Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143947 razy)

empeck

• Gość
Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #210 dnia: Maja 08, 2008, 22:18:27 »
Mi 22.00 też pasuje. Polecę moskiewskim :)

« Odpowiedź #211 dnia: Maja 08, 2008, 22:48:12 »
OK no to może być 22.00 (w końcu sobota, a więc następnego dnia nie trzeba wstawać o 4.30 do roboty).

Ja polecę wodnopłatem - może być 712 (zawsze mogę sobie podwozie kołowe założyć no którymś etapie :004:) - poleci ktoś na 710 do kompletu?

PS. Empeck na jednym z Twoich screenów widziałem 711 - masz gdzieś ten pliczek?

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Maja 09, 2008, 01:55:02 »
A ja mocno podgonilem scenerie, jutro wieczorkiem wrzuce do downloadu. Tylko nie psioczyc, bo to nawet jeszcze nie beta. Razorblade, wrzuc AFCAD na nasz serwer Simhangar.nets.pl i podaj link chlopakom.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Maja 09, 2008, 06:45:56 »
PS. Empeck na jednym z Twoich screenów widziałem 711 - masz gdzieś ten pliczek?

711 w wersjach na kołach i pływakach jest w ostatecznej paczce wysłanej na Avsim. Latasz zapewne na wersji relase candidate?

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Maja 09, 2008, 20:15:27 »
Panowie mam tylko pytanie dotyczące jutrzejszego lotu na Lublinach. Jak znaleźć serwer, kto stawia? Rozumiem , że korespondencja będzie na komunikatorze MFSX.

« Odpowiedź #215 dnia: Maja 09, 2008, 23:11:45 »
Paczuszka z 30 "wodowiskami" porozrzucanymi po Polsce w tym te potrzebne nam do naszego jutrzejszego rajdu. To tylko AFCAD-y (15kB):

http://rapidshare.com/files/113763940/Polska_-_wodowiska.zip.html

Wodowiska są pod nazwą kraju "Poland (water)"

Panowie mam tylko pytanie dotyczące jutrzejszego lotu na Lublinach. Jak znaleźć serwer, kto stawia? Rozumiem , że korespondencja będzie na komunikatorze MFSX.

Co do jutrzejszego dnia to proponuje spotkać się o jutro 21.45 na GG i wtedy omówimy co i jak oraz przekażemy wszystkie dane serwera. W razie czego mogę postawić serwer nie ma problemu.

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: Maja 10, 2008, 15:32:38 »
Zgodnie z obietnica udostepniam alfe scenerii Pucka:

http://www.sampol.de/download/Puck_alfa_1.rar

Osoby, ktore posiadaja wczesniejsza wersje, proszone sa o skasowanie jej i zastapienie obecna.
W razie problemow z klatkowaniem, prosze usunac "Ursusy", "Schrecki", "Lubliny" i dzwig. Te obiekty nie posiadaja jeszcze LOD-ow.

« Odpowiedź #217 dnia: Maja 10, 2008, 21:46:58 »
O 22.00 stawiam serwer o nazwie Razorblade1967 z hasłem "Lublin"

Samoloty kołowe ustawiać na lotnisku EPLR
Samoloty pływakowe ustawiać na wodowisku EPXL

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: Maja 10, 2008, 23:24:01 »
Na ciepło :001: Niestety ja musiałem szybko skończyć, ale zabawa jest super :banan

empeck

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: Maja 11, 2008, 00:13:00 »
Super screen!

Ja próbowałem się połączyć, ale miałem jakieś problemy z komunikacją głosową, przy wciśnięciu Caps Lock wywalał się FSX :(

Bez komunikacji latanie razem to niestety nie to samo.

« Odpowiedź #220 dnia: Maja 11, 2008, 00:29:56 »
Trochę fotek z dzisiejszego rajdu:

Start z Zalewu Zemborzyckiego

Wodnopłatowe wersje (przez przypadek wzieliśmy ten sam numer)

Z kabiny strzelca

Przelot

Nad Wisłą (w okolicy Puław)

Nad Radomiem

Lądowanie na Radomce (i ponowny start)

Niestety niedługo po starcie z Radomia miałem dziwny "crash" z innym samolotem - dziwny bo nikomu innemu nie odczytało "crashu" czyli zderzyłem się w powietrzu chyba z ptakiem. Ponieważ byłem hostem to nie chcąc psuć innym zabawy pozostałem na Zalewie Zambrzyckim, gdzie mnie ustawiło po "crashu". Reszta towarzystwa doleciała do Piotrkowa Trybunalskiego.

Nie wiem jak empeck to osiągnął ale przy 4 samolotach w multi, lecących dość blisko siebie miałem spokojnie 25-30 klatek przy ustawieniach prawie maksymalnych (extremelly dense, tekstury ziemi najmniejsze, uberwoda, rozdz. 1680x1050 itd.) kręcąc głową za pomocą track.  :001:
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2008, 00:58:25 wysłana przez Razorblade1967 »

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Maja 11, 2008, 02:20:29 »
Na dzisiejszy lot czekałem niecierpliwie. Po starcie dołączyłem do Razorblade1967, Kapulet i Cygana. Nagle zniknął nam prowadzący czyli Razorblade1967. I tu podejrzenie padło na mnie hahaha ale ja nie miałem nic wspólnego z jego wypadkiem. Chyba faktycznie kolizja z ptakiem jest sensownym wyjaśnieniem. W czasie lotu dopiero zobaczyłem, że po nowych ustawieniach MFSX pojawiły się ptaszydła. Pomiędzy Radomiem a Piotrkowem Trybunalskim dołączył do nas Ranwers i tak w trzech dokończyliśmy nasz lot. Teraz tylko czekać na następny etap.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: Maja 11, 2008, 10:16:13 »
Świetnie Lublinki wyglądają w formacji :)

Online Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #223 dnia: Maja 11, 2008, 11:06:15 »
Z rozmów w czasie lotu...
- minęliśmy pataki ! Widziałeś  ?
- nie
- nie machały tylko skrzydłami
- pewnie mewy
- sam jesteś mewa !
:020:

Ja spokojnie wodowałem na tej sadzawdze środku miasteczka.
Dzięki Empeck za samolot i Razor za hosta.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #224 dnia: Maja 11, 2008, 12:34:22 »
Jedna z misji w FSX (a konkretnie pierwsza szybowcowa) tłumaczy, jakimż to tajemniczym fenomenem są występujące tu i ówdzie ptaki. Są to mianowicie "naturalne wskaźniki występowania noszeń termicznych". Ich obecność można ustawiać w "settings->customize->weather->thermal visualization". Możliwe ustawienia to "none" (wiadomo), "natural" (właśnie ptaki) oraz "schematic" (jakieś takie dziwne kolorowe cylindry, czy cuś...).

Oczywiście skorzystanie z opcji "natural" (a także każdej innej) nie wyklucza z automatu pojawiania się ptaków w innych miejscach i sytuacjach, jednak mi osobiście nie udało się ich spotkać.
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."