Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143977 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

37Darek

• Gość
Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #255 dnia: Lipca 03, 2008, 14:23:20 »
Kilka fotek z dzisiejszego lotu. Piloci Cygan, Loku i ja. Najpierw jajkowanie na MD 500E nad Pruszczem Gdańskim a dalej UH 1 nad Birmą.

Fotki Loka

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: Lipca 09, 2008, 23:21:25 »
Tiger Moth na trasie Poprad- Bańska Bystrzyca - 37Darek i ja.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #257 dnia: Lipca 10, 2008, 00:59:51 »
Kapulet dziękuję bardzo za ten miły lot. Zwiedzaliśmy tereny jakie miałem już okazję poznać w IŁkowym lataniu. Słowacja kraj jakże piękny i zapomniany. Szukamy daleko ładnych miejsc do zwiedzania w wirtualnym świecie a są one tak blisko. Zapraszam chętnych do lotów z nami. Podstawowymi samolotami są Lublin, RWD 8 i Tiger Moth.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #258 dnia: Lipca 12, 2008, 23:51:18 »
Dziś trasa Toruń - Dęblin

Dzięki Darek za czas i wspaniały lot.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #259 dnia: Lipca 13, 2008, 00:45:00 »
Dziękuję, dziękuję. Dziś nie wstawiam fotek, moje wyglądają na podobne. No to teraz tylko czekać na następny wspólny lot.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: Lipca 31, 2008, 23:59:13 »
Dziś z Kapuletem zaliczyliśmy następny wspólny lot. Trasa Perpignan > Montpellier > Marseille > Torino > Grenoble > Lausanne > Geneve. Mówiąc prościej Pireneje, Morze Śródziemne i Alpy.

« Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 04, 2008, 17:11:00 »
Witam,

Jestem tutaj nowy, ale mam nadzieję że uda mi się jakoś z Wami polatać :)
Odpowiada mi każdy typ samolotu, może być również helikopter ;)

Chciałbym też zadać pytanie - czy na wspólne loty umawiacie się tylko tutaj czy może jest też jakieś inne miejsce gdzie można ewentualnie zgłosić chęć towarzyszenia Wam w podboju przestworzy? :D

Pozdrawiam,
Michał

« Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 04, 2008, 19:55:59 »
Chciałbym też zadać pytanie - czy na wspólne loty umawiacie się tylko tutaj czy może jest też jakieś inne miejsce gdzie można ewentualnie zgłosić chęć towarzyszenia Wam w podboju przestworzy? :D

Podstawa to:

- PW bo trudno zaśmiecać forum informacjami o prywatnym życiu, wolnym czasie itd.
- GG osób tutaj często latających - większość jest w profilach.

Jeżeli jednak masz ciekawy pomysł na lot, misję itp. to daj po prostu info w tym temacie co proponujesz, kiedy i jakimi maszynami (wzorce masz) wraz z podanym GG. Uczestnicy lotów online zwykle porozumiewają się prywatnie, ale jak coś fajnego zaproponujesz, dasz do siebie kontakt to na pewno coś się zmontuje - szczególnie, że niedługo koniec sezonu letniego (za miesiąc, półtora) i na pewno w wolnym (naszym) czasie znowu będą królować simy.

Pozdrawiam

PS. Ze swojej strony proponuje umieszczanie tutaj "ofert" lotów z podaniem maszyn, które sobie zakupiliśmy dodatkowo lub mamy darmowe co umożliwi dogadanie się co do lotów.

Skoro zaproponowałem to zacznę:

Dodatki płatne:
Shockwave/A2A - P-40, B-17, B377, Spitfire Mk.I, Bf-109E, A6M (niestety P-51 i P-47 nie ma jeszcze fix'a do FSX Sp2/Acc)
Iris - T-6 Texan II, PC-9
Nemeth - CH-53, EC-135
RealAir - Spitfire, SF-260
Aerosoft - Piper Cheyenne, Hughes H-1, Beaver X, DHC-6, Seahawk
FlightReplicas - Me-262

Darmowe:
Gennadish - Dr.1
Empeck - Lublin
Simhangar - RWD-8
Robert Bruce - Bristol F2B

... no i oczywiście samoloty defaultowe.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2008, 21:41:24 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 04, 2008, 20:29:26 »
U mnie:

-A2A (Shockwave) Bf-109 E
-A2A (Shockwave) B-377
-JF Tiger Moth

-Lublin
-RWD-8 (Simhangar  :004:)
-Dr.I
-Bristol

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 04, 2008, 21:11:57 »
Dziękuję za odpowiedź.
Jeśli chodzi o pomysły na loty to może na razie się wstrzymam, za to będę wdzięczny za jakąkolwiek informację o lotach przez Was planowanych (potem może i na mnie przyjdzie kolej zorganizowania ;) ).

Co do samolotów, to z płatnych dodatków o których warto wspomnieć to chyba tylko SF-260.
Posiadam dodatkowo Acceleration (jak zapewne większość z Was :) ).

Darmowe to podobnie jak u Was Lublin, RWD, Bristol.

« Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 04, 2008, 21:40:10 »
Darmowe to podobnie jak u Was [...] Bristol.

Do Bristola świetnie pasuje darmowy Fokker Dr.1 ściągnij sobie:

- tutaj o nim temat: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=9934.0 (masz tam też linki do dodatkowych skinów).
- stąd go możesz ściągnąć: http://www.neoqb.com/fokker/

... i już masz komplet do latania  "szmatolotami"  :001:

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 05, 2008, 08:01:03 »
Japonia

THX Darek

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 05, 2008, 13:31:59 »
Dziękuję również za lot. Lecieliśmy nad południową częścią Japoni. Start z lotniska Tsushima na wyspie Ko-zaki dalej lot nad Honshu do Nanki-Shirahama i powrót nad Shikoku do lotniska Saga. Nie myślałem wcześniej o tym kraju. Nawet w MFSX Japonia wygląda naprawdę ładnie. Morze Japońskie, Pacyfik, zatoki, wyspy, góry. Naprawdę wspaniałe miejsce do lotów on line, po prostu teren bardzo urozmaicony i każdemu może się coś spodobać. Następnym razem lecimy dalej zwiedzać wyspy. Oczywiście start będzie na lotnisku Saga. Kapulet dziękuję.

« Odpowiedź #268 dnia: Sierpnia 05, 2008, 13:39:51 »
Bardzo ładnie.

Samolot darmowy? Czy jest to płatny dodatek?

Pozdr.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: Sierpnia 05, 2008, 13:47:55 »
Samolot darmowy? Czy jest to płatny dodatek?

F-5E. Czytaj dokładniej forum :004: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=9907.90