Autor Wątek: LOL lotnicze II  (Przeczytany 1016595 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #270 dnia: Października 28, 2007, 20:47:56 »
...hiszpański samolot z powracającymi z Bejrutu polskimi żołnierzami na pokładzie, podchodząc do lądowania, zniszczył kilkadziesiąt świateł naprowadzających...

Błehehehe - co oni się wciekli? Jak ja wracałem z Bejrutu w 1999 (egipski czarter) to też gość nie mógł poprawnie wylądować. Chyba ze 4 razy do pasa podchodził, a rok później spadł (poważnie!) do Atlantyku :021:

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #271 dnia: Października 29, 2007, 17:31:53 »

To byłby ubaw jakby wygrał...

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

« Odpowiedź #272 dnia: Października 29, 2007, 22:37:52 »
A co tam Panie w tej chmurce piszą , bo u Nas hiszpańskiego to nie znaju  :karpik
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

Molzey

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: Października 31, 2007, 18:27:35 »
http://www.saints.pl/~gtc/?q=biedronka
Jak najbardziej lotnicze... :020: Koniecznie do obejrzenia z dźwiękiem.

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #274 dnia: Października 31, 2007, 18:35:09 »
Było już nieraz.....ale za każdym razem kiedy to oglądam to padam ze śmiechu  :020: Genialność i prostota krótkometrażowych filmów + świetnie dobrane efekty dźwiękowe.
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #275 dnia: Listopada 01, 2007, 20:29:16 »
Usłyszane na częstotliwości BNA (lotnisko w Nashville, Tennessee):
członek załogi: "Zaraz! Daliście nam takie wskazanie altimetru, jakbyśmy byli 15 stóp pod ziemią!"
wieża: "No to peryskop do góry i kolowac do rampy!"

Pilot helikoptera do kontroli podejscia: "Tak, jestem 3000 stóp nad namiarem Cubla."
drugi glos na tej samej czestotliwosci: "NIE! Nie mozesz! Ja tez jestem na tej samej wysokosci nad tym samym namiarem!"
Krótka przerwa, po czym odzywa sie glos pierwszego pilota (bardzo glosno): "Ty idioto! Ty jestes moim drugim pilotem!"

Gdy samolot wylądował i właśnie hamował na lotnisku Washington National, pojedyńczy głos zawołał przez głośniki: Prrr! kurde, prrr!

Podczas "godzin szczytu" na lotnisku w Houston, jeden z lotów byl opózniony z powodów technicznych. Poniewaz bramka bylo potrzebna dla nastepnego wylotu, samolot zostal odholowany i ustawiony tak, aby ekipa techniczna mogla przy nim pracowac. Pasazerom przekazano numer nowej bramki, która okazala sie byc spory kawalek dalej. Wszyscy przeszli do nowej bramki i tam dowiedzieli sie, ze wyznaczono kolejna, trzecia juz bramke. Po chwili zamieszania pasazerowie weszli na poklad i wlasnie siadali, gdy stewardessa oglosila przez glosniki:
"Przepraszamy za klopoty zwiazane ze zmiana bramki w ostatniej chwili.
Ten lot jest to Waszyngtonu, DC. Jezeli ktos z Panstwa nie zamierzal leciec do Waszyngtonu, DC, powinien teraz wysiasc."
I wtedy bardzo zmieszany i czerwony na twarzy pilot wyszedl z kokpitu, ciagnac za soba swoje torby.
"Przepraszam" powiedzial "pomylilem samoloty."

Usłyszane na pokładzie lotu American Airlines do Amarillo w Texasie, w dzień wyjątkowo wietrzny i obfitujący w turbulencje. Podczas podejścia do lądowania, kapitan musiał faktycznie walczyć z niesprzyjającymi warunkami. Po wyjątkowo twardym lądowaniu, steward podszedł do mikrofonu i ogłosił: "Panie i Panowie, witamy w Amarillo. Prosimy pozostać na
swoich miejscach z zapiętymi pasami bezpieczeństwa podczas gdy kapitan podjedzie tym co zostało z naszego samolotu, do bramki."

Od pilota podczas jego mowy powitalnej do pasażerów: "Z przyjemnością informujemy, że wśród naszej załogi są najlepsi stewardzi i stewardessy w branży... Niestety, nikt z nich dziś z nami nie leci!"

Pilot: "Temperatura w naszym porcie docelowym wynosi 10 stopni C, mamy trochę poszarpanych chmur, ale może zdążą je obrębić do naszego przybycia. Dziękujemy, i pamiętajcie, nikt nie kocha was i waszych pieniędzy tak jak Southwest Airlines."

Z innego portalu:

Mój przyjaciel chciał przemieścić swój szybowiec Blanick na niedalekie lotnisko, po drugiej stronie przestrzeni kontrolowanej w kasie C, której wymogi nakazują min. posiadanie radia. Samolot holujący radia nie miał, ale Blanick i owszem, więc nie było problemu. Po wylocie szybowiec skontaktował się z kontrolą lotów i podał zamiar przekroczenia przestrzeni klasy C. W połowie drogi kontroler nagle zażądał skrętu o 90 stopni w prawo. Mój przyjaciel odpowiedział na to: "Co chcesz żebym teraz zrobił? Mam krzyczeć do niego przez okno?"

Kapitan linii United, już emerytowany, opowiedział tę historię, która zdarzyła się jego koledze w latach pięćdziesiątych. Jego kolega był FO (pierwszym oficerem, czyli drugim pilotem) i za dowódcę miał pilota ze "starej szkoły", zionącego ogniem kapitana.
Sceneria zdarzeń: raport przed wylotem, samolot Convair 540 Elko, lot do Las Vegas, Newada.
kapitan: "Nie dotykaj niczego, chyba że rozkażę." drugi pilot: "Tak jest, proszę pana." po półgodzinie lotu kapitan: "Jak to się dzieje, że mamy prędkość tylko 140 węzłów?" drugi
pilot: "Och, czyżby życzył pan sobie schować podwozie?"

Facet, o którym będzie mowa, był świetnym pilotem, ale nie bardzo potrafił uspokoić pasażerów. Pewnego razu samolot lądujący przed nim rozwalił sobie oponę podczas lądowania, a jej gumowe szczątki rozleciały się po całym pasie. Polecono mu poczekać aż pas zostanie sprzątnięty.
A oto jego ogłoszenie do pasażerów: "Panie i panowie, obawiam się, że będziemy mieli niewielkie opóźnienie w przylocie. Na dole zamknięto lotnisko do chwili, gdy to, co zostało z ostatniego samolotu, który tam wylądował, zostanie usunięte."

Lotnisko w Nowym Jorku. Facet wchodzi do windy a za nim kobieta w mundurku, mini spódnica, żakiet - stewardesa jakaś. Facet zaintrygowany ta sytuacja mówi:
- Hello, you fly USA airways?
Kobieta nie odzywa się, tylko patrzy na niego zdziwiona. Facet pomyslal no to co, sprębuje jeszcze raz:
- Flugen sie Lufthansa ja?
Kobieta bardziej zdziwona patrzy na niego i nic nie mówi. No trudno pomyślał facet... spróbuję jeszcze raz:
- Volare sinora Alitalia?
Wtedy kobieta mówi:
- A w mordę chcesz palancie?!
- Aha, LOT!

Podczas lotu samolotem pasażer mówi do sąsiada:
- Niedobrze mi, chyba będę wymiotować, co zrobić?
- Na ciśnij pan ten guzik nad głową.
- A po co?
- Wówczas u stewardessy zapali się światełko...
- To ja ku**a źle się czuję a ona nie potrafi sama sobie światła zapalić?

Skróty nazw lini lotniczych

LOT - Late Or Tomorrow, Last One There, Luggage On Tarmack, Lands Often on Tempelhof.
SAS - Sex And Satisfaction
SABENA - Such A Bloody Experience, Never Again!
KLM - Killing Lazy Machines
DELTA - Don't Ever Leave The Airport
TWA - The Worst Airline, Take Walk Across
TAP - Take Another Plane

samolot: Radar, jesteśmy szykiem dwóch A10, właśnie nad wami i, eee tego, zapomnieliśmy jaki mieliśmy sygnał wywoławczy.
radar: Żaden problem, przydzielimy wam tymczasowe sygnały: Głupek Jeden i Głupek Dwa.

Podczas lotu z Nowego Yorku do Los Angeles samolot musiał awaryjnie lądować w Chicago. Gdzie wyjątkowo panował upał i było bardzo słonecznie. Stewardessa poinformowała pasażerów że mogą wyjść do terminalu, gdyż planowany odlot nastąpi dopiero za 2 godziny. Wszyscy pasażerowie i obsługa wyszli z samolotu oprócz jednego pasażera.
Gdy ostatni pilot wychodził z samolotu zaczepił jedynego pasażera pytaniem:
- A pan dlaczego nie wysiada?
- Przepraszam bardzo, ale jestem niewidomy, nie znam nikogo w Chicago i wolę posiedzieć w fotelu i posłuchać muzyki...
- Ach rozumiem, ale nie chciałby pan rozprostować nóg? Przed nami jeszcze kilka godzi lotu. - Nie, proszę się nie martwić o mnie, ale jeżeli byłby pan tak dobry to czy mógłby pan zabrać ze sobą mojego psa przewodnika na spacer?
- Oczywiście że tak, żaden problem.
- Dziękuje bardzo, ale proszę wziąć ze sobą moją laskę... bo pies nie będzie posłuszny gdy nie będzie miał w polu widzenia laski.
- Nie ma sprawy.
Pilot założył przeciwsłoneczne okulary wziął psa na smycz i wyszedł z maszyny.
Wyobraźcie sobie reakcję pasażerów gdy spostrzegli wychodzącego z samolotu pilota z białą laską, ciemnymi okularami na nosie i prowadzącego psa przewodnika...

"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Egon

• *
  • Szanowne GG: 5415434
« Odpowiedź #276 dnia: Listopada 04, 2007, 11:19:50 »
Zabawne, acz niewiarygodne  :002: http://pl.youtube.com/watch?v=kyaTrpeKJH0
"Myśliwiec - Na ziemi człowiek normalny jak każdy inny - w powietrzu staje się szaleńcem szybkości, człowiekiem-błyskawicą" Arkady Fiedler "Dywizjon 303"

« Odpowiedź #277 dnia: Listopada 04, 2007, 13:53:54 »
Rzeczy, o których pilot wojskowy musi pamiętać podczas wojny

1. Jedyną rzeczą precyzyjniejszą od ognia wroga jest przyjacielski ogień.

2. Staraj się wyglądać na mało ważnego, może oni mają mało amunicji.

3. Praca zespołowa jest najważniejsza. Dzięi temu oni mają więcej celów.

4. Żadna jednostka gotowa na inspekcję nie sprawdziłaby się w walce.

5. Żadna jednostka gotowa do walki nie przeszłaby inspekcji.

6. Pamiętaj, że Twój samolot jest robiony przez tego kto dał najtańszą ofertę.

7. Nigdy nie zaczynaj ognia - to zdenerwuje resztę twojej formacji.

8. Nigdy nie siadaj do kabiny z kimś odważniejszym od siebie.

9. Nie jesteś Tomem Cruise.

10. Pociski ziemia-powietrze mają pierwszeństwo, przepuszczaj je przed sobą.

11. Jeśli nie jesteś pewny - ziemia-powietrze, to te wycelowane w ciebie.

12. Jeśli Cię trafią, pamiętaj, że lądowanie w pobliżu tych, którzy cię zestrzelili nie jest najlepszym pomysłem.

13. Inteligentne pociski też mają złe dni...

14. Najlepszą obroną jest pozostawanie poza zasięgiem ich broni.

15. Jeśli brakuje Ci wszystkiego poza wrogami - oznacza to, że jesteś w trakcie walki.

« Odpowiedź #278 dnia: Listopada 04, 2007, 14:40:02 »
-Dzisiaj jest Firefox na TVN o 23:20
-Na pewno jakieś ścierwo
-Ścierwo?! Toż to bardzo dobry film jest!
-A co może być ciekawego w filmie o przeglądarce internetowej?
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

« Odpowiedź #279 dnia: Listopada 04, 2007, 18:01:18 »

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #280 dnia: Listopada 04, 2007, 19:13:42 »

:chuck

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #281 dnia: Listopada 04, 2007, 19:32:43 »
Pierwszy F-16 w Polsce
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

« Odpowiedź #282 dnia: Listopada 04, 2007, 20:00:50 »
Widziałem tego krążownika szos kilkukrotnie na ulicach stolicy :021:

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #283 dnia: Listopada 05, 2007, 09:47:03 »
http://deser.gazeta.pl/deser/1,83453,4642804.html  :banan
chyba bardziej tutaj pasuje niż do "ciekawych wiadomości i komentarzy"
ma ktoś może wiecej zdjęć? bo jakoś nie mogę sie dopatrzeć tego dwumetrowego ubytku na skrzydle A340.
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

« Odpowiedź #284 dnia: Listopada 05, 2007, 14:30:39 »
Jest gdzieś zdjęcie tego poszkodowanego a340?