Błędu prawdopodobnie nie masz,problem jest w innym miejscu.Ja na ten temat pisałem na tym forum nie pamiętam w jakim wątku.Z tego co pamiętam z własnych doświadczeń to jest to problem,ale można go w końcu pokonać.Uwagi Damosa są bardzo ważne dotyczą małej modyfikacji na wejściu USB oraz bitu CKOPT musisz przeczytać ten fragment jego wypowiedzi ja już dokładnie nie pamiętam szczegółów.
Wnioski z moich doświadczeń.Mogę stosować w swoim pc tylko 2 MJoye.Przy większej liczbie oraz Cougarze miałem problemy,dlatego stosuję tylko 2.Nie jestem pewien czy SVMapper miał problemy gdy miałem 3 MJoye oraz 2 Joystiki,ponieważ te testy robiłem w ubiegłym roku.
Następna bardzo ważna sprawa to ID vendora.U mnie musi być na pierwszej pozycji Cougar a MJoye na dalszych,dlatego zmieniałem ID ponieważ MJoy zajmował pierwszą pozycję.
Co do problemów z wpisywaniem nazwy oraz odczytem to miałem te same problemy co Ty tzn. w controlerze gier nazwa była inna niż z odczytu kości w PonyProg.Ja robiłem to do skutku mazanie,odczyt, zapis.Po kilku próbach uzyskałem to co chciałem.Miałem także kilka zapasowych kości,które także wymieniałem.
Z jakiegoś powodu MJoy w takich sytuacjach stwarza problemy.Damos rzucił trochę światła na ten problem,być może MJoy powinien być modyfikowany,ale kto to ma zrobić.
Co do problemów z programowaniem to jest to dziwne.U siebie nie stwierdziłem,że kość nie chce się zaprogramować.Może Damos coś doradzi,napisz do niego na pw.