Autor Wątek: LOL lotnicze II  (Przeczytany 1015521 razy)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #1470 dnia: Czerwca 17, 2009, 15:34:52 »

http://www.youtube.com/watch?v=_h57Z3t6Fn4&feature=related&pos=0

muszę przyznać że dali chłopaki radę :)

czekam na Luftwaffe  :021:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #1471 dnia: Czerwca 17, 2009, 16:08:38 »
Za samo Luftwaffe pewnie się nie wezmą, ale gdyby coś takiego w klimacie "Bitwy o Anglię"? Hmmm, to by był ciekawe.

..."Dla Elizy". Dobrze że nie hymn Niemiec.  :001:
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1472 dnia: Czerwca 17, 2009, 16:17:37 »
Lepszy byłby jako dzwonek motyw z "Das boot' w technowersji grupy U96 :D

« Odpowiedź #1473 dnia: Czerwca 17, 2009, 18:57:25 »
Za samo Luftwaffe pewnie się nie wezmą, ale gdyby coś takiego w klimacie "Bitwy o Anglię"?

Teraz Simplusie dodatkowe 15min. nad Anglią  :021:

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1474 dnia: Czerwca 18, 2009, 15:30:13 »
... a teraz coś z zupełnie innej beczki.

http://www.youtube.com/watch?v=B1eVN9yWbsM

znalezione na AAA  :004: Uwielbiam ich. Szkoda , że tego juz w reżymowej nie puszczają  :005:

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #1475 dnia: Czerwca 19, 2009, 10:32:58 »
To nie jest lotnicze, ale musze to gdzieś pokazać. Prawie popłakałem się ze śmiechu.
Cała prawda o tzw. "Incydencie gruzińskim" z udziałem naszego pana Prezydenta:

http://www.youtube.com/watch?v=6Q9LRCRK1b4

Bis zum bitteren Ende.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #1476 dnia: Czerwca 19, 2009, 11:06:21 »
To nie jest lotnicze, ale musze to gdzieś pokazać. Prawie popłakałem się ze śmiechu.
Cała prawda o tzw. "Incydencie gruzińskim" z udziałem naszego pana Prezydenta:

Jak przeczytałem Twój wstęp, to myślałem, że znów jakieś propagandowe naginanie faktów w lewo lub prawo..
Mało nie spadłem z fotela ;)

A tutaj coś z pogranicza kryminału/czarnej komedii, a i wątek "lotniczy" się znajdzie ;)

Na dorocznej konferencji poświęconej naukowym metodom rozwiązywania spraw kryminalnych, prezydent organizacji AAFS, Dr. Don Harper Mills, zadziwił słuchaczy opowieścią o najdziwniejszym przypadku, dotyczącym kwalifikacji prawnej i przyczyny śmierci, z jakim przyszło mu się spotkać:

23 marca 1994, koroner badał ciało młodego chłopaka - Ronalda Opus - i stwierdził, że bezpośrednią przyczyną zgonu była rana postrzałowa głowy. Jednak według świadków denat skoczył z 10 piętra budynku chcąc popełnić samobójstwo. Zostawił on list pożegnalny, w którym wyjaśnił przyczyny swojej decyzji, a którego autentyczność potwierdzono po dokładnym zbadaniu.

W chwili oddania skoku, gdy był na wysokości 9-go piętra, w jednym z mieszkań nastąpił wystrzał ze strzelby - kula przebiła szybę i trafiła Ronalda prosto w głowę powodując jego natychmiastową śmierć. Ani strzelający, ani Ronald nie wiedzieli, że tuż poniżej 8-go piętra zamocowana była siatka ochraniająca pracujących na wysokości robotników przed niespodziewanym upadkiem - czyli Ronaldowi nie udałoby się popełnić samobójstwa - siatka by go zatrzymała.

Zwyczajowo - kontynuował dr Mills - osoba, która próbuje popełnić samobójstwo i osiąga swój efekt nawet innym sposobem niż to sobie zaplanowała nadal jest uważana za przypadek samobójstwa. Jednak w przypadku pana Opus'a mamy do czynienia z nieco inną sytuacją - został on śmiertelnie postrzelony podczas skoku z dziesiątego piętra, który normalnie zakonczyby się jego śmiercią, jednak z powodu siatki, nie udałoby mu się popełnić samobójstwa - dlatego też koroner uznał, że w tym przypadku należy sprawę traktować jako morderstwo.

Śledztwo wykazało, że pokój na 9-tym piętrze, z którego oddano strzał zamieszkany był przez starsze małżeństwo, które właśnie w tym momencie się kłóciło, a mężczyzna groził żonie bronią. Był on tak zdenerwowany, że pociągnął za spust, ale nie trafił w żonę, a kula ugodziła padającego Rolanda. Kiedy ktoś zamierza zabić osobę A, ale zabija osobę B jest winny morderstwaosoby B. Gdy mężczyźnie postawiono zarzut zabójstwa, zarówno on jak i żona byli zszokowani. Oboje stwierdzili, że myśleli, że broń była nie naładowana. Mężczyzna twierdził, że ma taki nawyk, że podczas kłótni grozi żonie nie nabitą bronią, ale nigdy nie miał zamiaru jej zabić, czy zranić. Dlatego śmierć Rolanda powinna zostać uznana za wypadek - ze względu na fakt,że broń była przypadkowo naładowana.

Dalsze śledztwo ujawniło świadka, który widział jak syn starszej pary ładował nieszczęsną broń kilka tygodni przed zdarzeniem. Okazało się, że kobieta odmówiła synowi wsparcia finansowego gdy poprosił ją o pieniądze na usunięcie ciąży swojej 16-stoletniej dziewczyny, a ten, znając zwyczaj grożenia bronią przez ojca, naładował strzelbę w nadziei, że matka zostanie zastrzelona. W takiej sytuacji sprawa znów stała się sprawą o morderstwo Ronalda Opus. I tu następuje najciekawsza część opowieści:

W śledztwie okazało się, że synem małżeństwa był właśnie Ronald Opus!

Ciąża dziewczyny, brak środków finansowych i nieudana próba zemsty na matce spowodowała, że chłopak zdecydował się na samobójczy skok z dachu budynku. Skok ten został przerwany strzałem w głowę ze strzelby, którą sam naładował w nadziei, że zginie jego matka. I tak dochodzimy do ostatecznego zamknięcia sprawy - uznanej w efekcie za udaną próbę samobójstwa.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #1477 dnia: Czerwca 19, 2009, 11:57:12 »
Dobre, dobre haha
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1478 dnia: Czerwca 19, 2009, 23:52:08 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1479 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:05:57 »
Rutkov, zaczynam się Ciebie bać.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #1480 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:20:43 »
Hmm...Herr Rutkov,  że się ładnie spytam... skąd Ty tę Helgę wytrząchałeś? :021:
ja też taką chcę !!!!

No nie bądź pasikonik... ja też chcę:), wiesz po starej znajomości.

Mazaczku... Ty się jego nie bój:) ja Cię obronię:)))
byle nie o fiveoclock, mam wtedy herbatkę:)

« Odpowiedź #1481 dnia: Czerwca 22, 2009, 02:34:21 »
Rutkov, zaczynam się Ciebie bać.

Nie ty jeden... xD

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #1482 dnia: Czerwca 22, 2009, 14:04:19 »
Nie ty jeden... xD

No to macie:

:118:

Bis zum bitteren Ende.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #1483 dnia: Czerwca 22, 2009, 14:39:09 »
zack, boskie...  :576:

Teraz taki symulatorowy LOL.
Czyżby już bezpowrotnie minęły złote czasy, kiedy to Allegro było najtańszym sklepem pod słońcem?

Najtaniej tylko na Allegro ;)

a tu dla porównania:

Sklepowa drożyzna ;)

"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

chincz

• Gość
« Odpowiedź #1484 dnia: Czerwca 23, 2009, 08:52:33 »
Chyba się wakacje zaczęły. Ale gdyby przypadkiem np. Sz.P. Toyo stwierdził, że sprawa jest poważna, to proszę przenieść do odpowiedniego działu  :002:
http://wiadomosci.onet.pl/1562565,2679,1,polskie_wojsko_na_tropie_ufo,kioskart.html