Ankieta

Jaki będzie nowy Bob ?

Będzie super sim Słoneczko nas nie zawiedzie .
Będzie dobry sim z małymi błędami które naprawią putche
Przeciętniak w ładnej oprawie graficznej kontynuacja FB+PF.
Jeszcze gorszy gniot niż PF
Olo przejdzie samego siebie czyli bez komentarza.

Autor Wątek: BOB Maddoxa  (Przeczytany 9932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Odp: BOB Maddoxa
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 14, 2007, 03:57:50 »
Janweg, masz dobre intencje, ale odpowiem Ci tak: ja (i nie tylko ja z tego forum) robiłem Olegowi masaż na otwartym sercu :004:, krasnym jak sztandar Armii Czerwonej czy gwiazdka na Kremlu, pojawiło się kilka bipnięć, więc uciskałem dalej z nadzieją, ale potem już tylko flatline... którą mamy godzinę?
Stracony czas, a teraz nie mogę doszorować upapranych po łokcie rąk.

Żeby nie było, że nabijam się z lekarza: facet nie raczył ustosunkować się do mego ostatniego listu napisanego po rosyjsku, choć na angielskie wypowiedzi forumowiczów (including 13-year old n00bs from Kansas) i wcześniejsze moje jakoś znajdywał czas odpisać.

Oleg ma teraz 2 dzieci, jest też starszy o kilka lat i bogatszy o doświadczenia z tymi zezwierzęconymi kapitalistami. Z czasem mija entuzjazm "hej, chcę zrobić coś ambitnego w życiu" i zaczyna się proza "chciałbym spłacić przynajmniej większość miesięcznych rachunków".
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 14, 2007, 11:37:57 »
Ja myślę tak: jeśli ktoś chce latać na prawdziwym symulatorze to musi się udać do Szkoły Orląt, bądź innego ośrodka szkoleniowego dla pilotów wojskowych. Jak na razie nie zanosi się na przełom w dziedzinie symulatorów na PC, więc nie ma co oczekiwać, że Maddox wyda ubersymulator. Co prawda nie jestem bardzo obeznany w tego typu grach : gram tylko w Sturmovika, kiedyś w FS, ale interesuję się lotnictwem od bodaj 8 lat (czyli ponad 1/3 mojego życia  :001:) więc co nie co wiem (bynajmniej tak mi się wydaje lol).
   Co do moich oczekiwań to jeśli nowy BoB będzie miał model lotu podobny do starego iłka, najlepiej trochę poprawiony, to ja będę zadowolony. Grafika- owszem, wizytówką każdej nowej gry jest coraz to lepsza grafika i chyba to przyciąga grono potencjalnych nabywców do sklepów. Olo powinien też zrobić coś z dźwiękiem, bo odgłosy wydawane przez silniki w iłku bardziej przypominają te które wydaje pralka "Frania". To właściwie by mi wystarczyło do tego, abym sięgnął do portfela i kupił BoBa, już sam przelot nad kanałem jest tego wart, nawet jeśli BoB był by taki sam jak iłek.
   Jeśli Maddox wyciągnął jakiekolwiek wnioski z licznych maili z uwagami do Iła, to może w BoB-ie raczy nas zadowolić wszystkimi ciekawymi maszynami które latały podczas owej bitwy. W iłku, niestety pozbawił nas tej przyjemności i nie dał zasiąść za sterami min: BF110 wyposażonego w Schrage Musik, P40N czy Do17 :005:. Idąc dalej można by też poprawić "czarną strefę", a właściwie to stworzyć ją, bo nie ważne z jakiej strony bym nie atakował przeciwnika to on zawsze mnie zauważy. Podobnie z walką w nocy, dziwne, że przeciwnik strzela tak samo dobrze w dzień jak i w nocy :003:.
   Można by jeszcze wiele wymienić, lecz jeśli BoB będzie co najmniej poprawionym iłkiem to moim zdaniem warto go nabyć. A co do Sturma to jest to jak na razie najlepszy symulator na rynku, pomimo tych licznych braków i niedociągnięć chętnie go odpalam i cieszę się jak dziecko z kolejnego strąconego przeciwnika. Narzekali będziemy zawsze, w końcu jesteśmy polakami  :118:, ale w końcu pierwsze złe wrażenie opadnie i zaczniemy się bawić nową zabawką na całego, pomimo kilku rys. Pozdrawiam.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 14, 2007, 11:43:37 »
eśli Maddox wyciągnął jakiekolwiek wnioski z licznych maili z uwagami do Iła

Jeśli masz do wyboru wyciągać z konta albo wyciągać wnioski , to co byś wybrał :D ?

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 14, 2007, 11:52:06 »
Jeśli masz do wyboru wyciągać z konta albo wyciągać wnioski , to co byś wybrał :D ?
Jestem jeszcze młody i żyję złudzeniami :020:. buhahahaha

« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 20, 2007, 00:50:22 »
Niestety, takiej opcji dla zaawansowanych nie może być w tych produkcjach.. Wyobraź sobie, że latorośl mimochodem przełączy wichajsterek na "advanced" i ciągnąc joya do góry, ten tylko przez chwilę będzie prowadził samolot za małą rączką do góry, bo po chwili samolot zacznie się kręcić i spadać....

Rzecz w tym , że w "tych produkcjach " jest taka opcja , w FB przy ustawieniach " max real ",
samolocik prowadzony rączką latorośli wykona dokładnie to co opisałeś  :001: , więc nie jest tak
źle , pozdrawiam.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 20, 2007, 03:14:45 »
Extreme real uber stall & unrecoverable spin?
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 20, 2007, 20:05:15 »
  Oczywiście miałem na myśli fakt stopniowania  trudności  ,a stwierdzenie trochę niefortunne
" max real "  nie oznacza realizmu w zachowaniu sie obiektów latających w grach
/ celowo używam określenia gra a nie symulator / Maddoxa co zresztą dotyczy i PF i starego szturmovika .

Ps: max real znajduje sie w cudzysłowie , nie bez powodu  :001: