Z dzisiejszego poranka: mała zabawa z cyganem -
Blue Thunder.PL 

Podglądanie wieży (w jednej maszynie stąd fotka z prawego fotela):

Przy okazji dzisiejszych lotów wpadliśmy na pewien pomysł, który może umożliwi wciągnięcie do zabawy osoby mające słabszy nieco sprzęt. Było to wynikiem faktu, że w Polsce cygan musi wyłączać lub minimalizować autogen, u mnie jest tak średnio, a niektórzy mają "wypasiony komp" i ustawienia prawie na full. To czasem utrudnia wspólne latanie.
Dlatego postanowiliśmy spróbować zwiedzić Afrykę bo na większości tamtejszego terenu FPS-ów jest 2 razy tyle co w Polsce. Wymyśliliśmy więc wypad siłami ONZ (najbardziej jakoś do tego pasuje i łatwo skiny zrobić) do paru znanych z TV krajów. Dla zwiększenia płynności sceneria defaultowa i samoloty raczej też defaultowe lub darmowe (do wspólnego uzgodnienia).
Ponieważ na pomysł wpadliśmy latając "wiatrakami" to od "wiatraka" zacząłem:

potem jednak pomyślałem o innych maszynach, w tym o tych co lubią większe samoloty (w końcu ktoś tę wyprawę musi zaopatrywać)

Może jutro wieczorem (a w zasadzie dzisiaj bo już po północy) zmontujemy małą wyprawę? Może znajdzie sie ktoś obeznany i spróbujemy obsługę ATC w FSX (program wieży przecież jest wbudowany w FSX)
Przed południem wrzucę skiny