Autor Wątek: iPlus i temu podobne - nadaje sie to do grania?  (Przeczytany 2196 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iPlus i temu podobne - nadaje sie to do grania?
« dnia: Czerwca 11, 2007, 13:31:11 »
Przeprowadzilem sie do Wrzesni (EDGE) a tam o net ciezko, i zastanawiam sie teraz nad iPlusem. Wiecie moze z doswiadczenie czy da sie na tym pograc, czy tylko do poczty sie toto nadaje?
Kostek
JG300

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Odp: iPlus i temu podobne - nadaje sie to do grania?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 11, 2007, 14:22:46 »
Zwróć uwagę na koszmarne limity transferu w abonamentach typu iPlus/BlueConnect. Chyba w abonamencie niższym za 60zł jest to 1GB/miesiąc, a w wyższym - 110-120zł 4GB. Obawiam się, że takie limity do grania się nie będą nadawać... już abstrachując od zmowy operatorów, którzy wszyscy jak jeden mąż mają identyczne ceny w obu abonamentach... oczywiście wszyscy oferują tylko dwa.

Sam niedawno rozważałem zakup podobnego abonamentu, ale niestety jest to rzecz kompletnie nieopłacalna w obecnej chwili. Z niecierpliwością czekam aż Play wejdzie w te usługi... wtedy będzie szansa na jakieś obniżki.

Pozdrawiam

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 11, 2007, 14:28:43 »
Nie dość, że nieopłacalne, to pono - takie opinie od czasu do czasu czytałem na necie - pingi nie są zbyt dobre, tj 100-200 a nawet więcej, to norma. Więc nie dość, że są limity, że drogie, to i pewnie granie niezbyt komfortowe. Jak to się mówi: zapomnij i popij wodą.

pozdrawiam,
qrdl

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 11, 2007, 14:36:19 »
Sprawdzić pocztę, poczytać forum podczas jazdy pociągiem tak. Do innych celów nie polecam.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 11, 2007, 14:50:48 »
Nie polecam ze względu na jedną poważną wadę, niestabilność pingów. Grałem w CoD-a i najniższe pingi miałem w granicach 80-100 to za dużo by sobie pograć ale największym dramatem były ich skoki nagle do 500-1000. Do iłka by się nawet ping w granicach 400 w miarę nadawał ale gdyby był stabilny, według mnie nie da się na tym grać w nic po sieci poza szachami.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 12, 2007, 13:03:47 »
Kanał radiowy więc o stabilnych pingach można zapomnieć,tak samo o transferach jakie teoretycznie umożliwia HSDPA, HSCSD czy GPRS.No i te limity.Do gier na pewno nie.

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 12, 2007, 22:57:49 »
Zważając na powyższe (szczególnie limity transferu) to jak ustosunkujecie się do reklamy tv, w której facet przez takie łącze załatwia interesy, siedząc w parku ogląda na żywo transmisję meczu a jak zgłodniał to mu niunia co nieco przez kamerę pokazała ?

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 12, 2007, 23:02:05 »
Zważając na powyższe (szczególnie limity transferu) to jak ustosunkujecie się do reklamy tv, w której facet przez takie łącze załatwia interesy, siedząc w parku ogląda na żywo transmisję meczu a jak zgłodniał to mu niunia co nieco przez kamerę pokazała ?
Jak to jak?
Odpowiednio - maj, czerwiec, lipiec, sierpień :D

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 12, 2007, 23:27:02 »

To chyba są domysły, że na ŻYWO z pełną prędkością ogląda transmisję meczu. Może mieć slide-show  :021: A interesy, to smsem można z komórki, ot choćby taki przelew... Z ostatnim argumentem (niunią) nie polemikuje, bo takiej niuni nie znam i wątpie, że takie istnieja, co w ogóle dyskwalifikuje ową reklamę  :banan

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 12, 2007, 23:54:00 »
Reklama dźwignią handlu. Operator zainwestował w sprzęt to trza jakoś ludziom udowodnić,że bez tego ich dalsza egzystencja będzie szara i nudna. :002:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 12, 2007, 23:54:17 »
Nie no czasami cos da się zrobić. Dziś na przykład oglądnąłem film na video google i poszło bardzo płynnie.
Zreszta film polecam, wpiszcie hasło: plusy dodatnie, plusy ujemne i oglądnijcie ;)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 13, 2007, 21:28:54 »
Mam coś takiego z Orange - modem SonyEricsson GC89 + antena zewnętrzna. W zasadzie odczucia takie jak przedmówcy, tzn do grania nie nadaje się. Pingi są tragiczne ale transfer to już można uzyskać w miarę znośny :) Na WinXP było to ok. 13-16 kB/s a teraz pod Kubuntu 7.04 23-26 kB/s :) To oczywiście przy ściąganiu większych plików z dobrych serwerów. Osobiście próbowałem na tym łączu grać w Diablo II i do komfortu to brakuje sporo. Łącze służy mi do www + poczta i do tego się nadaje :)

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 13, 2007, 21:56:24 »
Sprawiłem sobie takie coś w PDA (sama simdata) i powiem, że do gg, www jest idealne. Jednak do grania się nie nadaje.

Szybkość transmisji zależy od technologii. Przyzwoitą wartość daje EDGE, na GPRS możesz sobie przegladać www i pisać na gg, działa wolniej, ale działa :)

Moim zdaniem trzeba poczekać na rozwój tej technologii, z czasem pewnie się to poprawi.
Pozdrawiam.