Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mac

• Trolle
  • *
Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #465 dnia: Grudnia 20, 2010, 21:48:45 »
EPML, znalazłem tutaj:
http://library.avsim.net/esearch.php?DLID=&Name=&FileName=epml_20x.zip
Możesz wrzucić jakiś link do EPKO? Wszystko co znalazłem na "Guglarce" jest pod FS9. Chyba, że te działają w FSX?

Mówisz masz  http://www.megaupload.com/?d=ZXMHVUHC pod FSXACC działa w 100%

« Odpowiedź #466 dnia: Grudnia 20, 2010, 22:26:56 »
Razorblade1967 - całkowita racja, porządek musi być :)

Najlepiej ustalić coś wspólnie. Samoloty F-16 (IRIS lub Aerosoft) i ew. F-18 (można też F-14). Czy robimy przeskoki z lotnisk (A->B->C->A->spać) ? Czy może np. dzielimy się na dwie grupy, jedna F-16, druga F-18, startujemy dwójkami z dwóch różnych lotnisk (niekoniecznie polskich) i spotykamy się nad Polską. Wtedy jakaś runda po lotniskach i koniec.

Inna sprawa to umiejętność latania takimi maszynami, mam tu na myśli lot w mniej lub bardziej zgrabnym szyku - chodzi mi bardziej o to, by nikt się nie wybił do przodu czy został daleko w tyle. Może przesadzam ale efy są szybkie :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #467 dnia: Grudnia 20, 2010, 22:45:31 »
U mnie z szykiem to różnie :/ aż takiego skilla nie mam, ale będę się starać :D

Drugi pomysł mi bardziej pasuje, F-18 i F-16 z różnych lotnisk, lądowanie na jednym, docelowym. Trzeba  by czasy policzyć :)

« Odpowiedź #468 dnia: Grudnia 20, 2010, 22:47:56 »
U mnie z szykiem jeszcze gorzej bo nigdy nie leciałem w szyku :) Można kiedyś wpaść online w parę osób i potrenować.

Edycja: Szyk jak szyk, wystarczy, że będzie po prostu zwarta grupa samolotów.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 22:56:18 wysłana przez codeking »

« Odpowiedź #469 dnia: Grudnia 20, 2010, 23:13:55 »
Może przesadzam ale efy są szybkie :)
Ja proponuję nie przekraczać 250knots, będzie łatwiej zachować ewentualny szyk ;)
Jak ktoś chce potrenować, jutro po 13.00 jestem wolny "jak dzika świnia" aż do świąt :). Sam z chęcią to zrobię, bo w sumie nigdy nie latałem online w FSX. :004:
Mac,
dzięki za link, u mnie to działa bez ACC.

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #470 dnia: Grudnia 20, 2010, 23:19:20 »
U mnie z szykiem jeszcze gorzej bo nigdy nie leciałem w szyku :) Można kiedyś wpaść online w parę osób i potrenować.

Edycja: Szyk jak szyk, wystarczy, że będzie po prostu zwarta grupa samolotów.

Echh kotki.... ciągle zapominacie do darmowym F-14 ...kurcze  zaj....fajnie by wyglądała taka banda tylko ta stabilność FSX-a na "gejmspeju"
Dogadamy się to się poleci...tylko w tygodniu bo sobotę i niedzielę  ostatnio nawet w rFactor też dennie działa. GS jest wtedy wręcz przeciążony...koszmar

*Prywatnie to wręcz uwielbiam 14-stki.

« Odpowiedź #471 dnia: Grudnia 21, 2010, 02:38:19 »
Echh kotki.... ciągle zapominacie do darmowym F-14

Proponuje nie przesadzać z liczbą samolotów, bo zabawa zamiast być grupowa będzie się ograniczała - trudno instalować "pół internetu" i "zaśmiecać" sobie FSX-a jakimś tabunem darmowych dodatków do jednego lotu, co innego później gdyby się coś z tego rozwinęło długofalowego i takie latanie byłoby np. cykliczne, ale zacząć proponuję spokojnie. Propozycja była płatny F-16D od Iris i OK. Kto ma lata tą maszyną, a kto nie ma bierze defaultowego F-18 i instaluje sobie jakiś zamiennik F-16D (tutaj potrzebna jest propozycja jaki - nie śledzę darmowych dodatków maszyn odrzutowych), może latać też na tym zamienniku.

Co do lotnisk to też proponuję się ograniczyć do czynnych lotnisk wojskowych skąd operują samoloty "szybkie" czyli:

1. Macierzyste 2 SLT
EPKS - Krzesiny
EPLK - Łask

2. Lotniska 1 SLT
EPMM - Mińsk Mazowiecki http://www.kahl.cba.pl/
EPMB - Malbork http://www.kahl.cba.pl/
EPMI - Mirosławiec
EPSN - Świdwin

3. Ewentualnie jak komuś mało dodatkowo jeszcze:

EPPW - Powidz (obecnie lotnisko 3 SLTr, ale w sumie jest blisko Krzesin więc chyba nie ma sensu)
EPDE - Dęblin (lotnisko 4SLSz, ale też niewiele daje bo obok mamy Mińsk Mazowiecki) - http://www.kahl.cba.pl/

Tam gdzie są dodatki to ustalić jakie, a gdzie nie ma nic ciekawego lecimy na defaulcie.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2010, 07:15:46 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #472 dnia: Grudnia 21, 2010, 09:24:59 »
OK, w takim razie na początek proponuję same F-16 (IRIS - ciągle po 5$) i default'owe F-18, do tego prostą trasę EPKS->EPMM->EPMB->EPKS. Można to potraktować jako trening, starty po kolei, w powietrzu w zwartej grupie i później kolejka do lądowania. Dobrze gdyby ktoś dobrze latający na tych samolotach poprowadził cały konwój i dawał sygnały na zgrupowanie czy utworzenie kolejki i zwalnianie do lądowania.

« Odpowiedź #473 dnia: Grudnia 23, 2010, 18:01:29 »
Jest ktoś chętny, żeby dzisiaj polatać Irysowymi F-16?

« Odpowiedź #474 dnia: Stycznia 18, 2012, 19:03:25 »
Ktoś chętny na wspólne loty?  :021:

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #475 dnia: Marca 04, 2012, 22:09:14 »
Ktoś organizuje jeszcze wspólne, wieloosobowe loty online? Czy raczej forumowicze umawiają się pojedynczo, miedzy sobą?

« Odpowiedź #476 dnia: Kwietnia 01, 2012, 11:21:28 »
Chętni na jakieś wspólne latanie na L-39 od Lotusa?

« Odpowiedź #477 dnia: Sierpnia 08, 2012, 11:15:20 »
Witam. Czy jest ktoś chętny, aby polatać sobie troszkę w formacji (np. na Zlinach-50)?

« Odpowiedź #478 dnia: Stycznia 21, 2013, 00:04:42 »
Witam serdecznie. Kochani, mam pytanko: co się stało z multiplayerem w FSX ? Wiecie coś na ten temat? Słyszałem,_że Gamespy się oflagował (Co zrobił? Zfrr.).
Pozdrawiam.

Poprawki Zfrr.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2013, 00:27:58 wysłana przez Zefirro »

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #479 dnia: Stycznia 21, 2013, 18:00:30 »
Multiplayer dalej działa. Tylko Gamespy zamknięto i to nieoczekiwanie.
Są dwa rozwiązania: szukać wtyczek umożliwiających podłączanie się do zewnętrznych serwerów (nie testowałem niczego poza lataniem na VATSIM, ale to co innego, więc nie mogę polecić niczego) albo zdać się na domyślny multiplayer w FSX. Nie trzeba się przejmować, że widnieje tam napis LAN (czyli niby lokalna sieć), tylko po prostu wybrać tę opcję (LAN) a następnie podać adres IP serwera. Oczywiście oznacza to, że ktoś musi ten serwer postawić (host), co również uczynić się da z poziomu FSX.
Zatem, jeśli umawia się grupa znajomych na latanie, to bardzo prosto można zastąpić Gamespy podłączaniem się przez IP.