Autor Wątek: "Skinowanie" - wymiana doświadczeń  (Przeczytany 30863 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tygrys205

• Gość
"Skinowaniu" - wymiana doświadczeń
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 29, 2007, 23:04:51 »
To tak: na razie wszystkie problemy z narzędziami mam rozwiązane, ale mam problem z Mac's "Remove white" (albo coś źle robię, albo rzeczywiście coś źle działa). Narzędzie to usuwa białe piksele z całego obrazka zamiast tak, jak to było pokazane w tutorialu (i tu bardziej nasuwa mi się myśl, iż coś JA źle robię). Jeśli wiesz co robię źle/co nie działa to będę wdzięczny za pomoc.

P.S.: Z tymi narzędziami, których nie miałem to po prostu wina interfejsu (pod jednym narzędziem są przeważnie trzy).

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 29, 2007, 23:41:06 »
Zapraszam na gg.

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 05, 2007, 23:50:28 »
Mały konkurs :)
Nie mam koncepcji na zrobienie nowego tutotka toteż zwracam się do społeczności. Kto wymyśli najlepszy temat tutotka zostanie nagrodzony jego realizacją :)

Zapraszam do udziału :021: :021:

« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 06, 2007, 01:11:27 »
Zrób film jak się robi jakieś linie proste i tego typu sprawy. Jak zrobić takie symetryczne kształty jakie wysapują na naszych dyonowych skinach. I jeszcze coś o srebrnych skinach bu się przydało :118:

No ja juz mowilem :118:

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 06, 2007, 13:44:50 »
Kto wymyśli najlepszy temat tutotka zostanie nagrodzony jego realizacją :)

To Wiaterku rób jeśli oczywiście nasz Mistrz bandyta zatwierdzi :118:

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 06, 2007, 15:12:20 »
Skin zrobiony za pomocą tutoriala + własnych dodatków  :002:

« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 07, 2007, 01:12:49 »
No już mowilem ci demonie ze slaby ten twój skin :118: Gwiazda jakoś tak dziwnie obkrecona, jakaś dziwna ich ilosc i w ogole taki czarny.....

A oto i moja nowa produkcja..... prosto ze stajni smoka. Jeszcze gorący skin, który jak zapewne uzna Alive i Miron bardzo do mnie pasuje :021: :021: :021:

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 07, 2007, 01:33:17 »
http://img260.imageshack.us/my.php?image=il2021pl8.jpg

Daje radę. Tam na górze, to są zasugerowane zaślepienia wsypów na węgiel? :D

http://img246.imageshack.us/my.php?image=tt1ra8.jpg

:002::002: Dobre smoku. Feel free to wear ure dress :D

Btw: a tego typu wrzutki, to nie lepiej by było czasem umieścić w topiuku "Porozmawiajmy o skinach" ? :)
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 07, 2007, 09:30:40 »
Tylko wiesz smoku... to dopiero mój trzeci skin  :020: jeszcze sie uczę  :007: .
@Alive żebyś wiedział  :021: :021: :021: .

"Skinowanie" - wymiana doświadczeń
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 07, 2007, 12:40:04 »
Btw: a tego typu wrzutki, to nie lepiej by było czasem umieścić w topiuku "Porozmawiajmy o skinach" ? :)

Racja, ale nikt nie podjął rozwinięcia tamtego tematu............. wiec są tu. Może ktorys z łaskawych adminów przeniesie.

Heee... a ja demon to juz wiecej skinów zrobiłem jak Olo widział :banan
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2007, 13:05:53 wysłana przez Razorblade1967 »

Odp: "Skinowanie" - wymiana doświadczeń
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 07, 2007, 13:06:59 »
Racja, ale nikt nie podjął rozwinięcia tamtego tematu............. wiec są tu. Może ktorys z łaskawych adminów przeniesie.

Przeniosłem i tutaj możecie sobie dyskutować dalej - w przyklejonym wątku proszę umieszczać tylko gotowe linki służące jako pomoc dla "skinnerów".

Jednocześnie wywaliłem wątek "Porozmawiajmy o skinach", bo go założyliście i o nim chyba zapomnieliście!!!
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2007, 13:15:35 wysłana przez Razorblade1967 »

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 07, 2007, 13:40:54 »
Mało ambitne, ale zawsze coś. Według mnie skin jest dokończony (chyba, że coś mnie weźmie i porobię odpryski :P).

lookas

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 08, 2007, 22:16:16 »

Podążając za wszechogarniającą modą pomyślałem że zorbie sobie unikalne malowanie. Stworzyłem sobie pierwszy własny skin :banan, może nie jest on jakiś górnolotny, ale własny. Zapisałem jako bmp skompresowałem do 256 kolorów wrzuciłem do folderu z La-7(3xB20) odpaliłem il'a i..... :015: nic. Myślałem z początku że coś skopałem więc zobaczyłem ustawienia pliku no niby wszystko git i dla sprawdzenia wrzuciłem go do folderu La-7 i... ku mojemu zdziwieniu działa. Jeszcze dla sprawdzenia skopiowałem dodane przez ola skiny z La-7 do  z La-7(3xB20) i dalej nic w menu wyświetla się tylko deflaut i void. Przeinstalowałem 3 ila na początku na tą samą partycje dalej nie działa, potem wywaliłem wszystko z rejestru co miało coś wspólnego z olem i zainstalowałem na innej partycji dalej nie działa. Co jest??

P.S. wersja sturmovika 4.08

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 08, 2007, 22:22:28 »
Nie jestem w 100% przekonany, ale Il2 Manager ma opcję: LA7(3xB20) bug folder fix, a więc osobiście doradzałbym tobie zainstalowanie notabene bardzo przydatnego il2 managera, jako antidotum na ten problem.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

« Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 08, 2007, 22:45:02 »
... wrzuciłem do folderu z La-7(3xB20) odpaliłem il'a i..... :015: nic. .

Z Ła-7 (3x20) jest mały bug bo są dwa foldery dotyczące tej maszyny:

1. La-7 (3xB20)
2. La-73xB20

Tak jest w wersjach wcześniejszych i w 4.08 - nie pamiętam dokładnie (dawno się nie bawiłem w skinowanie Szturmowika), ale to chyba ten drugi folder odpowiada za skiny dla tej maszyny. Na wszelki wypadek możesz wstawić skin do obu folderów i na 100% będzie chodził.