Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 13, 2008, 01:39:00 »
Przeleciałem właśnie proponowaną trasę i uważam, ze jest świetna. Punkty zwrotne czytelne, okolica bardzo malownicza, trasa w sam raz, nie za długa, nie za krótka, do tego świetny samolot. Zapowiada się świetna zabawa.

No to kto będzie leciał ;) ?

« Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 13, 2008, 10:08:49 »
Ja!

pozdrawiam
ROB

empeck

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 13, 2008, 19:56:32 »
Trzeba by szczegóły dogadać, kto postawi serwer, nazwa, hasło, no i niech uczestnicy się opiszą, kto leci.

Po piątkowych testach okazało się, że ja nie jestem w stanie serwera postawić, bo coś mi się zacinało, poza tym mam za wolne łącze na większą ilość osób. Rozumiem też, że 21.00 jest aktualna.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 13, 2008, 20:06:58 »
Ja nie wiem czy się wyrobię z robotą, najwyżej wpadnę później pokibicować, nie czekajcie na mnie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 13, 2008, 21:53:25 »
Po piątkowych testach okazało się, że ja nie jestem w stanie serwera postawić, bo coś mi się zacinało, poza tym mam za wolne łącze na większą ilość osób. Rozumiem też, że 21.00 jest aktualna.

Dobra - poświęcę się  :004: i postawię serwer (polecę Bellem 206). U mnie było chyba OK.

Nazwa serwera będzie tak jak mój nick czyli Razorblade1967 - hasło forum (małymi literami). Serwer stawiam o 21.00 tak jak się umawialiśmy, ale na jakieś 1,5 godziny bo jutro muszę wstać o 4.30 do roboty.

Zwycięzcą pierwszego, ale na pewno nie ostatniego forumowego wyścigu w FSX został EMPECK  :564:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 13, 2008, 21:55:12 »
No to po pierwszych wyścigach. Niestety nie obyło się początkowo bez małych zgrzytów, najpierw ja, potem lucas nie mogliśmy się połączyć z GameSpy. Sam lot bardzo fajny, warto było wcześniej lot zapoznawczy zrobić.

Kolejne wyścigi będą już miały najprawdopodobniej przygotowaną scenerię, z bramkami przez które będzie trzeba przelecieć. Wiadomo, że początki są trudne, ale mimo wszystko lot był świetny. Przy okazji - może jednak w kolejnej sesji startować z ziemi, nie z powietrza?

Wielkie dzięki dla Lucasa, Razorblade i Roba.

S!

Screenshotów ode mnie nie będzie, nie dałem rady o tym nawet myśleć :D.

Zwycięstwo jednak jest trochę dyskusyjne, właśnie z powodu dość dowolnej interpretacji punktów zwrotnych oraz wysokości przelotu ;) Z bramkami będzie bardziej hardcorowo :)

« Odpowiedź #201 dnia: Kwietnia 13, 2008, 22:00:05 »
Niestety, musiałem przerwać wyścig z powodu siły wyższej :( (inaczej prawdopodobnie bym wygrał :P)

Ja też miałem problem z połączeniem się do GameSpy. Dodatkowo ustawiłem skąpo jakość komunikacji głosowej i słyszałem tylko charczenie. Następnym razem dam na 128000.

pozdrawiam
ROB

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #202 dnia: Kwietnia 13, 2008, 22:14:54 »
A teraz przyznać się kto podejrzał model lotu Dr.1 i sprawdził na jakiej wysokości silnik osiąga najwyższą moc i takie tam....  :002:

Szkoda że tak krótko, już miałem podskoczyć.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 13, 2008, 22:38:39 »
Lecieliśmy na pułapie od 250 do 700 m w zależności od ukształtowania terenu. Trasa piękna, malownicza i bardzo dokładnie odwzorowana. Na drugim okrążeniu troszkę za ostro pojechałem i musiałem odbić, co wykorzystał Empeck i już nie oddał prowadzenia.
Pomyśleliśmy, że za tydzień można skorzystać z gotowej misji wyścigowej, jakie są przygotowane specjalnie dla trybu online. Są raczej mało klatkożerne, więc powinno wszystko ładnie chodzić. Inna możliwość, to zrobimy własną scenerię wyścigową z bramkami, przez które trzeba będzie przelecieć.
Gratki dla Empecka, fajnie się latało!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #204 dnia: Kwietnia 14, 2008, 20:45:43 »
Chcę założyć konto na GameSpy żeby polatać z wami online, ale przy każdej próbie założenia konta, czegokolwiek bym nie wpisał jako hasła wyrzuca mi następujący błąd:

O ile dobrze rozumiem ten pogański język hało ma mieć mniej niż 16 znaków ale czy wpiszę jeden czy piętnaście, same litery, litery i cyfry albo same cyfry  błąd jest ten sam.
Może ktoś spotkał się z takim problemem w FSX?

« Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 19, 2008, 11:18:02 »
Może jutro trochę wspólnie polatamy? W zasadzie całe przedpołudnie i popołudnie mam wolne więc postawię chętnie jakiś serwer lub się gdzieś dołączę.

Są jakieś szczegółowe propozycje co do zabawy? Może jakiś rajd? Może tym razem w Polsce?

« Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 27, 2008, 19:35:59 »
Właśnie odbyliśmy z Kibiccem mały locik zapoznawczy EPKS (czyli baza "jaszczompów") - EPBY (lotnisko przy WZL-2). Niestety z braku F-16 na F-18, pewnie jak wyjdzie wreszcie długo oczekiwany F-16 będzie można zrobić kilka manewrów 3,6 czy 10 elt,  :001:

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Maja 03, 2008, 22:56:54 »
Kilka fotek z dzisiejszego lotu z Cyganem. Wycieczka po Alpach, lotnisko Nice/Cote d'Azure LFMF. Śmigłowce MD 500E http://www.simviation.com/cgi-bin/syb2.cgi?section=helicopters&file=MD500EnDModel.zip

« Odpowiedź #208 dnia: Maja 08, 2008, 21:05:11 »
Myślę, że dalsze sprawy "Rajdu Lublinów" zaczęte w temacie o tworzeniu tego samolotu* powinniśmy już załatwiać we właściwym temacie, dotyczącym latania online.

Do rzeczy czyli trasa rajdu

1. Opracowałem taką trasę zapewne na kilka spotkań z 10 punktami:

1.
kołowe - EPLR (Lublin/Radawiec)
pływakowe - EPXL (Zalew Zemborzycki)

2.
kołowe - EPRP (Radom/Piastów)
pływakowe - EPYR (Rzeka Radomka)

3.
kołowe - EPPT (Piotrków Trybunalski)
pływakowe - EPXT (Jezioro Bugaj)

4.
kołowe - EPOM (Ostrów Wielkopolski/Michałków)
pływakowe - EPXO (Jezioro Trzcilińskie)

5.
kołowe - EPPW (Powidz)
pływakowe - EPXP (Jezioro Powidzkie)

6.
kołowe - EPIN (Inowrocław)
pływakowe - EPXG (Jezioro Gopło)

7.
kołowe - EPTO (Toruń)
pływakowe - EPVT (Wisła k/Torunia)

8.
kołowe - EPLK (Grudziądz/Lisie Kąty)
pływakowe - EPXR (Jezioro Rudnickie Wielkie)

9.
kołowe - Lotnisko polowe k. Wdzydz (jeszcze nie gotowe)
pływakowe - EPXW (Jezioro Wdzydzkie)

10.
kołowe - EPCK (Puck)
pływakowe - EPCK (Puck)

Mała uwaga - jutro wieczorem wrzucę na "rapida" pliczek z AFCAD-ami lądowisk na zbiornikach wodnych i rzekach. Musze jeszcze posprawdzać czy jest OK  tak samo w plikach z Vectora jak i w UTX. W "moim wewnętrznym" kodzie lądowisk wodnych wodnych 3 litera oznacza (1 i 2 to wiadomo - Polska):

X - lądowiska na jeziorach, zalewach itp.
Y - lądowiska na rzekach (innych niż Wisła)
V - lądowiska na Wiśle

ETAP 1

Start z Lublina ...

... i lot do Radomia:

Długość odcinka około 120 km

ETAP 2

Start z okolic Radomia (Piastów i Radomka) i lot do Piotrkowa Trybunalskiego:

Długość odcinka ok 95 km

ETAP 3

Start z Piotrkowa trybunalskiego i lot do okolic Ostrowa Wilekopolskiego (Michałków i Jezioro Trzcilińskie):

Długość odcinka ok 130 km

Proponuję pierwsze spotkanie w sobotni wieczór - proponujcie godzinę (dla mnie bez różnicy) i ewentualne samoloty. Maszynami na pływakach w zasadzie mogą polecieć ci, którzy posiadają UTX lub Vectora, osoby z defaultowym FSX są niestety skazane na maszyny o podwoziu kołowym (nie da się dograć defaultowej wody z tą z dodatków  :005:). Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie aby ta sama osoba robiła jakiś etap samolotem na pływakach, a inny na kołach (w końcu to zabawa).

« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2008, 22:37:10 wysłana przez Razorblade1967 »

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Maja 08, 2008, 22:16:52 »
Witam, widzę, że pomysł rajdu przechodzi do fazy wykonania. Z mojej strony proponuję sobotę 22.00. Wcześniej nie mogę, pracuję. Jako, że nie mam ani UTX ani Vectora prosiłbym o rezerwacje Lublina R XIII D SP-AMG.