Autor Wątek: Falcon 4.0 w Polsce  (Przeczytany 33892 razy)

Solo

• Gość
Odp: Falcon 4.0 w Polsce
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 08, 2007, 16:04:54 »
Yep, był Darth Worm. Latałem ostatki offline - bodajże 3 ostatnie misje, a potem nikomu już się nie bardzo chciało latac z tego co pamiętam i nastąpiło zawieszenie. A potem razem z Vino dokonaliđmz reaktzwacji ale tzm rayem on-line i sie zaczeło na dobre  :karpik

Kurczę, ja - z tego co pamiętam - z przyczyn technicznych (modem nieszczęsny) nie mogłem brać w tym udziału. Ale za to pozostały wspomnienia tej kapitalnej rywalizacji off-line. A Ciebie to troche, jak przez mgłę pamiętam. Zresztą nick wydał mi się znajomy, nie tylko przez film z Cruisem.

Heh, to dlatego Cię nie pamiętam, Solo :). Ja zacząłem latać (tak przypuszczam) po reaktywacji o której pisze Iceman.
Qrcze, ale się OT zrobił... :]

To powiedzcie mi, długo potem jeszcze eskadra utrzymywała zdolność bojową?
Pamiętam, że wchidziłem parę lat temu na www.skrzydła.com (strona eskadry była zdaje się podsgtroną Skrzydeł), ale tam jużnic nie ma niestety.
I czy ktoświec co porabia Vino, czy udziela się w "temacie"?
I czy w ogóle można polagtać Falconem w Polsce, po sieci?
W sumie to jestem bardzo świeży (zacząłem przerabiać misje treningowe AF i uczyć się symulatora w zasadzie na nowo), więc wybaczcie pytania półlaika. :)

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 08, 2007, 17:23:35 »
to bedzie zupełny off-topic ale...... Vino obecnie kosi kasiore i chyba ma mało czasu na cokolwiek innego :) Potem stronka przeniosła się serwer do któego Vino miał dostęp i nawet gdzieś jeszcze ten kod byłby do odzyskania - a był niezły

Solo

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 08, 2007, 17:27:28 »
Innymi słowy - zostało mi tylko to forum, jak widze. :)

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 08, 2007, 18:48:38 »

Solo

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 08, 2007, 18:51:26 »
Z tego co widzę, to organizacja zamnknięta i coś czuję, że raczej tam nie będzie mi dane trafić.

« Odpowiedź #35 dnia: Maja 08, 2007, 19:16:16 »
To powiedzcie mi, długo potem jeszcze eskadra utrzymywała zdolność bojową?

Przez 2 lata studiów latałem w eskadrze. W 3 roku moich studiów (o ile dobrze pamiętam) zaczęło się walić. Po wakacjach powstała nowa eskadra. Teraz będzie drugi rok.

W sumie to jestem bardzo świeży (zacząłem przerabiać misje treningowe AF i uczyć się symulatora w zasadzie na nowo), więc wybaczcie pytania półlaika.
Z tego co widzę, to organizacja zamnknięta i coś czuję, że raczej tam nie będzie mi dane trafić.

Jak najbardziej jest to otwarta organizacja, z tym że teraz trzeba przejść szkolenie pod okiem instruktora i zdać na końcu egzaminy (teoretyczny i praktyczny). Ale skoro latałeś to nie będzie większych problemów ;). Będzie rekrutacja to wyślij podanie. A póki co zagadaj do ludzi z eskadry, może będą lecieli nieoficjalne misje to będziesz mógł z nimi polecieć.

Pzdr

Solo

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 08, 2007, 20:10:38 »
Bardzo chętnie, szczególnie że przydałoby mi się na początek parę lotów z kimś doświadczonym, co to by mnie poinstruował.
Miałby ktośmoże ochotę? Zawsze chętnie się umówię na jakiś niezobowiązujący lot. :)

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 08, 2007, 20:23:47 »
Wal śmiało, może nie jestem najbardziej doświadczony ale chętnie polatam (zwłaszcza, że eskadra coś przysypia ostatnio :090:).
PM me  :021:

« Odpowiedź #38 dnia: Maja 08, 2007, 23:31:37 »
No do mnie też oczywiście. Jakbyco to mail albo daj znać na privie to Ci podam moje gg to się zgadamy.

Solo

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 09, 2007, 08:12:24 »
No ja nie wiem, wczoraj Wacha spuścił mi tęgie lanie w dogfigcie i nie jestem pewien, czy mam ochotę na więcej. :)
Ale poważnie - bardzo chętnie, choć ja tak naprawdę pilnie potrzebuję kilku lekcji podstawowych zasad taktyki, no i muszę szybko sobie poprzypominać parę podstaw dotyczących obsługi radaru.
Jakby co to moje GG masz w moim profilu - gdy będziesz mieć czas po prostu się odezwij, ja się postaram dostosować i wtedy sobie polatamy.

« Odpowiedź #40 dnia: Października 11, 2013, 12:35:15 »
Nie chcę zaczynać nowego tematu, mam pytanie... czy ktos jest w posiadaniu linka lub dodatku Open Falcon 4.7? Szukam, szukam w internecie a niestety nie mogę już znaleźć... BMS nie udźwignie na moim komputerze, więc zostaje mi OF.. Proszę o pomoc

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #41 dnia: Października 11, 2013, 18:13:52 »
Skoro na moim leciwym sprzęcie BMS ciągnie wcale nie gorzej niż OF to u Ciebie też powinien dać radę. Trzeba tylko wyłączyć wodotryski w konfiguracji i będzie ok.

Moja maszyna to lapek Core2duo 8300T 4GB RAM, GF 9600M 512MB RAM. Szału nie ma a lata :-D
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #42 dnia: Października 11, 2013, 20:03:00 »

« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 13, 2018, 08:20:23 »
A odkopię temat bo raz wydaje się najbardziej adekwatny a dwa nie będę zakładał nowego.
Panie i Panowie wczoraj minęła 20 rocznica od wydania Falcon 4.0
Jak ten czas leci ;)
Kultowe intro:
https://youtu.be/MJ62hh0a9U4

« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 13, 2018, 13:38:06 »
No i dopiero po 20 latach grafika w BMS wygląda jak z intra  ;)