty z testów online, niestety niepochlebne. Te same problemy, co z innymi starymi wersjami Falcona. Lagi, skakanie, problemy ze spawnowaniem na trawie, CTD. Bez podskoku do AF.
http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=116034

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 06, 2007, 16:07:49 »
Wie ktoś, jak włączyć bump mapping terenu w RV?? Nie znalazłem takiej opcji ani w setup, ani w config editor.

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 07, 2007, 23:29:41 »
A czy mozna zainstalowac kokpit Stopworks na Free Falcon 4 ?

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 08, 2007, 06:15:29 »
Pewnie tak. Przeczytaj odpowiedni rozdział w manualu RV i tutaj http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=116103
Może pomoże. Mi udało się zainstalować HiTiles...

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 09, 2007, 10:36:42 »
Ten paskudny kokpit w RV to w gruncie rzeczy chyba jest Stopworks  :003: Na stronie FF3 do dzis wisi do ściągnięcia cocpit addon, który instaluje ten właśnie badziewny kokpit w miejsce jeszcze starszego kokpitu z SP3. Opinie co do tego kokpitu były wówczas podzielone, jednym sie podobał, innym nie, ale potem wyszedł AF z kokpitem Aeyesa, który wymiótł i ustanowił nowy standard, dlatego dzisiaj nikt nawet nie chce patrzeć na to paskudztwo z RV  :003:

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 11, 2007, 14:04:46 »
Co może być przyczyną tego problemu? Jak tylko wejdę w pierwsze menu Campaign, to od razu wszystko się zamula, dźwięk zaczyna się ciąć, a każde kliknięcie w przycisk trwa kilkanaście sekund z rwanym dźwiękiem. Raz zacisnąłem zęby i odpaliłem tak kampanię - zajęło to chyba z 15 minut. Po wczytaniu kokpitu itd. wszystko śmiaga? Wiecie może, o co chodzi z tym?

Przy okazji - tak to wygląda z jesiennymi HiTiles :)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 11, 2007, 14:43:47 »
Cóż, tak do końca to nie jestem 100% pewien:

Na forum RV ktoś miał podobny problem i poradzono mu, żeby wyłączył antywirusa.

Z własnego doświadczenia - Falcon czasem gryzie się z dźwiękówkami Creative'a, sam kupiłem niegdyś Audigy 4 i po instalacji wystąpiły bardzo podobne objawy (miałem wtedy tylko Open Falcona zainstalowanego). Bardzo muli menu, użycie proca na 100% i wczytuje się strasznie długo. W OF była nawet opcja w configu mająca naprawiać ten bug (czyli problem znany) ale za bardzo nie chciała działać ;) . Przy czym problem naprawił się "sam" i jakoś to działało przy czym nie katowałem OF'a za bardzo.

Po instalacji RV problem powrócił, wkurzyłem się zatem i włączyłem z powrotem w BIOS'ie zintegrowaną kartę dźwiękową oraz zainstalowałem do niej sterownik. Tym sposobem mam dwie karty dźwiękowe w systemie i mogę w razie potrzeby przełączyć wyjście audio na zintegrowaną, menu muli trochę mniej i wczytuje się z normalnym czasem, ale to jeszcze nie to. Zresztą znowu "samo" zaczęło działać i mimo kiepskiej wydajności w menu mogę grać z wyjściem ustawionym na Audigy, jak na moje potrzeby to wystarcza bo w kampanię nie gram.

A HiTilesy ładne, tylko szkoda, że nadal widoczny jest powtarzający się wzór.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 11, 2007, 15:12:42 »
U mnie włączenie antyaliasingu powoduje wolne działanie UI (nie aż tak wolne, jak opisujesz, ale mapka przesuwa się skokowo, niepłynnie).