Autor Wątek: Obsługa Uzbrojenia Dive-Toss...Pomoc  (Przeczytany 5378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sanor

• Gość
Obsługa Uzbrojenia Dive-Toss...Pomoc
« dnia: Czerwca 10, 2007, 00:14:22 »
Witam,Jak się domyślacie mam problemy z uzbrojeniem Dive-Toss.Poprostu nie potrafię się nim posługiwac,Mógłby ktoś mi pomoc?Wyjaśnic po kolei co i jak.

Z góry Dzięki za Pomoc:)

P.S Proszę o Wyrozumiałośc hehe:)

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Obsługa Uzbrojenia Dive-Toss...Pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 10, 2007, 01:00:03 »
Uch.. Przeczuwam strzał w kolanko :002:

W manualu do AF na stronie 144 masz omówiony DTOS i jak się nim posługiwać. Poza tym doprecyzuj pytanie.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 10, 2007, 09:06:47 »
Gerrah, myślę sobie, że nikt Ci tu nie będzie psuł kanalizacji za odesłanie delikwenta na konkretną stronę w manualu :118:
Gorzej, gdyby chciano Cię za to pozbawić możliwości zginania nogi :021:, o co tutaj z kolei nietrudno.

Wracając do sedna wątku: DTOS nie jest uzbrojeniem a jednym z trybów pracy FCR (Fire Control Radar) pozwalającym zrzucać różnego rodzaju bomby niekierowane.  Stąd prośba do moderatorów o zmianę tytułu wątku na "Zrzut bomb w trybie Dive-Toss...Pomocy".

A teraz Sanor, dokładnie którego zagadnienia nie rozumiesz?

Sanor

• Gość
Odp: Zrzut Bomb w Trybie Dive-Toss...Pomoc
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 10, 2007, 10:34:31 »
Dzisiaj jeszcze trochę nad tym posiedziałem i udało mi się zrzucic bombę :banan lecz niewiem czy robię to poprawnie lub czy jest jakiś inny sposób jeśli tak to prosiłbym o omówienie...:)
Więc ja robię tak:
 1.Gdy tylko włączy się misja treningowa przechodzę w tryb A-G
 2.Wybieram tryb DTOS
 3.W tym momencie pojawia mi się na Hudzie mały kwadracik,ten kwadracik naprowadzam na cel,lokuje go a nastepnie  puszczam niespodziankę.

I co o Tym myślicie?
Póki co to się dopiero uczę więc opisałem to w taki sposób w jaki potrafiłem,aby było zrozumiałe.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 10, 2007, 10:58:04 »
D-toss jest ręcznym, wizualnym trybem celowania dla bomb niekierowanych. Różni się on od CCIP tym, że pozwala na zrzucenie bomb z większej odległości/wysokości. Generalnie procedura zrzutu bomb w trybie D-toos jest identyczne jak w CCRP z tą różnicą, że w D-toss nie namierzamy celu za pomocą radaru, a kwadracikiem na hudzie (oczywiście musimy widzieć cel). Należy pamiętać, że dodatkowy kwadracik/ kwadraciki na hudzie (takie nieruchome, na który za pewnie zalokowałeś ten z trybu D-toos ) nie zawsze oznacza dokładne miejsce celu. Najczęściej jest to zwykły waypoint. Nie pamiętam jak z tym jest w misji treningowej, ale w kampanii aby widzieć te dodatkowe kwadraciki dla każdego celu należy utworzyć tzw "target waypointy" - czyli ustawia się dodatkowe waypointy na koordynatach takich samych jakie mają określone cele.
Mam nadzieję, że nieco przybliżyłem problem :)

Sanor

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 10, 2007, 11:14:26 »
Taaaak...Wielkie Dzięki za pomoc,w razie jakich kolwiek problemów wiem że mogę się do Was Kierowac.

Jeszcze raz Dzięki!

lopezonline

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 21, 2008, 09:54:40 »
Sorki, że odgrzebuje trupa ale fajnie byłoby ten problem wyjaśnić.
Dive - toss to właściwie tylko sposób namierzenia celu. Absolutną nieprawdą jest większy zasięg bomb przy tym trybie (co ktoś postulował). W dive - toss optycznie namierzasz cel, za pomocą tego kwadracika w HUD. W CCIP teoretycznie też wzrokowo określasz cel ALE w DT (Dive toss) robisz to dokładniej (ten kwadracik jest celniejszy niż kółeczko - jakkolwiek to nie brzmi), poza tym możesz szybko nanieść poprawki, bez konieczności manewrowania samolotem ("kwadracikiem" kierujesz tak jak wskaźnikami na FCR, albo Mavericka).

Sekwencja ataku:
1. Tryb a - g
2. Master arm - on
3. Wybór amunicji i ustawienia parametrów (np. 2 mk82, 1 PAIR...)
4. Tryb DTOSS
5. Namierzasz cel wzrokowo, używając wskaźnika (możesz go przemieszczać ręcznie).
6. Uzyskujesz namiar
7. Reszta jak z innymi trybami.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 09, 2010, 14:02:04 »
"Podręcznikowo" najlepiej jest zaznaczyć cel na tym kwadraciku, przytrzymać weapon pickle i odrazu zacząć zadzierać nos do góry, bomba odpadnie sama w odpowiednim momencie.
[gmod] Ostrzegałem. Odpocznij sobie troszkę od pisania. Syringe.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2010, 16:09:55 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 12, 2010, 23:45:12 »
Cytat: 'lopezonline'
Absolutną nieprawdą jest większy zasięg bomb przy tym trybie (co ktoś postulował)
To jak tak postulowałem. Nie mam pojęcia o co mi wtedy chodziło i przyznam się, że w chwili obecnej jestem nieźle zryty swoją wypowiedzią. Jedno tylko przychodzi mi do głowy: musiałem mieć nieźle w @$#%  skoro tak napisałem  :118:

« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 13, 2010, 20:52:50 »
Ja też mam pytanko dotyczące bombardowania. Już udało mi się zrzucić bomb  :banan  , tylko nie wiem jak to zrobić, aby bombę zrzucić z powiedzmy 8000 FT. Żeby bomba w ogóle "odpadła"  od samolotu muszę prawie obcierać się o cel, a to zbyt bezpieczne nie jest. Proszę o cierpliwość i wyrozumiałość :)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 14, 2010, 17:04:59 »
Ja też mam pytanko dotyczące bombardowania. Już udało mi się zrzucić bomb  :banan  , tylko nie wiem jak to zrobić, aby bombę zrzucić z powiedzmy 8000 FT. Żeby bomba w ogóle "odpadła"  od samolotu muszę prawie obcierać się o cel, a to zbyt bezpieczne nie jest. Proszę o cierpliwość i wyrozumiałość :)

Z tego opisu domyślam się tylko, że chodzi Ci o zrzucanie podarków w trybie CCIP.
Poczytaj sobie i przetrenuj teraz tryb CCRP.
Zauważ także, że temat dotyczy stricte trybu Dive-Toss.. Chyba, że o tym trybie piszesz, ale jeśli tak, to chyba coś robisz źle..
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel