Ja jednak apeluję o zaniechanie prób politycznych charakterystyk poszczególnych liderów różnych partii TYM forum. W politycznym bagnie nigdy nikt się z nikim nie dogada, więc szkoda marnować na to czas.
Wracając do LOL i tematu brata byłego prezydenta - tu jest tego więcej:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,119674,title,J.-Kaczynski-Tu-154-to-przerobiony-bombowiec-powinien-poscinac-te-drzewa,wid,12635338,wiadomosc.htmlGdyby jednak znikło - zacytuję "perełki":
"Tu-154 to w istocie przerobiony bombowiec" i "brzoza o średnicy 40 centymetrów nie powinna mu urwać skrzydła"
[...]
Ja tam przecież byłem 10 kwietnia wieczorem i ta część, pod którą są koła i salonik, pierwszy przedział, była wywrócona, a całej reszty nie było, jakby wyparowała, rozbiła się w drobny mak. Trzeba odpowiedzieć na pytanie, dlaczego bombowiec, bo TU-154 to przecież przerobiony bombowiec, który spada bez rozbijania z 80 metrów, w tym wypadku się kompletnie rozsypał
Tragiczne jest to powtarzanie o upadku z 25 a teraz z 80-ciu metów
jedno możemy powiedzieć z pewnością: piloci zostali wprowadzeni w błąd. Ich zachowanie do ostatniej chwili wskazywało na to, że uważali, że są nad pasem.
Ciekawe, czy spokojne odliczanie wysokości poniżej 100m PRZED drugą NDB, zejście poniżej minimum pilota, samolotu i lotniska zalicza się do świadomości pobytu nad pasem ?
Sam nie wiem, czy takie polityczne rozgrywanie tragedii jest bardziej LOL, czy sad? Mnie to już nie bawi
Jeżeli nie nadaje się do "LOL lotnicze" - proszę wywalić w trybie "ohne Luger"...