Autor Wątek: LOL lotnicze II  (Przeczytany 1014337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #7215 dnia: Kwietnia 15, 2024, 09:43:39 »
Chomik luzem, bez taśmy, na tym forum? Nie przystoi.
Choć kto jeszcze na tym forum pamięta akcje z chomikiem, co nie Yoyek ;-)?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #7216 dnia: Kwietnia 15, 2024, 11:16:04 »
Jeszcze się kilka osób by się trafiło ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #7217 dnia: Kwietnia 15, 2024, 15:53:40 »
Same stare dziady, jak ja.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #7218 dnia: Kwietnia 16, 2024, 07:41:27 »
Ja jestem młody, pikny i nawet schudłem  :032:.

PS. A propos dziaderstwa to wczoraj wykopałem pytę z żelazną dziewicą i kilkoma filmami z IL-2, którą Waylander nagrał mi w czerwcu 2004 roku :041:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7219 dnia: Kwietnia 20, 2024, 15:26:57 »
Przepraszam, wiem, że to nie ten moment, ale WTF? :evil:  https://wpolityce.pl/kraj/689164-ostatnie-pozegnanie-sp-damiana-sobola-w-przemyslu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7220 dnia: Kwietnia 20, 2024, 22:13:34 »
Przepraszam, ale nie rozumiem czemu dałeś to do LOL-a?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7221 dnia: Kwietnia 21, 2024, 11:34:28 »
Przepraszam, ale nie rozumiem czemu dałeś to do LOL-a?

Dodajmy, do "niemieckiego" LOL'a. Podłoga kościoła w Przemyślu, dodatkowo na pogrzebie byli izraelici.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7222 dnia: Kwietnia 21, 2024, 20:57:41 »
Nie kumam w czym Ci wadzi hinduski symbol szczęścia :002:

Swoją droga, jest to ogromna tragedia i sytuacja taka nigdy nie powinna mieć miejsca, ale czy waszym zdaniem nie jest to deprecjonowanie odznaczeń? Osobiście nie kojarzę, aby tych dwóch rolników co zginęło w Przewodowie od ukraińskiej rakiety jakoś wyróżniono.
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

« Odpowiedź #7223 dnia: Kwietnia 21, 2024, 23:30:50 »
Swoją droga, jest to ogromna tragedia i sytuacja taka nigdy nie powinna mieć miejsca, ale czy waszym zdaniem nie jest to deprecjonowanie odznaczeń? Osobiście nie kojarzę, aby tych dwóch rolników co zginęło w Przewodowie od ukraińskiej rakiety jakoś wyróżniono.
Bo byli to dwaj zupełnie przypadkowi ludzie. Natomiast zabity w Strefie Gazy człowiek zasłużył się nie tylko w tej ostatniej akcji, gdy pojechał pomagać  potrzebującym do rejonu gdzie toczy się wojna. Za to został odznaczony.

« Odpowiedź #7224 dnia: Kwietnia 21, 2024, 23:36:25 »
Nie kumam w czym Ci wadzi hinduski symbol szczęścia :002:

Trochę kontekstu. Order Odrodzenia Polski nadawany jest za "wybitne osiągnięcia na polu oświaty, nauki, sportu, kultury, sztuki, gospodarki, obronności kraju, działalności społecznej, służby państwowej oraz rozwijania dobrych stosunków z innymi krajami". Pan Damian Soból w szczególności został odznaczony "za wybitne zasługi w działalności na rzecz osób potrzebujących pomocy i wsparcia". Oprócz pomocy w Gazie, pan Soból pomagał też wcześniej ofiarom trzęsienia ziemi w Turcji oraz uchodźcom z Ukrainy. Krzyż Kawalerski to najniższa, piąta klasa Orderu Odrodzenia Polski. Poszczególni prezydenci nadawali po kilka, nawet kilkanaście tysięcy Krzyży Kawalerskich w trakcie swoich kadencji. Akurat Andrzej Duda nadał ich stosunkowo mało, bo tylko ok. 1300. W sumie w Trzeciej Rzeczypospolitej nagrodzono tak 35 tysięcy osób.

Nie znam się za bardzo na orderach i odznaczeniach, ale nic mnie nie razi ani w uzasadnieniu nadania, ani w życiorysie tego pana. Bardzo bym się zdziwił, gdyby w tym tłumie nagrodzonych akurat pan Soból wyróżniał się negatywnie. Ale może się mylę?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7225 dnia: Kwietnia 22, 2024, 00:12:17 »
Wracając do tematu, dziś na obiad ryż!

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7226 dnia: Kwietnia 23, 2024, 18:33:54 »
Chyba bym się ze...ł ze strachu jakbym takie coś zobaczył w locie. ;D

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7227 dnia: Kwietnia 23, 2024, 22:20:01 »
Nasz krajowy Jelonek Rogacz co prawda mniejszy, ale też wywołuje odpowiedni efekt psychologiczny.
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

« Odpowiedź #7228 dnia: Maja 06, 2024, 10:48:33 »
Jeśli było to mam nadzieję, że dawno.

Tłum.:
Dziś mija 35. rocznica śmierci Sir Douglasa Badera i nie mogłem pozwolić, aby ten dzień przeszedł bez opowiedzenia historii o bohaterze RAF. Wygłaszał on przemówienie w ekskluzywnej szkole dla dziewcząt na temat swoich doświadczeń jako pilot podczas II wojny światowej. “Miałem dwóch F*ckerów za sobą, trzech F*ckerów po mojej prawej stronie, kolejnego F*ckera po lewej,” opowiadał publiczności. Dyrektorka zbledła i przerwała: “Panie i panowie, Fokker to był niemiecki samolot.” Sir Douglas odpowiedział: “To może być prawda, pani dyrektor, ale ci F*ckerzy byli w Messerschmittach. GRANT TUCKER

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #7229 dnia: Maja 12, 2024, 21:53:04 »
.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka