Autor Wątek: Red Viper aka Free Falcon 4  (Przeczytany 28877 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Red Viper aka Free Falcon 4
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 13, 2007, 17:54:18 »
A czy u Was też jest RDR ALT włączone od razu podczas ramp start? Po odpaleniu misji jest w pozycji on.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #106 dnia: Maja 04, 2007, 01:08:05 »
Mam takie pytanie. Jakie są dokładnie różnice odnośnie instalacji RV na AF a na F4.0?
Jeśli się nie mylę, przy RV na AF np. mamy do dyspozycji większy wybór teatrów działań wojennych. Coś poza tym, co warto wiedzieć?

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #107 dnia: Maja 04, 2007, 09:51:48 »
Z tymi teatrami to chyba nie do końca tak - wydaje mi się (ale już nie pamiętam), że po instalacji RV over AF znikają Bałkany. Ale mogę się mylić - jeśli tak to proszę mnie poprawić. Hi-Tilesy zostają - jeśli używasz. Myślę, że warto pamiętać o tym, że nie ma możliwości bezbolesnego odinstalowania RV z AFa. Chyba mimo wszystko lepiej sobie zainstalować RV na gołego Falcona. Ja odinstalowałem w cholerę - dobijał mnie fakt, że lądowałem i na lotniskach brodziłem po "kostki" w asfalcie - poziom po którym porusza się samolot na ziemi jest niżej niż wyświetlana bitmapa drogi startowej i dróg kołowania. Reszty budynków z resztą też... Chyba, że poprawili to w ostatnich "fixach" - ja latałem na pierwszej wersji.

« Odpowiedź #108 dnia: Maja 04, 2007, 10:18:15 »
Ja odinstalowałem w cholerę - dobijał mnie fakt, że lądowałem i na lotniskach brodziłem po "kostki" w asfalcie - poziom po którym porusza się samolot na ziemi jest niżej niż wyświetlana bitmapa drogi startowej i dróg kołowania. Reszty budynków z resztą też... Chyba, że poprawili to w ostatnich "fixach" - ja latałem na pierwszej wersji.

Mam zainstalowany RV na F4.0 + patche 1.0.0.3c i 1.0.0.4. Nic takiego nie zauważyłem. Nawet lepiej - raz miałem wrażenie, że mosolot lekko lewituje w czasie kołowania. :D

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Maja 04, 2007, 11:57:43 »
dobijał mnie fakt, że lądowałem i na lotniskach brodziłem po "kostki" w asfalcie - poziom po którym porusza się samolot na ziemi jest niżej niż wyświetlana bitmapa drogi startowej i dróg kołowania. Reszty budynków z resztą też... Chyba, że poprawili to w ostatnich "fixach" - ja latałem na pierwszej wersji.

A suwak vehicle magnification w opcjach grafy na ile był ustawiony?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #110 dnia: Maja 04, 2007, 12:01:10 »
Nie ważne, zawsze jest wrażenie, że obiekty 3D lewitują nad podłożem, to jeden z problemów tego "nowego" silnika graficznego.

« Odpowiedź #111 dnia: Maja 04, 2007, 12:31:02 »
Jeszcze jedna sprawa. Otóż zależy mi na grze w 1280x1024. Dostęp do tej opcji można uzyskać przez odpalenie RV z parametrem "-hires". Niestety jak próbuję stworzyć skrót do odpalania gry przez "C:\ścieżka\redviper.exe -hires" wyskakuje błąd (nie ma takiego pliku, czy coś w ten deseń). Można co prawda obejść to odpalając configuration editor i tam ustawiając ten parametr -hires.

Pytanie - jak można odpalić RV z supportem hires bez używania config editora (może źle ten parametr wpisuję)? Pytam, bo przy odpaleniu tego pliku config editora dość często mi jakieś widows'owskie błędy wyskakują, co jest dosyć irytujące...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #112 dnia: Maja 04, 2007, 13:04:06 »
"C:\ścieżka\redviper.exe" -hires

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Maja 04, 2007, 15:02:14 »
Czyli parametr po cudzysłowie (gdybyś nie zauważył subtelnej różnicy)

« Odpowiedź #114 dnia: Maja 04, 2007, 16:34:32 »
Czyli parametr po cudzysłowie (gdybyś nie zauważył subtelnej różnicy)

:D

No tak... N00b ze mnie do kwadratu przyznaję. :D

Dzięki Sun.

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #115 dnia: Maja 04, 2007, 20:45:40 »
A suwak vehicle magnification w opcjach grafy na ile był ustawiony?

Naturalnie że na najmniejszą wartość - aż takim noobem nie jestem :P

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 04, 2007, 15:19:38 »
Chciałbym się dowiedzieć, czy do RedViper można wrzucić skin z Allied force?

Jak namierzać celownikiem nahełowym(czy jakoś tak :002:)? Najczęściej jest tak, że lecąc za wrogiem nie mogę go namierzyć tym urządzeniem, lecz gdy przełączam widok z 3D na 2D, to przeciwnik zostaje natychmiastowo "zalockowany" diamencikiem na HUD'zie. Dlaczego w widoku 2D łatwiej jest namierzyć niż w 3D? (Oczywiście chodzi o AIM-9X)
Czy jest ktoś kto mógłby odpowiedzieć mi na te pytania? :?
ZenoPL

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 04, 2007, 15:30:53 »
Skiny z Allied Force nie beda pasowaly do Red Vipera. Co do namierzania AIM-9X to nie zauwazylem roznicy czy to w 2D czy 3D. Wystarczy spojrzec na cel i wcisnac UNCAGE (domyslnie klawisz U) i wszystko.
F-16C Block50 driver...

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 04, 2007, 16:09:34 »
Skiny z Allied Force nie beda pasowaly do Red Vipera.
Szkoda :005:
Może coś źle robię z tym Aim-9. Może powinienem przejść w jakiś specjalny tryb? :???:
ZenoPL

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 04, 2007, 17:36:15 »
Dogfight i Master Arm On  :004:
F-16C Block50 driver...