Autor Wątek: Pokazy w Irlandii. Saithill Air Show.  (Przeczytany 1887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pokazy w Irlandii. Saithill Air Show.
« dnia: Czerwca 24, 2007, 22:29:03 »
Witam.Wlasnie wrocilem z pokazow w IRL.co do przygotowania to srednio zrobione ale bylo na co popatrzec.W pokazie wziely udzial:Ef-2000 eurofighter ,Thunderbirds,Tucano,Extra 300 x4(team),CASA,i pare innych samolotow wraz ze smiglowcami.Jesli bede mogl wzocic fotki to to chetnie zrobie.
Ef-2000 byl naprwade imponujacy w powietrzu a Thunderbirds pokazaly klase sama w sobie.Tak ogolnie bylo na co popatrzec :banan.
Jednak pokazy zakonczyly sie tragicznie:(Smiglowiec MERLIN wystartowal po czym wzniosl sie na 300-400 metrow  wykonywal zakret w lewo i w tym momencie odpadly od niego drzwi ladowni ktore trafil prosto w ludzi:(Trzy osoby odwieziono w stanie cezkim do szpitala.

P.S.Chociaz pogoda nie dopisala naprawde pokazy byly warte wyjazdu z domu :004:
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Odp: Pokazy w Irlandii. Saithill Air Show.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 24, 2007, 23:40:27 »
Sorry ze post pod postem ale wstawiam czesc zdjec z pokazow.Kolejna bedzie moze jutro jak mi kumpel zgra z aparatu :118:
Zapomnialem dopisac ze wraz z Thunderbirds przylecialy dwa A-10  :karpik

Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 24, 2007, 23:54:53 »
@mirage9 może pisz po irlandzku? Rozumiem podniecenie ale jakiś szacunek też nam się należy, ileż razy można zwracać uwagę?

Ps;
Ale zdjęcia dawaj, dopiero pózniej będą strzały  :118:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 25, 2007, 00:31:32 »
Kush, prosicie - macie (nic nie poradzę na jakość bo żona "fotografomaniła", ja miałem za szeroko jadaczkę rozwartą):

Przytoczę jeszcze tylko co moja żona powiedziała po występie Ptaków Gromu: "Teraz mógłby jeszcze raz polecieć ten co na początku" (czyli Typhoon)  :004:
I na koniec mała rada - nie zabierajcie małych dzieci ze sobą bo się rozpłaczą i Wy macie po imprezie. Najlepiej też nie brać ze sobą niczego do utrwalania obrazów z imprezy. Szkoda czasu bo i tak jakość nie będzie pro a Wy stracicie super widoki. Jechać, zobaczyć zapamiętać na całe życie. Filmy i zdjęcia niech sobie inni robią. :021:

Glebas

• Gość
Odp: Pokazy w Irlandii. Salthill Air Show.
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 26, 2007, 03:17:38 »
Najlepiej też nie brać ze sobą niczego do utrwalania obrazów z imprezy. Szkoda czasu bo i tak jakość nie będzie pro a Wy stracicie super widoki. Jechać, zobaczyć zapamiętać na całe życie. Filmy i zdjęcia niech sobie inni robią

Racja na Youtube znalazłem mnóstwo filmów z tej imprezy, tyle że to był chyba “Salthill Air Show”?

Tu linki do wypadku o którym wspominał Mirage9
http://www.youtube.com/watch?v=NtDRHUfnZIo&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=-NCRV0LH2n8

http://www.youtube.com/watch?v=1aTJKYEaBJo&NR=1

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 26, 2007, 05:00:41 »
Tak impreza nazywa sie Saithill Air Show.Potocznie mowie sie na to Galway Air Show poniewaz Saithill to bardzo mala miescina.

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 26, 2007, 08:29:09 »
Nie zrozumieliśmy się chyba. :002:
Chciałem się upewnić czy to jest SAL-T-HILL tak jak znalazłem w sieci czy SA-I-THILL tak jak Ty podajesz.
Być może są jakieś rozbieżności między nazwą oficjalną, a regionalną używaną przez miejscowych...?
Jeśli znacie takie smaczki, bo tam przecież byliście, to się podzielcie... :004:

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 26, 2007, 14:28:35 »
Tak jak obiecalem dodaje wiecej zdjec.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 28, 2007, 20:51:53 »
Jednak pokazy zakonczyly sie tragicznie:(Smiglowiec MERLIN wystartowal po czym wzniosl sie na 300-400 metrow  wykonywal zakret w lewo i w tym momencie odpadly od niego drzwi ladowni ktore trafil prosto w ludzi:(Trzy osoby odwieziono w stanie cezkim do szpitala.
Trochę przesadziłeś  :121: nawet trochę bardzo.
- po pierwsze, to były drzwi ewakuacyjne;
- po drugie, odpadły na wysokości 150 stóp, czyli na 46 metrach,
- po trzecie, obrażenia trzech osób były lekkie/marginalne, gdyż były wynikiem próby ucieczki przed tymi drzwiami, a nie trafieniem przez nie.

Właśnie wyszedł wstępny raport z tego wydarzenia, przyczyną, która zostanie zapewne potwierdzona, była ingerencja widzów, którzy przed lotem zwiedzali wnętrze maszyny i celowo, lub nie babrali przy dźwigni zrzutu wyjścia ewakuacyjnego... coś jak dwa lata temu w Radomiu  :121:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 30, 2007, 22:47:35 »
Tutaj jak na razie najlepszy film z imprezy chociaż brakuje mi A-10. Goście na tych extra'ch zrobili naprawdę świetną robotę. Miejscami przyćmili TB ale to inne klasy ;) A-ha, i nie zwracajcie uwagi na slogany na końcu filmu bo co to niby ma wspólnego z podziwianiem kunsztu pilotów?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2007, 22:55:50 wysłana przez Wacha »

Glebas

• Gość
Odp: Pokazy w Irlandii. Salthill Air Show.
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 01, 2007, 00:46:05 »
...jak na razie najlepszy film z imprezy ...
Coś fajnego :banan
A co to tak pięknie gra?
Ale w koń-cu dowiem się czy to jest Salthill , czy też Saithill, albo przyjdzie mi umrzeć w nieświadomości? :karpik

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 01, 2007, 09:04:11 »
... czy to jest Salthill , czy też Saithill...

Wystarczy Googlnąć i wszystko jasne