Autor Wątek: Mam Falcona 4.0 i co dalej ?  (Przeczytany 7367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

misio-jedi

• Gość
Mam Falcona 4.0 i co dalej ?
« dnia: Lutego 03, 2007, 19:31:04 »
Dzis jest wielki dzien - listonosz przyniosl rano paczke a w niej - najoryginalniejszy Falcon 4.0 firmy MicroProse z 1998 roku, z instrukcja-cegla (to ze wzgledu na nia wybralem Falcona 4.0 a nie Allied Forces).

Tyle ze nie wiem co teraz, bo w glowie mi sie od tego wzystkiego pomieszalo - kiedys sprawa byla prosta: albo super pack 3 albo FreeFalcon, a teraz slysze ze jest jeszcze jakis Open Falcon (?), jakis Red Viper (?) - no i co ja mam teraz na tego Falcona 4.0 zainstalowac ???

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Mam Falcona 4.0 i co dalej ?
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 03, 2007, 20:38:01 »
Open Falcon: sporo nowych usprawnień (komunikacja, datalink, część rzeczy zmodyfikowano), świetne kokpity (3D jest naprawdę 3D a 2D ma jakość płatnych kokpitów), duuże wymagania i praktycznie nie ma przyszłości :(

Red Viper: trochę usprawnień (JDAM/JSOW, SAM'y, AI - podobno), takie sobie kokpity (3D ma funkcjonalność prawie jak w OF ale nie jest w pełni 3D, za to ma pełne wsparcie dla 6DOF, 2D marny), doskonała wydajność, sporo efektów graficznych których nie było w Falconie do tej pory (patrząc z perespetywy LO to i tak nic nadzwyczajnego). No i projekt nadal się rozwija.

Reszta to jak ktoś powiedział jest milczeniem. Ale do obu to instrukcja od Allied Force by Ci się bardziej przydała :)

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 03, 2007, 20:46:23 »
Ja nie polecam Open Falcona, bo to beta, która wyciekła i której twórcy zaprzestali pracy. Można przy niej sobie powzdychać do pięknych kokpitów i innych efektów, ale, jak zauważył some1, to nie ma przyszłości. A bugi i problemy z wydajnością są...

Sugeruję spróbować RV. Nieco w tyle za OF jeśli chodzi o "ficzersy", ale bardzo płynnie chodzi (z racji częsciowo nowego enginu graficznego), nawet płynniej niż Allied Force, przy dużo lepszej grafie. Nie ma też tylu bugów, a jak są, to team nad nimi pracuje, czyli jest przyszłość. ;)

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 03, 2007, 23:48:54 »
To pozwolcie ze zapytam (parafrazujac pewna reklame telewizyjna): "Mistrzu, skad to sie bierze ?!"

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 10, 2007, 18:24:06 »
A czy takie cos to w red viper norma ?
http://www.youtube.com/watch?v=TzNiTqM5jwM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 10, 2007, 18:28:58 »
Nie, kiedy lecisz nie słychać takiej badziewnej muzyki, możesz być spokojny.

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 10, 2007, 19:24:45 »
Chodzi mi bardziej o te lewitujace budynki.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 10, 2007, 22:56:56 »
Lewitujace budynki w RV zauwazylem jedynie w momencie korzystania z FLIR'u - jesli chodzi o Open Falcona - to jest na to fajne okreslenie - NIGDY NIE MOW NIGDY - okreslenie "to nie ma przyszlosci" wydaje mi sie lekko mowiac malo trafne - ale czas pokarze...

S!
F-16C Block50 driver...

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 12, 2007, 00:22:17 »
Lepiej instalowac Free Falcon 3.1 czy Red Viper ?
 :011:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 12, 2007, 08:40:07 »
Red Viper.

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 15, 2007, 20:11:56 »
Dzieki.
Moje koejne pytanie: W Falkonie, grajac on line walczymy przeciw komputerowi, przeciwko zywemu przeciwnikowi walczyc nie mozna, bo wszyscy lataja na F-16 a naszym przeciwnikiem jest Korea polnocna (ktora F-16 narazie nie ma) - dobrze kombinuje ?

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 15, 2007, 22:51:08 »
Można, usunięcie (przeniesenie) pliku validAC.bin z katalogu odpowiedniej kampanii (np. Falcon/Campaign/Balkans) pozwala latać każdą maszyną, tylko kokpit i awionika jest z F-16. Dla upartych...

No i oczywiście można sobie robić dowolne misje TE albo dogfighty z F-16 po obu stronach.

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 17, 2007, 11:55:01 »
No dobra, powiedzmy ze ktos postanawia walczyc dla Kim Dzong Ila i wybiera MiGa-19, ale ten MiG bedzie MiGiem tylko z wygladu - tak ?  Bedzie to MiG-19 o parametrach i osiagach F-16, z radarem i rakietami F-16 (?)

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 17, 2007, 12:57:13 »
Osiągi (model lotu), uzbrojenie i parametry radaru będą poprawne (tj. z MiGa), tylko będą zobrazowane w sposób z F-16. Przykładowo, celownik do działka nie będzie wyglądał w Migu-21 tak:

Tylko będzie to zwykły falconowy EEGS, choć ilość amunicji i szybkostrzelność będzie taka, jak w ruskim działku.

Zresztą, spróbój sam :)

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 17, 2007, 13:24:40 »
Aha, dzieki !

Mam jeszcze pytanie odnosnie instrukcji: Jak to jest, ze do kazdej wersji falcona jest nieco inna instrukcja - w koncu to symulator tego samego samolotu, wiec wszystkie pstryczki i guziczki w kokpicie powinny sie zgadzac ?