Autor Wątek: LOL lotnicze II  (Przeczytany 1016128 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #570 dnia: Marca 05, 2008, 18:04:57 »
Wybaczcie :)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #571 dnia: Marca 05, 2008, 20:46:17 »
Jak najbardziej lotnicze.

Wklejam całość, bo później zniknie ze strony źródłowej.

Za wyczyn zapewniłbym mu indeks we WSOSP-ie, miał chłop głowę na karku, wytłuściłem fragment o który mi chodzi.
Na marginesie, ja skakałem z pierwszego piętra w wieku 10-ciu lat, a największym zagrożeniem był boczny wiatr zważywszy na moją ówczesną masę. A i jeszcze jedno: budynek miał tzw. wysoki parter.

PS: Tylko nie mówcie tego mojemu pierworodnemu, bo gotów pójść w ślady ojca.

5-latek wyskoczył z okna w przedszkolu
PAP 15:15

5-letni chłopiec wyskoczył z okna na pierwszym piętrze przedszkola w Opolu Lubelskim. Wszystko wskazuje na to, że opiekunka przypadkowo zamknęła chłopca samego w klasie. Na szczęście dziecku nic poważnego się nie stało.

Jaś został zbadany w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Lublinie. Jego stan jest dobry, lekarze podejrzewają u niego jedynie lekki wstrząs mózgu, został na obserwacji w szpitalu - powiedziała Anna Smarzak z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie.

Jak wstępnie ustaliła policja w Opolu Lubelskim, pięciolatek przebywał w przedszkolu z innymi dziećmi. W pewnym momencie wyszedł do toalety. Nie zauważyła tego opiekunka, która zabrała pozostałe dzieci, wyszła z nimi z klasy i zamknęła za sobą drzwi na klucz. Gdy chłopiec wrócił z toalety, znalazł się sam w zamkniętym pomieszczeniu.

Prawdopodobnie przestraszył się, wdrapał się na parapet, otworzył okno i wyskoczył z wysokości około 4 metrów. Wcześniej wyrzucił przez okno kilkanaście pluszowych zabawek, na które skoczył. Chyba chciał w ten sposób zamortyzować upadek - powiedział rzecznik policji w Opolu Lubelskim, Jerzy Strawa.

Chłopczyk nie doznał widocznych obrażeń - poza rozciętą brodą. Sam chodził. Lekarz pogotowia zdecydował o przetransportowaniu go śmigłowcem na badania do szpitala w Lublinie - dodał Strawa. (sm)

« Odpowiedź #572 dnia: Marca 05, 2008, 21:46:09 »
Heh... całe szczęście że nic mu się nie stało. Jak by nie było to wypadek z mojej mieściny rodzinnej :)

Z drugiej strony chłopak w Navy ma już pewne miejsce. Jak podrośnie, może Polska będzie już miała lotniskowce ( oczywiście jeziorowe ).

empeck

• Gość
« Odpowiedź #573 dnia: Marca 05, 2008, 22:17:50 »
Słyszałem o tym w radio. Sam mam pięcioletnią córkę, jak pomyślę, że taki dzieciak skacze z pierwszego piętra to mi się zimno robi... Dobrze, że mu się nic nie stało, no i ma łeb na karku trzeba przyznać.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #574 dnia: Marca 05, 2008, 22:50:29 »
Jak by miał łeb to by nie skakał. Jeśli miał czas na zrzucanie pluszaków to znaczy że nie był w panice i decyzja o skoku jakoś... jakoś mi nie pasuje do tego jeśli mówimy o inteligentnym dziecku.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #575 dnia: Marca 05, 2008, 23:05:45 »
Panie to.... z Miszki Miki.
  Widziałeś Sherman ostatnio jakąś inteligentną bajkę dla dzieci?
-Przykład: Skacze se jakiś ( HGW co to jest ) powiedzmy...chodzące jajko w prążki z małymi nóżkami i rączkami, antenką i kamyczkiem na dodatek mówiące:"Huuum hiiii hi hi".Skacze przez most i niestety spada w przepaść.Płacze, kwili, nie wie co robić...ale ale - ma żółty kamyczek.Ściska go , prostuje nóżki i delikatnie, z zamkniętymi oczkami (zrośniętymi z usteczkami i pseudo-noskiem), osiada na zielonej trawce.
Nie wiem jak wam, ale duuuużo musiał bym się "naSPECJALić", żeby wyczarować takiego "bohatera". Na to chrześniak mojej kobiety- Wujek, ty też masz taki kamyczek jak skaczesz z wysokości?

Ot i cała tajemnica.

Mały jednak zachował trochę wyobraźni.Wiedział co go czeka na dole.

OT ENDE

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #576 dnia: Marca 06, 2008, 01:05:48 »
Wujek, ty też masz taki kamyczek jak skaczesz z wysokości?
To nie jest kamyczek, to jest Звезда К-36  :118:

« Odpowiedź #577 dnia: Marca 06, 2008, 15:32:28 »
Ha, jeszcze śmigłowcem sobie polatał. Normalnie przygoda życia ;).

A poważnie, to dobrze, że brzdącowi nic się nie stało.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #578 dnia: Marca 08, 2008, 09:40:02 »
Trzeba mieć fantazje ....... żeby się czołgiem po wódę wybrać   :karpik  http://www.YouTube.com/watch?v=NaaP7bQglcU
w TVP juz trąbili http://www.itvp.pl/info/news.html?channel=-1&news=672383&directory_id=2788
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #579 dnia: Marca 08, 2008, 09:55:51 »
Trzeba mieć fantazje ....... żeby się czołgiem po wódę wybrać   :karpik

Młody żołnierz jesteś  :004: i niewiele widziałeś ... 

... a jak fajnie flacha pasuje do podajnika amunicyjnego do 2A28 :karpik

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #580 dnia: Marca 08, 2008, 10:26:23 »
Niezaprzeczam .......  widziałem parę takich numerów żeby mieć świadomość że jest wiele podobnych o których nie wiem  :002:.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #581 dnia: Marca 08, 2008, 14:50:30 »
Ponoć do T-55 do lufy mieszczą się 24 wina. Ktoś potwierdzi? :118:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #582 dnia: Marca 08, 2008, 14:55:24 »
Dużo wspólnego z lotnictwem ;) - IKAR  :karpik
http://loadup.ru/video/view/?id=v2875427045
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #583 dnia: Marca 08, 2008, 23:11:48 »
Cholera.. Banan..  Na początku, jak plasnął o chodnik, to pomyślałem, że Ci się poczucie humoru wygięło bardziej niż w krzywym zwierciadle... a potem zdurniałem  :020:
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #584 dnia: Marca 09, 2008, 07:35:55 »
 ??? Ja też zdurniałem...czyżby potwierdzało się  powiedzenie że ruskie "gniotsa a nie łamiotsa".