Autor Wątek: Jak-7 W (V)  (Przeczytany 1410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
Jak-7 W (V)
« dnia: Kwietnia 01, 2007, 22:56:43 »
Witam Szanownych Kolegów!
Tym razem wynurzam się w dziale modelarstwo  :001: Jako że postanowiłem powrócić do mojej dawnej pasji,tylko że w skali 1:48-będe miał pare pytań...
Jak w temacie-nabyłem Jaka 7 W z ICMu+blachy Parta full opcja.Chodzi mi o kolor wnętrza kabiny-wiem tylko tyle że był jasnoniebieski,czy może ktoś mi podać dokładny odpowiednik w farbach?
Kwestia nr.2.Postanowiłem unieść się patriotycznie i zrobić tego oto osobnika na samym dole z numerem 4 :

http://wp.scn.ru/en/ww2/f/267/29/0

Zachodzi pytanie-czy jest to typowo ruski kamuflaż ciemnozielony/zielony czy może są to jakieś polskie kolory?Tutaj także poszukuje odpowiedników kolorów...
Pozdrawiam!
P.S.Próbowałem zamieścić zdjęcie owego Jaka na lotnisku-pomimo tego że plik był dużo mniejszy niż 150 kb-dalej był "za duży"...

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2007, 23:03:20 wysłana przez panzerjager »
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Odp: Jak-7 W (V)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 01, 2007, 23:34:26 »
Jeśli chodzi o wnętrze to raczej skłaniałbym się ku szaremu. Natomiast w sprawie kamuflaża, to zastowałbym typowy rosyjski, wygląda na to, że maszyna ma namalowane polskie znaki na fabrycznym malowaniu.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
Odp: Jak-7 W (V)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 02, 2007, 15:52:45 »
Wykaz kolorów używanych w VVS, może się przydać
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.