Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 13, 2007, 23:47:23 »
Kilka moich screenów z 'ganiania się' Cessnami.

Tylko ktoś zapomniał zainstalować działka :) No i widoczność z tej maszyny jest kiepska, ale wrażenia z lotu - świetne. W tej chwili latam praktycznie tylko w FSX.

« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 15, 2007, 11:33:00 »

1. Na początek próba latania jedna maszyną "artyleryjskim" SBLim-2A:

Czy jadobrze widzę, że w SBLimie w drugiej kabinie nie działa większość przyrządów? Czemu tak jest?

« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 18, 2007, 16:29:46 »
Czy jadobrze widzę, że w SBLimie w drugiej kabinie nie działa większość przyrządów? Czemu tak jest?

Dobrze widzisz, ale jak się je włączy to działają (zobacz, że w pierwszej też nie działał np. sztuczny horyzont)  :021: Ja tylko robiłem fotki - pretensje do 1 pilota  :118:

Ponieważ wróciłem z "wypadu" to pytanko czy jest ktoś chętny do polatania zespołowego jutro (19.07) wieczorem?

« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 18, 2007, 20:48:20 »
Dobrze widzisz, ale jak się je włączy to działają
Aaa czyli to wyższa szkoła jazdy. Znaczy czas zacząć odkładać pieniądze na nowy komputer kurcze.

« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 18, 2007, 21:24:25 »
Ja polatam z checia ale o jakiejs 21.30 :) polskiego czasu, bo o 21 wracam dopiero z pracy:(
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 19, 2007, 23:32:18 »
No udało się dzisiaj zebrać większa grupkę tj. czterech pilotów:

- cygan
- empeck
- lucas
- no i ja

Polataliśmy na trasie: Bydgoszcz-Toruń-Inowrocław-Piła

Wesołe stadko po starcie z EPBY i próby utrzymania szyku ...

... przygotowania do startu w EPTO ...

... EPIN ...

... lot do Piły ...

... i EPPI:

Jestem ciekawy co wyszło pozostałym, gdyż latając z przodu szyku ciężko zrobić dobrego screena.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 19, 2007, 23:39:55 »
A ja jestem ciekawy co widziałby ktoś, kto dołączyłby się do was nie mając zainstalowanego Mentora.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 19, 2007, 23:43:44 »
Trochę fotek z tyłu:

Przygotowanie do startu:

Razorblade i Cygan w pętli:

Widać też było wysoki skill Cygana. Trzymał się samolotu Razorblade'a jak przyklejony, wyglądało to wspaniale.

Some1 - prawdopodobnie którąś z defaultowych maszyn jednosilnikowych.

« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 19, 2007, 23:45:59 »
A ja jestem ciekawy co widziałby ktoś, kto dołączyłby się do was nie mając zainstalowanego Mentora.

some1 - prawdopodobnie którąś z defaultowych maszyn jednosilnikowych.

Podobnie zresztą jak to się działo w FS9.

W tym przypadku obstawiam Mooney Brawo, choć nie sprawdzałem.

Widać też było wysoki skill Cygana. Trzymał się samolotu Razorblade'a jak przyklejony, wyglądało to wspaniale.

Taaaak ... latając z cyganem od razu człowiek widzi ile się jeszcze w wirtualnym lataniu się musi nauczyć  :joy

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 20, 2007, 00:19:12 »
No, mam nadzieję, że nie Boeinga 744 :D

Niczego innego nie oczekiwałem, ale z drugiej strony szkoda, bo odpada możliwość aby kilku graczy sensownie poleciało na różnych, posiadanych przez siebie samolotach. Dla przykładu F-16 Aerosoftu + MD11 PMDG robiący za cysternę.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 20, 2007, 08:19:46 »
Niczego innego nie oczekiwałem, ale z drugiej strony szkoda, bo odpada możliwość aby kilku graczy sensownie poleciało na różnych, posiadanych przez siebie samolotach. Dla przykładu F-16 Aerosoftu + MD11 PMDG robiący za cysternę.

Na wszystko znajdzie się rada  :001: W sieci jest sporo różnych darmowych dodatków różnej jakości (zwykle kiepskiej), ale z zewnątrz wyglądają czasami nieźle. Można to wykorzystać, na przykład:

Gracz A ma dobry płatny dodatek do FSX np. samolot F-16 i chce latać z graczem B nie mającym tego dodatku. Moja rada jest taka - gracz B instaluje sobie darmowy F-16 i nazywa go tak jak płatny F-16 gracza A czyli dokonuje zmiany wpisu w pliku aircraft.cfg w swoim darmowym F-16. Powinno zadziałać, można to zresztą przy okazji sprawdzić.

[fltsim.x]
title=unikalna nazwa samolotu
sim= ....

Sytuacja analogiczna do jednakowego nazywania skinów samolotów w FS9 i FSX. Nie jest to może do końca to, ale pozwala na jakąś namiastkę tego co chciałbyś zrobić online bo większość płatnych dodatków ma swoje darmowe "odpowiedniki".

EDIT >>>

Nie wiem czy nie będzie potrzebna zmiana nazwy foldera tego "zastępczego" samolotu? Chyba tak - ale sam tego nie sprawdzę. Warto to przy okazji zbadać. Jest nawet prosta możliwość bo na Simviation jest MiG-15bis - http://www.simviation.com/fs2004military114.htm. Ma nawet polskie malowanie (1809). Maszyna jest nawet niebrzydka (bawiłem się nią kiedyś - dawno), co prawda nie wiem jak chodzi z FSX, ale przecież ma być tylko widoczna - jak lata to będzie pobierane z komputera gracza mającego "poważny" dodatek MiG-15bis.

Przy najbliższej zabawie trzeba będzie sprawdzić - co i jak trzeba wpisać aby udawała MiG-15bis z Bear Studios.

Doktor M

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 20, 2007, 12:33:57 »
Podobnie zresztą jak to się działo w FS9.

W tym przypadku obstawiam Mooney Brawo, choć nie sprawdzałem.

Domyślnie wyświetla Cessnę 172 Skyhawk.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 20, 2007, 14:15:27 »
Cześć,

Dodaję kilka swoich fotek z wczorajszego lotu:)

Zespół Akrobacyjny "Mentor" na starcie.

Chwilę po starcie. Fajnie widać chowane na raz podwozie u Razora i Empecka.

A tu "high cover". Razor i Cygan idealnie na górze. My z Empeckiem próbujemy dołączyć :D

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 20, 2007, 15:33:36 »
Cytat: empeck  Lipiec 19, 2007, 23:43:44

Taaaak ... latając z cyganem od razu człowiek widzi ile się jeszcze w wirtualnym lataniu się musi nauczyć 
:icon_redface: ehhh......za to wy nadrabiacie wiedza techniczna z kombinowaniem w bebechach simów która mnie czasem zadziwia  :002:.Od poczatku lubiłem loty formacja i poswieciłem na nie tyle czasu ile niektórzy na umiejetnosci posługiwaniu sie uzbrojeniem w lock on i il-2,wiec póki co na loty bojowe w loczka mnie lepiej nie zabierac  :001:
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 20, 2007, 23:04:28 »
Nie wiem czy znajdę dzisiaj czas na latanie (raczej nie  :005:), ale dorobiłem "na szybko" kilka skinów, których wykonanie sugerowano mi przez GG - a mianowicie:

1. Dorobiłem dodatkowe numery dla samolotu T-34B (czyżbyśmy mieli się doczekać jakieś zorganizowanej grupy w FSX) - gdyż na czymś ponoć trzeba trenować czekając na Orlika.

- obecnie są to numery 0300 - 0309 - sadzę, że 10 maszyn wystarczy.
- to cała paczka 10 malowań (też dla tych którzy nie maja tych pierwszych 4): http://rapidshare.com/files/44012547/T-34B.zip.html

2. Zrobiłem proste numerowane skiny do latania online dla samolotów Lim:

- 11, 12, 13, 14 dla klucza Lim1 (czyli MiG-15)

- 1001, 1002, 1003, 1004 dla klucza Lim-2 (MiG-15bis)

- 201, 202, 203, 204 dla klucza SBLim-2 (MiG-15UTI)

Skiny są fikcyjne i wszystkie jednolicie srebrne - ot takie szybkie i proste, przydatne do zabawy online - bo i ta maszyna zauważyłem ma tutaj kilku zwolenników.

- do ściągnięcia tutaj - http://rapidshare.com/files/44011553/LIm-y.zip.html

EDIT >>>

Dodałem jeszcze DC-3 w polskim malowaniu (w sumie w niemalowaniu - bo były pod koniec służby w naturalnym kolorze). Nie było chyba faktycznie samolotu z numerem taktycznym 8, ale niestety statecznik działa jako lustrzane odbicie (stąd też błąd szachownicy z jednej strony) więc realne, znane numery używanych w naszym lotnictwie maszyn 5, 6, 7, 9, 12 nie mogły zostać użyte - w lustrze jedynie "8" wygląda tak samo  :002:

http://rapidshare.com/files/44065942/DC3.zip.html

Pomyślałem, że może się przyda we wspólnym lataniu.
« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2007, 23:35:17 wysłana przez Razorblade1967 »