Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 144004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

37Darek

• Gość
Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #270 dnia: Sierpnia 05, 2008, 14:06:55 »
MacMathys masz tu link do darmowego F 5A, może nie tak ładny jak F 5E Alphasim ale da tobie wiele radości. http://www.simviation.com/cgi-bin/syb2.cgi?section=military&file=F-5A.zip

« Odpowiedź #271 dnia: Sierpnia 05, 2008, 15:04:18 »
F-5E. Czytaj dokładniej forum

Czytam czytam i widziałem tamtego Alphasim'a, ale nie doczytałem, że akurat nim lataliście po Japonii :)
Muszę się zastanowić nad kupnem, chętnie bym do Was koledzy dołączył.

Na razie jednak muszę powalczyć z FSX bo coś niedobrego się stało i przy uruchomieniu wyrzuca błąd :( Co gorsza po reinstalacji nic się nie poprawiło.

37Darek dzięki za link, jak uporam się z tym błedem to na pewno sprawdzę :)

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #272 dnia: Sierpnia 05, 2008, 17:47:52 »
Nie wiem jaki masz system, ale jeżeli myślisz o reinstallu, to usuń folder FSX z :
c://Documents and settings/nazwa użytkownika/dane aplikacji/Microsoft

Najlepiej zainstaluj FSX od podstaw, potem ściągnij Service Pack 1 i Service Pack 2. To warunek żeby latać online z resztą ekipy.

Polecam założenie konta na Sim Outhouse, z uwagi, że tam są do zassania samoloty zrobione narzędziami do FSX, a nie toolsami z FS2004. Piglet, autor tego F-5, nie wrzucał nigdzie swojego samolotu poza SOH, więc to co Ci dał Darek, to jest pirat, nie będący w dodatku samolotem FSX (wrzucony bez zgody autora na simviation, ale to jest na tym serwisie norma - strasznie zszedł na psy)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: Sierpnia 05, 2008, 22:07:22 »
Upss panowie w piraty to ja się nie bawię, nigdzie nie napisali , że poważna stronka dostarcza takich ciekawostek, widzę, że pomału atmosfera robi się niepotrzebnie gorąca. Link do ogólno dostępnej strony http://www.simviation.com/fsxmilitary5.htm Samolot FS2004/FSX Northrop F-5A "Freedom Fighter" Package. Zapewne dużo osób zna to miejsce. Jeśli faktycznie jest jak piszesz Lucas proszę adminów o usunięcie mojego posta z Forum.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #274 dnia: Sierpnia 05, 2008, 22:35:34 »
Spokojnie, Lucas użył mocnego słowa, ale w gruncie rzeczy chodzi o DARMOWY samolot, który jednak został na tamtym serwisie umieszczony bez zgody autora i w dodatku z błędnym opisem. ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #275 dnia: Sierpnia 05, 2008, 22:38:47 »
Spokojnie, Darek, to moja wina, bo nieprecyzyjnie i za mocno się wyraziłem.
Na Simviation jest kilku typów, którzy wrzucają nie swoje prace, dodają malowania i piszą, że jest to "updated", "fsx tested" i tym podobne bzdury. Raz, że wprowadzają ludzi w błąd, dwa wrzucają prace bez pozwolenia autorów.
W tym przypadku model wrzucił oryginalny autor, ale mogę przysiąc, że gdzieś indziej jest ten sam samolot, wrzucony przez innego typa. Więc fałszywy alarm, przepraszam za zamieszanie.

PS: Naprawdę polecam Sim Outhouse. Siedzimy tam z Empeckiem i Some1. Fajni ludzie i mała, ale bardzo rzetelna biblioteka dodatków.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #276 dnia: Sierpnia 06, 2008, 12:09:51 »
Czyli wyszło, że ta zadyma z prawami autorskimi i opisami to faktycznie niepotrzebny dym. W tym wypadku bujda na resorach. Patrzę na to z przymróżeniem oka. Mimo wszystko nie zmienia to faktu, że F 5A o którym była mowa faktycznie lata w MFSX a jego kokpit tak naprawdę bardziej mi odpowiada niż F 5E Alphasim. Można czepiać się jego modelu 3D i niewidzialnego uzbrojenia pod skrzydłami i kadłubem w wersji "gołej" ( jego zarysy widać na tle chmur, wypuszczonego podwozia ) ale sorry mam to w nosie bo czerpię radość z latania. Faktycznie na rynku po za kilkoma darmowymi, ładnymi modelami do MFSX, pozostaje nam tylko alternatywa wyboru modelów robionych pod MFS 2004 przekształconych pod MFSX lub zakup konkretu. Wybór należy do każdego z nas latać czy nie latać darmowymi dodatkami różnej, czasami dobrej czasami złej jakości.

« Odpowiedź #277 dnia: Sierpnia 07, 2008, 16:46:17 »
Uporałem się w końcu z reinstalacją FSX  :banan więc jakby się szykował jakiś lot, to jestem chętny.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #278 dnia: Sierpnia 10, 2008, 12:12:53 »
Starszy i młodszy brat, czyli F-5E i F-20 na trasie: Saga>Omura>Amakusa>Totorri>Nagoya.

Piloci: F-5E 37Darek, F-20 Kapulet, leciał z nami również MacMathys na T2, ale z powodu usterki zmuszony był wylądować wcześniej.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: Sierpnia 11, 2008, 00:47:22 »
No to następny etap lotu nad Japonią już zaliczony. Początek lotu w Nagoya dalej Noto i lądowanie w Fukushima. Nazwy troszkę egzotyczne dla nas. Lecieli Kapulet, MacMathys, 37Darek. Samoloty OV-1 B/D Mohawk.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #280 dnia: Sierpnia 15, 2008, 12:35:20 »
Dalsza część lotu nad Japonią. Tym razem PC-9 i F-20.

37Darek i Kapulet

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #281 dnia: Sierpnia 23, 2008, 15:39:08 »
Wczorajszy ostatni etap lotu nad Japonią, tym razem Nasz LIM  :001:

Następne loty już nad Wielką Brytanią - początek w Splitach.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: Sierpnia 24, 2008, 20:35:04 »
We wtorek postawię serwer ok 21.00 Game Spy zakładka Adventures. Lot na Lublin, RWD 8 i RWD 14. Chętnych prosiłbym o kontakt PW lub GG.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #283 dnia: Sierpnia 24, 2008, 23:01:23 »
Dziś pierwszy lot na RWD 14b Czapla. Kapulet i ja. Samolot naprawdę super, jeszcze raz dziękuję bardzo.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #284 dnia: Sierpnia 24, 2008, 23:02:27 »
To i moje trzy grosze :001:

Wtorek 21.00 Game Spy zakładka Adventures. Lot na Lublin, RWD 8 i RWD 14 - zapraszamy chętnych do zabawy :010: