Autor Wątek: LOL lotnicze II  (Przeczytany 1014114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #975 dnia: Października 02, 2008, 11:54:28 »
Aż dziwne że jeszcze nie było.

Historia porwania rosyjskiego samolotu.

Poniedziałek
Porwaliśmy samolot na lotnisku w Moskwie, pasażerowie jako zakładnicy. Żądamy miliona dolarów i lotu do Meksyku.

Wtorek
Czekamy na reakcję władz. Napiliśmy się z pilotami. Pasażerowie wyciągnęli zapasy. Napiliśmy się z pasażerami. Piloci napili się z pasażerami.

Środa
Przyjechał mediator. Przywiózł wódkę. Napiliśmy się z mediatorem, pilotami i pasażerami. Mediator prosił, żebyśmy wypuścili połowę pasażerów. Wypuściliśmy, a co tam.

Czwartek
Pasażerowie wrócili z zapasami wódki. Balanga do rana. Wypuściliśmy drugą połowę pasażerów i pilotów.

Piątek
Druga połowa pasażerów i piloci wrócili z gorzałą. Przyprowadzili masę znajomych. Impreza do rana.

Sobota
Do samolotu wpadł specnaz. Z wódką. Balanga do poniedziałku.

Poniedziałek
Do samolotu pakują się coraz to nowi ludzie z gorzałą. Jest milicja, są desantowcy, strażacy, nawet jacyś marynarze.

Wtorek
Nie mamy sił. Chcemy się poddać i uwolnić samolot. Specnaz się nie zgadza. Do pilotów przyleciała na imprezę rodzina z Władywostoku. Z wódką.

Środa
Pertraktujemy. Pasażerowie zgadzają się nas wypuścić, jeśli załatwimy wódkę.
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #976 dnia: Października 02, 2008, 14:01:50 »
I pomóż tu żonie :-(

Jak jeden kolega żyrandol wieszał. - historia prawdziwa w relacji jego Żony.
 Ostrzegam, że ja się zlałem ze śmiechu!

Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża kupić abażur z kryształów (to co wisi z lampami na suficie), baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy).
Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur, na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu, po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup ..tego tamtego, no obmyć).
 Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża: a może powiesimy od razu ten abażur?
 No i mąż, lub z powodu koniaku, lub widząc moje szczęście zgodził się.
 Postawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mój mąż wspiął się na tą piramidę, a mi kazał go zabezpieczać.
 Stoję taka szczęśliwa, obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona tym widokiem biorę i tak lekko pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku.
 Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie...myślałam, że zabije mnie, a on mówi
 - K…wa, ale mnie prądem pie……nęło, aż do jąder doszło, dobrze że nie na śmierć!

W miejsce wulgaryzmów wstawiłem kropeczki. Pozdrowienia dla Kosa. Sorry za tekst.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #977 dnia: Października 05, 2008, 14:57:08 »
Były już lowpassy, i to dużo :) to może dla odmiany "hi-speed groundpass" :)

http://pl.youtube.com/watch?v=-TT4AkIXfa0

Może nie lotnicze, niekoniecznie śmieszne, ale wrażenie robi
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

szyhal55

• Gość
« Odpowiedź #978 dnia: Października 05, 2008, 15:24:24 »
Jakiejs oszalamiajacej szybkosci to ten pociag chyba nie ma:D ale wyglada fajnie:)

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #979 dnia: Października 05, 2008, 15:26:35 »
Oszałamiająca prędkość? Na torach, które mamy?  :003:
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #980 dnia: Października 06, 2008, 08:48:24 »
Jak już LOLOT ;)  to ktoś policzył, że w obecnym tempie modernizacji za 120 lat dogonimy w jakości torów obecną Wielką Brytanię (która wcale nie ma najlepszych torów w Europie)... Ale nie sądzę żeby chcieli na nas zaczekać ze swoją modernizacją ;)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Siara

• Gość
« Odpowiedź #981 dnia: Października 06, 2008, 09:45:57 »
Jak już LOLOT ;)  to ktoś policzył, że w obecnym tempie modernizacji za 120 lat dogonimy w jakości torów obecną Wielką Brytanię (która wcale nie ma najlepszych torów w Europie)... Ale nie sądzę żeby chcieli na nas zaczekać ze swoją modernizacją ;)

Nawet bysmy nie chcieli...
A to dlatego, ze w Anglii pociagi przestaja jezdzic np z powodu mokrych lisci na torach. Fakt. :121:

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #982 dnia: Października 06, 2008, 10:03:14 »
To może dlatego mają średnią prędkość 2x wyższą niż my. Oszukują w pomiarach ;)
Bo u nas to choćby 20km/h, ale jedziemy. Chociaż to mocne słowo ;)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

« Odpowiedź #983 dnia: Października 06, 2008, 20:49:31 »
Jak najbardziej na lotniczo:

http://pl.youtube.com/watch?v=13D1YY_BvWU&feature=related

Karlheinz Stockhausen jest zacnym przedstawicielem niemieckiego podejścia do muzyki. Choć z drugiej strony niekoniecznie niemieckiego, gdyż chodzą słuchy, że nie umarł, tylko wrócił na Syriusza, którego jest królem ...

Powiedział też swego czasu, że zamach 11/09 to "największe dzieło sztuki stworzone przez człowieka"

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #984 dnia: Października 07, 2008, 21:59:22 »
Mam nadzieję, że nie było:

http://pl.youtube.com/watch?v=xyEoXPuf1L4&feature=related

polecam 1:10 m oraz sam koniec  :020:

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #985 dnia: Października 08, 2008, 19:03:21 »
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80651,5786442,Wezuwiusz_wybucha__Zamach_terrorystyczny__Nie__to.html?skad=rss

Wezuwiusz wybucha? Zamach terrorystyczny? Nie, to F-16...
Panikę pod Wezuwiuszem wywołał w środę olbrzymi huk, jaki rozniósł się tam rano. Setki mieszkańców Neapolu i pobliskich miejscowości dzwoniły do sił porządkowych i służb ratunkowych, informując o niepokojącej aktywności wulkanu. Okazało się jednak, że to nie wulkan był przyczyną straszliwych grzmotów, ale dwa myśliwce F-16, które przekroczyły barierę dźwięku.
Wszystkie służby w rejonie wulkanu zostały postawione w stan alarmu przez przerażoną ludność.

Na miejsce podążyło natychmiast wojsko i jednostki Obrony Cywilnej, które zapewniły, że huk nie wydobywał się z wulkanu. Nie stwierdzono żadnego dymu ani najmniejszego wzmożenia aktywności wulkanu. Mieszkańców okolicy, którzy w panice wylegli na ulice, poproszono o powrót do domów.
Nieco później ustalono, że huk wywołały dwa myśliwce, które przekroczyły barierę dźwięku nad Zatoką Neapolitańską. Dowództwo lotnictwa wojskowego wyjaśniło, że maszyny ruszyły w pogoń, otrzymawszy sygnał o podejrzanym samolocie lecącym w tym rejonie. Okazało się, że był to cywilny samolot białoruski, który wystartował z Libii i leciał do Austrii. Po zidentyfikowaniu samolotu wojskowe maszyny wróciły do bazy.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #986 dnia: Października 09, 2008, 15:58:53 »
Wprawdzie nie lotnicze... ale pojazd naprawdę niezwykły.

http://www.youtube.com/watch?v=afJ18eJeNgU

« Odpowiedź #987 dnia: Października 12, 2008, 13:50:16 »
Witam.Przegladajac sobie ebay.com w dziale aircraft , znalazlem pewna ciekawostke.Otoz pewien uzytkownik sprzedaje A-4 Skyhawk z USAF.Jednak co mnie bardziej zaciekawilo to to iz na jednym ze zdjec jest Polski samolot.Jak narazie nie wiem co to za maszyna ale mam nadzieje ze uzytkownik udzieli mi tej informacji.Ponizej zamieszczam linka ze zdjeciem.
http://img208.imageshack.us/my.php?image=polishplanesq1.jpg
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #988 dnia: Października 12, 2008, 13:55:38 »
Mi ten ogon dosyć pasuje do Iskry (choć Some1 powinien to zweryfikować ;)).

« Odpowiedź #989 dnia: Października 12, 2008, 13:57:41 »
Zdecydowanie Iskra.
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."