Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #60 dnia: Lipca 21, 2007, 13:40:50 »
Czy jest ktoś chętny do polatania na dzisiejszy wieczór? Ja mogę rozpocząć tak koło 20 może 21.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: Lipca 21, 2007, 14:09:49 »
U mnie traning APA.sq o tej porze, ale na marginesie własnie sprawdzałem mi-2 nemetha pod fsx - dziala lecz nie  wszystkie przyrzady pil. np sztuczny horyzont i wariometr .Tak wiec loty bez widocznosci - nie , do latania dla frajdy online (DZWA) jak najbardziej.

Odpowiedź w kwestii działania Nemeth Mi-2 i dalsza wymianę uwag na temat działania lub nie działania sprzętu z FS2004 w FSX przeniosłem do nowego wątku: Samoloty i śmigłowce z FS2004 - działające w FSX - wymiana spostrzeżeń i porad. - http://www.il2forum.pl/index.php/topic,9195.msg140619.html#msg140619

« Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2007, 17:05:02 wysłana przez Razorblade1967 »
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 21, 2007, 20:55:53 »
U mnie traning APA.sq o tej porze ...

Szkoda, ja w każdym razie wystawię serwer - jeśli są chętni do polatania jeszcze dzisiaj to kontakt na GG 4915536 - podam dane do TS.

« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 22, 2007, 12:46:52 »
Czy dzisiaj są chętni do wspólnego latania?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 22, 2007, 13:37:10 »
Ja z chęcią, tylko o której godzinie i jakimi maszynami?

« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 22, 2007, 13:59:20 »
1. Maszyny uzgodnimy przed "lotem" - bo to będzie zależało kto będzie chętny i co ma poinstalowane.

2. Dla mnie wielkiej różnicy nie ma postaram się dostosować.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 22, 2007, 19:41:12 »
Dziś lataliśmy z Razorblade'm i z some1, na początku w okolicach Szczecina, ja na Maule, some1 na Cessnie i Razorblade na Bell'u:

Niestety nie udało mi się zrobić screenshota z Razorblade'm  :008:

Następnie lecieliśmy z Gdańska do Szwecji (ESMQ), some1 Bombardierem CRJ700, my z Razorblade'm jako obstawa na Limach-2:

Z tego wszystkiego zapomniałem włączyć przyrządy w kokpicie  :icon_redface:

Some1 na celowniku  :021: :

Jedna z sesji nam się nieco popsuła, oto efekt:

Some1 kołował właśnie na pas  :karpik

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 22, 2007, 19:54:55 »
A ja nic nie pokażę, bo nie mam tego MiG'a i w tym miejscu nic ciekawego mi się nie wyświetlało.  :118:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 22, 2007, 20:12:03 »
Dziś lataliśmy z Razorblade'm i z some1, na początku w okolicach Szczecina, ja na Maule, some1 na Cessnie i Razorblade na Bell'u:

Moje screeny z latania nad Szczecinem:

Z lotu do Szwecji  :001:

- Lotnisko w Gdańsku

- Nad naszym wybrzeżem

- some1 w celowniku  :021:

- Kilka "zbliżeń"  :118:

- Lądowanie w Szwecji

Zauważcie kilka kwestii, które zmieniły się od FS2004:

- Wyraźnie widoczne są włączone światła na samolotach w lotach online.
- Na fotkach ze Szwecji wyraźnie widać pełne animacja na samolocie some1 w tym odwracacz ciągu na przedostatnim screenie.

PS. Rano trochę trenowaliśmy z cyganem na "policyjnych" Bell'ach

hellkitty

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 22, 2007, 21:10:42 »
Ha! To już wiem czyją brykę widziałem wczoraj w Parku Miejskim :001: Razor, dlaczego nic nie mówiłeś? Bym ugościł :020:

Panowie, świetnie prezentujecie się na wirtualnym niebie!
« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2007, 21:16:11 wysłana przez hellkitty »

« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 24, 2007, 12:20:33 »
Z dzisiejszego poranka: mała zabawa z cyganem - Blue Thunder.PL  :004:

Podglądanie wieży (w jednej maszynie stąd fotka z prawego fotela):

Przy okazji dzisiejszych lotów wpadliśmy na pewien pomysł, który może umożliwi wciągnięcie do zabawy osoby mające słabszy nieco sprzęt. Było to wynikiem faktu, że w Polsce cygan musi wyłączać lub minimalizować autogen, u mnie jest tak średnio, a niektórzy mają "wypasiony komp" i ustawienia prawie na full. To czasem utrudnia wspólne latanie.

Dlatego postanowiliśmy spróbować zwiedzić Afrykę bo na większości tamtejszego terenu FPS-ów jest 2 razy tyle co w Polsce. Wymyśliliśmy więc wypad siłami ONZ (najbardziej jakoś do tego pasuje i łatwo skiny zrobić) do paru znanych z TV krajów. Dla zwiększenia płynności sceneria defaultowa i samoloty raczej też defaultowe lub darmowe (do wspólnego uzgodnienia).

Ponieważ na pomysł wpadliśmy latając "wiatrakami" to od "wiatraka" zacząłem:

potem jednak pomyślałem o innych maszynach, w tym o tych co lubią większe samoloty (w końcu ktoś tę wyprawę musi zaopatrywać)

Może jutro wieczorem (a w zasadzie dzisiaj bo już po północy) zmontujemy małą wyprawę? Może znajdzie sie ktoś obeznany i spróbujemy obsługę ATC w FSX (program wieży przecież jest wbudowany w FSX)

Przed południem wrzucę skiny  :001:

EDIT>>>

Skiny UN

http://rapidshare.com/files/44715381/UNskins.zip.html

Jakby ktoś się chciał dziś wieczorem wspólnie pobawić niech da znać.

« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 24, 2007, 17:23:11 »
Na wyraźną prośbę chętnych do zorganizowanego latania w Afryce dorobiłem skiny dla 2 starszych samolotów: DC-3 i G-21

http://rapidshare.com/files/44761069/UNplanes2.zip.html

Odbyliśmy tez mały trening przelot z Lotniska Kigali do Goma w Rwandzie. Nawigacja wg mapy (Google Maps - odpalone na drugim komputerze) bez użycia jakiś GPS-ów oczywiście

Kolejne spotkanie przewidujemy na 20.30 (zapowiedziało się już kilka osób). Początkowo postawię TS-a, a potem przechodzimy na radio umieszczone w samolotach. Dokonaliśmy z some1 kilku prób i jakość łączności radiowej przez FSX jest bardzo dobra.

Ewentualnym chętnym proponuje zaprogramowanie sobie przycisku nadawania domyślnie "Caps Lock" np. na joysticku co ułatwia komunikację. Ogólnym kanałem dla naszego ONZ będzie częstotliwość 130.00 - resztę uzgodnimy już na TS przed lotem.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 24, 2007, 18:52:51 »
mała zabawa z cyganem - Blue Thunder.PL 
Ja to ci moge dopiero urzadzic mała zabawe w "Blue Thunder.PL"  :534:
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 24, 2007, 19:08:11 »
Ja to ci moge dopiero urzadzic mała zabawe w "Blue Thunder.PL"  :534:

Cała przyjemność po mojej stronie  :002:

Ale powiedz czy te screeny z kominami (szczególnie 2 ostatnie) nie przypominają Tobie ujęć z tego filmu? - szkoda tylko, że nie ma jeszcze do FSX dobrego "Deffendera".

« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 24, 2007, 19:55:43 »
Mnie już prędzej przypomina to scenę z któregoś Bonda, tam też był Bell 206 i komin: