Autor Wątek: Pacz 1.10  (Przeczytany 3080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qba

• VFA-313
  • *
Pacz 1.10
« dnia: Lutego 26, 2007, 23:38:48 »
http://www.lead-pursuit.com/news.htm

No normalnie porażka. Poprawili masę pierdół, których i tak nikt nigdy nie zauważył. Poza tym uraczyli nas nowym nocnym oświetleniem lotnisk. Nie wiem jak porty lotnicze wyglądają nocą w realu natomiast w grze lądując bez NVG ma się wrażenie podchodzenia do platformy zawieszonej w przestrzeni kosmicznej. Lotniska świecą a wszystko dookoła jest nadal czarne jakby na świecie nie wynaleźli jeszcze prądu.

Beznadzieja.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Schizoid_man

• Gość
Odp: Pacz 1.10
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2007, 23:44:29 »
Przynajmniej nie muszę używać noktowizora przy lądowaniu  :118:.
Mi się osobiście podoba (bardzo podoba) to, że poprawili widok HUDa, obu MFD i DEDa w kokpicie '3d' - to jest najważniejsza dla mnie zmiana w tym 'paczu'.
Chociaż fakt faktem, tychże zmian zbyt dużo nie ma, niestety...

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 27, 2007, 00:07:24 »
Będzie następny putch 1.11, info od LP.

Mam nadzieję, że utrzymają system następujących po sobie dużego patcha i szybko hotfixa, co nam fundują już od 1.06. Jest parę wkurzających bugów w 1.10 które przydałoby się naprawić ASAP.

W kwestii oświetlenia pasów jest sporo kontrowersji. Niestety nie da się tego łatwo zrobić, bez przepisywania enginu graficznego (co nie nastąpi). Albo mamy nierealistyczne słabiutkie światełka i trzeba lądować z NVG nawet o świcie/zmierzchu, albo podjaśniamy teksturki pasa. Nie ma opcji zrobienia samych światełek bardziej widocznych przy obecnym enginie oświetlenia (a właściwie jego braku lol). Na forum frugalsa padają propozycje, żeby tekstury pasów/taxiwayów były wymienne przez użytkownika (żeby mógł sobie wybrać rozjaśnione lub stare) co mnie się wydaje dobrym pomysłem. Nie mam żadnych informacji, czy LP tak zrobi.

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 27, 2007, 05:02:56 »
Mam prośbę.Przy instalacji nowego patcha pojawił się komunikat"....error ept0036: Old File not found. However, a file of the same name was  found. No update done since file contents do not match..."Co mam zrobić?

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 27, 2007, 10:15:00 »
Przed patchowaniem trzeba odinstalować dodatkowe kokpity (stopworks), teksturki ziemi (hitiles) i dodatkowe skiny.

« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 27, 2007, 13:45:04 »
Dziękuję BigMac,miałeś rację,działa
pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 30, 2007, 20:34:48 »
Po zainstalowaniu pacza 1010 znikła możliwość wybrania rozdzielczości 1600 w falconie. W następstwie tego nie wiem jak latać na tych ładnych nowych  texturach kokpitu, które są wykonane dla rozdziałki 1600. Ktoś może ma takie textury na 1024 ?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 31, 2007, 00:38:12 »
Chodzi Ci o Stopworks? Jeśli tak, to rozwiązanie masz tutaj.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 31, 2007, 01:07:13 »
No proszę jakie to proste. Dzięki śliczne :)

« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 01, 2007, 01:26:04 »
Niestety gdzieś muszę popełniać błąd. Po zastosowaniu się do powyższych instrukcji z linka - grę wywala mi podczas ładowania misji. W ustawieniach mam rozdziałkę 1024, wybrany katalog kokpitu DrStop.

Po ustawieniu defaltowego kokpitu gra wczytuje się bez problemów.