Mimo, iż F4 jest bezdyskusyjnie symulatorem niszowym, to jednak są kraje w których cieszy się zauważalnie większą popularnością. Z czego to wynika waszym zdaniem ??
Nie gram w Falcona, choć grywam od wielu lat (od C64

) praktycznie we wszystko co można nazwać symulatorem. Dlaczego? ... no właśnie, dlaczego?
Dlatego, że jest skomplikowany - nie, bo lubię skomplikowane simy ...
Dlatego, że ma nienajciekawszą grafikę - też nie do końca (choć odczucia wizualne uważam, za bardzo ważne w grach) - bo grafika ponoć się poprawia.
Wymagania mnie też nie odstraszają! W końcu mój komp radzi sobie nie najgorzej z FSX

To dlaczego? A gdzie w Polsce można
legalnie nabyć Falcona? Zresztą tak jak napisał
some1 - większość tego wszystkiego to jest tylko w "podziemiu".
A może chodzi też o to, że poza abonentami neo mało kto ma w Polsce zewnętrzne IP w domciu i bez wojowania z administratorami nie może sobie polatać on-line ?
Przesadzasz - podać przykłady? Np. Chello, który dostarczany jest przez chyba najpopularniejsza w PL sieć kablówek TV czyli UPC. Nie wiem ile to UPC ma abonentów, ale wiem, że sporo.
Ponadto wielu dystrybutorów netu, ma w ofercie zewnętrzne IP za naprawdę niewielką opłatą. Np. dwie firmy zajmujące się dostarczaniem typowego netu (nie powiązane z sieciami TV czy telefonicznymi) w moim mieście biorą za tę usługę 1,22 PLN z Vat - obstawiam, że gdzie indziej jest podobnie.
Wiec brak zewnętrznego IP nie stanowi chyba problemu.
Ja obstawiam, że niewielka popularność gry jest wynikiem braku możliwości legalnego i w miarę łatwego zakupu gry!