Dziękuję Damos za wyjaśnienia.Ja od samego początku podejrzewałem,że coś jest nie tak właśnie z powodu przekłamań nazwy MJoy16,ale z braku wiedzy oraz możliwości ingerencji pogodziłem się z tym faktem.Nie mogłem się pogodzić z dwoma innymi parametrami tzn.vendor oraz IP.MJoy umożliwia zmianę nazwy,vendora oraz IP i ja to zmieniam.Powód jest prosty Cougar musi być na pierwszej opozycji przed MJoy,jeśli nie to mam problemy w Falconie.Nazwa była mniej istotna natomiast pozostałe dwa parametry były dla mnie ważne.Tak długo mazałem i zapisywałem kość,aż uzyskałam właściwą wartość oprócz oczywiście nazwy.Po kolejnym zapisie sprawdzałem w kontrolerze gier kolejność joyów.
Sprawdzałem także ile kontrolerów mogę podłączyć do pc.Miałem podłączone Cougara,Logitech oraz 3 MJoye.Stwierdziłem,że mogę oprócz 2 joyów podłączyć dodatkowo tylko 2 MJoye,przy 3 MJoyach miałem problemy,dlatego w moim kokpicie mam tylko 2 MJoye,Cougara oraz kontroler OpenCockpits i nie ma konfliktu.Tyle moich doświadczeń z MJoyem.
Może inni koledzy potwierdzą moje wnioski.Wiem,że kilku miało problemy z nazwą MJoy.